Skip to Content

Ooh no she didn’t..! De outfit ‘stelende’ Copycat Friend

Tegenwoordig is het vrijwel een hype om je als individueel te onderscheiden door middel van kleding. Zo betrap ik mezelf er zo nu en dan ook op bewust te shoppen in bijzondere boetieks of vintage winkels, in plaats van de grote modeketens. Simpelweg, omdat ik graag originele kledingstukken draag. Maar wat nou als je een zogenaamde Copycat Friend hebt? Een vriendin of een kennis die je regelmatig aantreft met exact dezelfde ‘originele’ items die jij eerder hebt gedragen.

Ooh no she didn’t…

Zoiets overkwam mij verleden week. Ik zal eerlijk zijn… Ik heb tot vijf moeten tellen om een gepaste uitdrukking op mijn gezicht te toveren.  Zo had ik in een knusse boetiek een erg leuke trui gekocht. Vol trots besloot ik mijn outfit erop aan te passen en het de volgende dag te dragen. Eenmaal op mijn werk werd ik verrast door alle positieve feedback. Er werd zelfs aan mij gevraagd waar ik de trui had gekocht. Het voelde fijn om te weten dat ik een goede aankoop had gedaan. En toen gebeurde het, tot mijn verbazing trof ik mijn copycat collega een week later met exact hetzelfde truitje aan. En laat haar nou ook nog eens het lef hebben om te vragen hoe de trui haar stond. Ooh no she didn’t!

Copycat disaster

Laten we eerlijk zijn. Niemand vindt het leuk om hetzelfde te dragen als mensen in zijn of haar omgeving. Op de één of andere manier is de ‘2 voor de prijs van 1’ of ‘tweeling look’ na een bepaalde leeftijd niet schattig meer. Zo zie ik weleens meiden in een discotheek gekleed in exact dezelfde outfit. Als het ze dan eindelijk opvalt dat ze dezelfde outfit dragen, spreken hun gezichten boekdelen. Het liefst zouden ze op dat moment onder de bar willen kruipen. Een typisch gevalletje Copycat disaster!

“Imitation is the sincerest form of flattery”

Ik geloof dat iedere vrouw deze situatie herkent. Als vrouwen vinden we het fantastisch om te shoppen, maar laat ons niet een andere vrouw tegenkomen in exact dezelfde outfit. Oh nee…want het kledingstuk zal vrijwel direct in waarde dalen. Net als ik, ervaren de meeste vrouwen deze situatie als ongemakkelijk. Nu ik erover nadenk vraag ik me eigenlijk af waarom ik zo reageer. Als iemand je kopieert, dan is het toch eigenlijk een compliment? Diegene vond het kledingstuk blijkbaar zo leuk dat hij/zij besloot om het te kopen. Na mijn negatieve reactie denk ik nu: “Imitation is the sincerest form of flattery.”

Complimenteer de copycat 

Ik heb besloten om het niet meer te zien als iets dat negatief is, want het gaat er uiteindelijk om dat je je goed voelt in hetgeen je draagt. Ik geloof nog steeds in originaliteit, maar uiteindelijk is het de persoon die het kledingstuk draagt en niet andersom. Dus de volgende keer als ik mijn collega tref in dat leuke truitje, dan zal ik haar een compliment geven. Want een goede smaak heeft ze en ik kan me alleen maar gevleid voelen dat ze zich door mij heeft laten inspireren.

Q | Heb jij ook last van een copycat in je omgeving? Hoe ga jij hier mee om?

XOXO
Vanessa

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jocelina

Thursday 5th of December 2013

Heel herkenbaar en nee ik vind het niet leuk! lol

En Angela mijn complimenten met je nieuwe site/template. Ziet er echt fab uit en is veel gebruiksvriendelijker!

MacBlogster

Thursday 5th of December 2013

Thanx Jocelina. Het is inderdaad gebruiksvriendelijker. Dat is uiteindelijk de hoofdreden geweest om over te stappen qua design.

DQ

Tuesday 3rd of December 2013

Hoewel ik het geen groot probleem vind, zou ik het niet leuk vinden als iemand ineens hetzelfde heeft en niet gewoon eerlijk zegt dat het "na aanraden" van jou was. Leuk stukje! X

Silvy

Tuesday 3rd of December 2013

Leuk artikel! Ik heb er gelukkig geen last van. :) Alhoewel ik wel ooit dezelfde outfit samen met mijn beste vriendin heb gekocht.. maar toen was ik 13 ofzo. Nu kom ik liever niemand meer tegen in dezelfde kleren :)

Ik zat trouwens naast je bij het etentje bij APARTT in Rotterdam. Ik had nog geen visitekaartjes, dus ik zou je nog een berichtje sturen! x

Silvy

Tuesday 3rd of December 2013

Oh wait, ik zat naast Angela, ik zie net dat Angela dit stukje niet heeft geschreven, whoopsie! ;)

BEAUTYFREAKS (@BEAUTYFREAKS_)

Monday 2nd of December 2013

Ooh no she didn’t..! De outfit ‘stelende’ Copycat Friend http://t.co/zCMtBZ5YWt

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.