Top

6 Netflix series & docu’s die ik geweldig vind

Vandaag ‘gewoon ff Netflixen’. Hangen op de bank zonder iets te moeten, kijkend naar mijn favoriete Netflix series of interessante documentaires. Wat zijn jouw favorieten? If you show me yours I’ll show you mine: zie hier mijn lijstje met mijn Netflix favorieten.

Netflix aanraders

De afgelopen periode bestond voor mij uit opruimen en klussen in huis, werk en visagie opdrachten. Tijdens rustmomenten kon ik het nagenoeg niet opbrengen om ook nog eens te bloggen. Onderwerpen genoeg, maar ik had de tijd nodig om op te laden. Het opladen deed ik onder andere door Netflix documentaires en series te bekijken. Normaliter heb ik er het geduld niet voor om rustig op de bank te zitten (lees: languit te liggen), maar nu maakte ik hier met alle liefde tijd voor. Zo heb ik dus de volgende Netflix documentaires en series bekeken waarvan ik vind dat het aanraders zijn: 

favoriete Netflix series

Mijn favoriete Netflix series en documentaires

Docu: Hip Hop Evolution

Dit is een documentaire die uit 4 afleveringen bestaat. Elke aflevering behandelt een bepaald tijdperk of een bepaalde stroming. Het interessante is dat duidelijk werd dat hip hop allerlei lagen heeft en dat het verweven is met de Amerikaanse geschiedenis. De afleveringen zijn dan ook een soort van geschiedenisles.

Hip Hop Evolution kijkt gemakkelijk weg, je hoeft er niet eens hip hop fan voor te zijn. Ik ben niet per se een hip hop fan, maar toch heb ik alle 4 de afleveringen achter elkaar bekeken met mijn 17 jarige dochter. Ook zij vond het een interessante documentaire. Muziek en concert fragmenten worden afgewisseld door interviews. Na het bekijken van de Hip Hop Evolution heb ik direct een aantal hip hop tracks opgezocht via Spotify.

Anderen lazen ook
Suriname voor de onafhankelijkheid Deel 1:

Aanrader is om ook de film ” Straight out of Compton” te bekijken. Helaas is deze nog niet op Netflix te vinden. Je kunt ‘m al wel online vinden. 

Serie: The OA

Ik zag The OA voorbij komen op Netflix en nam niet eens de moeite om de omschrijving te lezen. Dankzij een tip van iemand op Instagram besloot ik om toch een aflevering te kijken van deze Netflix Original serie. De 1e aflevering vond ik vaag, maar aangezien ik van vage shizzle houd, besloot ik verder te kijken terwijl mijn dochter aftaaide.

Ik weet niet goed hoe ik deze serie moet omschrijven: science fiction of bovennatuurlijk…….I dunno. Het enige dat ik weet is dat ik het spannend vind en benieuwd ben waar het einde naar toe leidt. Mijn dochter kijkt trouwens weer mee, omdat ze het toch best spannend vindt. 

Serie: Sense8

Ik bekijk deze Netflix Original serie met veel plezier vanwege Wolfgang die zo nu en dan zonder kleren is te zien, maar ook vanwege het feit dat deze serie is gemaakt door de makers van The Matrix trilogie en de schrijver van Changeling. Niet eerder deed ik aan binge watching, maar dankzij Sense8 en Daredevil heb ik leren genieten van de geneugten die Netflix biedt.

Sense8 gaat over 8 personen verspreid over de wereld die met elkaar emotioneel en mentaal verbonden zijn. Het wordt gecategoriseerd als science fiction drama, maar Sense8 is niet your average science fiction serie. Er komen onderwerpen aan bod als homo- en transsexualiteit, evenals religie, identiteit en politiek. Ik wacht met smart op seizoen 2.

Docu: 13th

Een waarschuwing, je zult niet vrolijk worden van deze documentaire, maar het inzicht dat de documentaire 13th presenteert is interessant. Het geeft een beeld van het effect van rassenbeeldvorming en de invloed van politieke beslissingen.

Anderen lazen ook
Historische documentairereeks over Suriname deel 2

Mijn advies is om deze documentaire te kijken zodat je een breder beeld krijgt van wat er gaande is in de wereld. 13th Is voornamelijk gericht op Amerika, maar eigenlijk beslaat dit deels de gehele Westerse samenleving. 

Hoe mijn dochter vrijwillig keek naar Hip Hop Evolution heb ik haar verplicht naar deze documentaire laten kijken. Naderhand hebben we erover gesproken op basis van haar eigen ervaringen. Kortom, zo belangrijk vind ik het dat men deze documentaire bekijkt. Al was het alleen al vanwege de intelligente en charismatische Angela Davis die in deze documentaire voorkomt. Detail: ik ben vernoemd naar haar, zeg ik met immense trots. 

Serie: How to get away with murder

Veel series zijn voorspelbaar, als hier van houdt: don’t watch How to get away with murder. Deze serie is allesbehalve voorspelbaar. Spil in de serie is de bijzondere Annalise Keating, hoogleraar en professor in de rechten, die samen met 5 van haar studenten een aantal moorden verdoezelen. 

How to get away with murder bezorgt mij hartkloppingen waardoor ik niet meer dan 2 series achter elkaar kan kijken. Echt! Ik vind de spanning te gruwelijk voor woorden. Geniaal dat de schrijvers telkens in staat zijn om de kijker op het verkeerde been te zetten.

Serie: Marvel’s Daredevil 

I love Marvel. Ik heb bijna alle Marvel series op Netflix en tot nu toe vind ik Daredevil seizoen 1 er met kop en schouders bovenuit springen. Niet eerder deed ik aan binge watching; Daredevil trok mij over de streep. Het gaat over Matt Murdock, een blinde advocaat die ‘s avonds als Daredevil de straten van Hell’s Kitchen vrij van criminaliteit probeert te houden. 

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • MacBlogster says

   Die docu van Iris Apfel had ik idd ook gekeken. Bijzondere vrouw. De rest moet ik nog bekijken behalve Homeland. Er zijn toch best nog veel series te zien. Shooter & Lie to me moet ik nog afkijken.

  • MacBlogster says

   Valt op zich mee denk ik. Je wordt er stil van en gaat erover nadenken. En misschien wordt je idd boos. De kracht van onrecht is klaarblijkelijk nog goed voelbaar.
   Gisteravond op het Internationaal Film Festival heb ik de docu Fonko gezien. Gaat over bewustwording in een aantal Afrikaanse landen dmv muziek. Mooi om te zien.

 1. Iromy Mendes says

  Like your list, sinds kort aan how to get away begonnen, like! The good wife is ook great! Wel eentje waar je even in moeten komen, even een kans geven. Maar dan….verslavend!

 2. Jagaira Hagendijk-de Jong says

  Ik ben nu helemaal in Reign…..middeleeuwse kostuum drama maar heb al gekeken naar: Jessica Jones in 1 woord geweldig. Jane the virgin. Helemaal klaar met de 5 seizoenen van Once upon a time. op mijn lijst staat nog: Luc Case, the Crown……en nog zoveel meer. Maar ik kijk 1 serie per keer tot het einde…..en ik ben een binge watcher ???

  • MacBlogster says

   Reign heb ik ook met mijn dochter gekeken. Meestal kijkt zij een serie en ik kijk mee. Vond ik ook leuk.
   Jane the Virgin vind ik hilarisch vanwege die vader. Heerlijk overdreven. Mijn dochter keek en ik ging meekijken. Zo gaat het meestal.
   Jessica Jones vond ik op een gegeven moment langdradig worden en het einde vond ik teleurstellend.
   Like Cage deed me denken aan the Get Down. Heb ‘m afgekeken, maar Daredevil vind ik mooier gefilmd en beter qua verhaal. Zit net iets meer diepte in. The night nurse die Luke Cage helpt in Jessica Jones komt ook voor in Luke Cage & Daredevil. Love her. Soundtrack van Luke Cage opgezocht op Spotify. Leuk dat de nadruk op de concerten ligt in de nachtclub van de gemenerik.

   Once Upon a time ken ik niet. Ga ik ff naar neuzen. The Crown lijkt me mooi.

 3. Wendy Francisca says

  Docu serie ‘the Cuba Libre story’, docu ‘sneakerheads’, ‘Going clear Scientology and the prison of believe’, ‘What happened Miss Simone’. Classic movie ‘to kill a mockingbird’. Serie; Narcos. And the list goes on 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar