Skip to Content

Review: Decubal Body Crème droge & gevoelige huid

Door een allergische reactie heb ik nu last van eczeem. Omdat ik tijdens een pers event kreeg te horen dat Decubal het merk is om te gebruiken bij eczeem en een zeer droge huid, besloot ik een tube Decubal Body Crème te testen. Ik wilde weten: “biedt het snelle verlichting bij roodheid en schraalheid?”

Decubal is online verkrijgbaar bij Bol.com.

Onlangs was ik op het pers event van De Tuinen waar ik kennismaakte met diverse merken op het gebied van huidverzorging, skin care en haarverzorging.

Rieten Mandje PR even De Tuinen
Mand met producten die ik meenam na het event

Voordat ik naar Amsterdam vertrok, had ik het persbureau gemaild met de vraag of er ook interessante merken zouden zijn voor vrouwen met krullen en kroeshaar. Er werd mij met veel enthousiasme verteld dat dit zeker het geval zou zijn.

Ik vertrok dus naar Amsterdam en kwam terug als ‘Urban Rood-kapje’ compleet met een rieten mand gevuld met allerlei haar- en huidvriendelijke producten.

Verzorging van droge & beschadigde huid

Ondanks dat ik aanvankelijk meer geïnteresseerd was in de verkregen haarverzorging, besloot ik eerst de Decubal Body Crème voor de droge en gevoelige huid te testen. 

Reden: het van oorsprong Scandinavische merk beweert dat het geschikt is voor de dagelijkse verzorging van de droge of beschadigde huid. Dus ook in gevallen van psoriasis en eczeem, als aanvullende verzorging.

Decubal Body Creme photo Decubal_body_creme_zpszpogqalb.jpg

Mijn ervaring met Decubal Body Crème

Ik was uiteraard kritisch en besloot de crème te testen op eczeem dat zich ontwikkelde als gevolg van een allergische reactie. Mijn huid was schraal, geïrriteerd en rood.

Helaas kreeg ik dit niet weg, ook niet door het smeren van kokosolie. Dankzij het gebruik van Decubal Body Crème voor de droge en gevoelige huid, verdween de roodheid en schraalheid binnen 2 dagen!

Weg schraalheid en roodheid!

Wat hierbij opviel is: a little goes a long way. De plek die voorheen rood en schraal was, is nu redelijk gekalmeerd, al moet ik nog wel een aantal dagen blijven smeren.

De roodheid is in elk geval verdwenen. Zo lang ik de crème op heb, heb ik geen last van jeuk.

Decubal body crène tegen droge huid

Een droge huid heeft een tekort aan lipiden en je huid kan niet zonder deze beschermende vetlaag. Decubal bevat 40% lipiden om de huid te kunnen herstellen.

Kenmerken Decubal Body Crème

  • Bevat 40% lipiden
  • Parfum- en parabenenvrij
  • Ondersteunt het herstel van de natuurlijke huidbarrière
  • Met vaseline wat de droge, ruwe huid helpt om vocht vast te houden
  • Met vitamine E als natuurlijk antioxidant
  • Trekt snel in ondanks rijke formule

Zonder parfum en parabenen

Van parfum en parabenen (conserveringsstoffen) is bekend dat ze de gevoelige huid kunnen irriteren, vandaar dat deze niet zijn toegevoegd aan de producten van Decubal. Om te voorkomen dat een product snel bederft, gebruikt het merk speciale, luchtdichte pompflacons of natuurlijke, huidvriendelijke conserveerstoffen, die goed door de gevoelige huid worden verdragen.

IngrediëntenFunctie
AquaWater
Caprylic/Capric TriglycerideNatuurlijke olie
GlycerinMoisturizer
Isopropyl myristateVerzacht en hydrateert
LanolinVerzacht en hydrateert
PetrolatumVaseline
Polyglyceryl-3 methylglucose distearateEmulsifieermiddel
Glyceryl stearateEmulgator
Tocopheryl AcetateAntioxidant, Vitamine E
Cetearyl AlcoholViscositeit bevorderend
Ceteareth-20Emulgator
Sodium Cetearyl SulfateEmulgator
DimethiconeVerzacht
Citric acidpH aanpasser
PhenoxyethanolConservering
Sodium BenzoateConservering

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eline Vmaalsen

Sunday 27th of March 2016

Ik gebruik al jaren nivea dat werkt ook goed voor mijn huid.

MacBlogster

Friday 25th of March 2016

Vette actie op alles van dit merk. Ik gebruik er de skin care van. Momenteel mijn holy grail! https://t.co/MFSJ2NYLTs

MacBlogster

Friday 25th of March 2016

Ja, moet je echt doen. Ik gebruik serum, face foam & hydra cream. Mijn huid is gehydrateerd als een tierelier. Heb meteen dubbel ingeslagen omdat het niet eens zo duur is in vergelijking met andere skin care merken. Ik denk dat ik mijn holy grail heb gevonden! Ik gebruik trouwens de cellulair cleanser van hema.

An Ram

Friday 25th of March 2016

ik ga het meteen proberen!

Eline Vmaalsen

Tuesday 20th of October 2015

Bedankt voor de tip ik zal er eens naar kijken in de winkel.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.