Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Ik nam een enge stap & zegde mijn baan op dankzij Braenworks Academy

Als je mij volgt op Facebook of op Instagram heb je ongetwijfeld de onderstaande foto voorbij zien komen. Sinds mei 2018 ben ik namelijk fulltime content creator, ondernemer en blogger. Ik speelde al langer met dit idee, maar ik durfde de stap niet te wagen. Dankzij mijn deelname aan de Braenworks Academy besloot ik op een gegeven moment toch de sprong te wagen. 

Ik was bang

Zodoende plaatste ik deze foto op Facebook. Ik vond het super eng! Grotendeels omdat ik bang was dat anderen mij voor gek zouden verklaren. Toch overheerste het gevoel van trots en vastberadenheid. Hiernaast wilde ik je inspireren. Niet zozeer om je baan op te zeggen, maar om aandacht te besteden aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Braenworks Academy

Zo besloot ik naast mijn persoonlijke groei tevens meer aandacht te besteden aan mijn professionele ontwikkeling. Hierdoor startte ik in januari 2018 met de Braenworks Academy, een MBA voor creatieve ondernemers (Master of Business Administration). Aanleiding was o.a. de wens die ik eind december 2017 deed: “ik wil mijn content niet meer gratis weggeven.” Ik was het zat dat anderen voornamelijk geld verdienden met mijn creativiteit en bijbehorende harde werk.

Ik vond onderhandelen vervelend

Van januari tot en met juli 2018 ging ik terug naar school en volgde ik wekelijks verschillende business modules. Hierdoor maakte ik een groei door op zakelijk vlak, maar ook zeker persoonlijk vlak. Vooral dit laatste had ik niet verwacht. Zo kwam het regelmatig voor dat ik tijdens de 1e 2 modules wekelijks in shock was, omdat ik er achterkwam welke negatieve overtuigingen mij onbewust belemmerden tijdens bijvoorbeeld het onderhandelen. Dankzij dit inzicht kon ik leren op welke aspecten ik mij beter kon richten tijdens een onderhandeling.

Wat heb ik geleerd

Kortom, de basis van succes is je mindset. Tijdens de opleiding leerde ik dan ook om o.a. het verschil te zien tussen een ondernemer en een zzp-er, inclusief bijbehorende mindset. Dit is essentieel omdat het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat je meer inkomsten genereert met je creativiteit. Met de handvatten die opdoet tijdens de Braenworks Academy kun je dus  financiële stabiliteit creëren.

Anderen lazen ook
MiMax Make-up: nieuw merk voor getinte & donkere vrouwen!

Nieuwe business kennis

Dankzij het volgen van 7 business modules heb ik nu meer kennis ten aanzien van:

 • intellectueel eigendom;
 • het werken met contracten en het belang van algemene voorwaarden;
 • verschillende fiscale situaties;
 • en weet ik waar ik op moet letten als ik facturen betaal of zelf verstuur;

Maar bovenal heb ik mijn netwerk kunnen uitbreiden met nieuwe contacten (deelnemers en trainers).

Herkenbaar?

Wil je ook groeien op zakelijk en persoonlijk vlak? Als jouw antwoord ja is, dan is deze Business Academy voor creatievelingen waarschijnlijk ook iets voor jou. Je bent er in ieder geval welkom als je:

 • de wens hebt om je eigen bedrijf te starten;
 • niet meer onderbetaald wilt worden voor je werkzaamheden;
 • jouw bestaande onderneming naar een hoger plan wilt tillen.

Open dag Braenworks Academy

Op 24 november 2018 organiseert Braenworks trouwens een Open dag in de geweldige Amsterdam toren. De Open dag bestaat uit een:

 1. Academy Crash Course: je doorloopt de 7 modules in een ochtend. Hierdoor krijg je een goede indruk van wat je te wachten staat als je de MBA voor creatieve ondernemers wilt volgen;
 2. Gratis Masterclass: tijdens de open dag kun je gratis een workshop volgen. Normaliter kun je dit enkel tegen betaling bijwonen. Zo’n Masterclass wordt maandelijks georganiseerd en je komt er o.a. Braenworks alumni (ex-deelnemers die net als ik de Academy hebben afgerond) tegen.
Anderen lazen ook
Ik ben onzeker over mijn uiterlijk. Helaas ben ik niet de enige...

Gratis Masterclass 

De gratis Masterclass die je kunt volgen op 24 november 2018 heeft als onderwerp: LinkedIn voor creatieve professionals. Aanmelden voor zowel de Open dag en de gratis LinkedIn Masterclass kun je doen via Ticketscript. Hieronder vind je verdere details over de business opleiding zelf.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The #braenworksacademy Graduates and Academy Masters 2018! Foto: Victor Reinier #crf2018 #creativerevolution #koninklijkeschouwburg

Een bericht gedeeld door Braenworks (@braenworks) op

MBA voor creatieve ondernemers

 • Hoe lang duurt het: 28 weken (= iets meer dan 6 maanden). Je bent alle reguliere schoolvakanties vrij. Je volgt 7 MBA modules die zijn ontworpen om te kunnen volgen naast je dagelijkse werkzaamheden.
 • Hoe vaak ga je naar school: 1 keer per week in de avond op een zaterdag.
 • Waar is het: je krijgt klassikaal les in Amsterdam. De meerwaarde van deze MBA opleiding zit ‘m in de wekelijkse interactie op school met je medestudenten en de ervaren trainers. Hierdoor vergroot je sneller je zakelijke kennis.

Wat leer je tijdens Braenworks Academy

Tijdens deze MBA voor creatieve ondernemers werk je doorlopend aan je eigen business- of carrièreplan. Alle oefeningen en aanvullend lesmateriaal vindt je terug in de Braenworks online leeromgeving.
Je leert hoe je:

 • een lange termijn strategie ontwikkelt;
 • meer focus aanbrengt in je werkzaamheden;
 • je kennis vergroot op gebied van geld- en belastingzaken, contracten en intellectueel eigendom;
 • nieuwe verdienmodellen verkent;
 • je marketing en online zichtbaarheid kunt verbeteren.

Meer info Braenworks Academy

Wil je meer informatie over de Braenworks Academy? zie: Braenworks.com. Je kunt ook per mail contact opnemen:
info@braenworks.com. Aanmelden voor zowel de Open dag en de gratis LinkedIn Masterclass, kun je doen via Ticketscript.

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • MacBlogster says

   Hoi Alexa, ik zie nu pas jouw reactie. Excuus voor mijn late reply. Dank je voor je reactie. De Academy is een aanrader. Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Het kan allebei, zowel “ik zei” als “ik zegde.” Laatstgenoemde is formeler en wordt meestal bestempeld als “oud Nederlands.”

  • MacBlogster says

   Het fulltime ondernemen is een pad waarbij je voornamelijk jezelf komt. Deze opleiding heeft me geholpen bij de voorbereiding en het opdoen van kennis waar ik nu een hoop mee kan. Zelfs als ik tegen bepaalde dingen aanloop, soms valt het kwartje later, komen een aantal geleerde dingen goed van pas. Bovenal heb ik een netwerk opgebouwd waar ik terecht kan met vragen. Dus dit is al heel wat waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar