Top

AAAARGH! Monsters in mode nu te zien in Nederland

Na een tentoonstelling in La Gaîté Lyrique in Parijs, is het vanaf 19 oktober 2013 de beurt aan het Centraal Museum in Utrecht om de tentoonstelling AAAARGH! Monsters in mode aan het Nederlandse publiek te tonen. Ondanks dat ik de tentoonstelling al in Parijs heb gezien, ben ik toch nieuwsgierig naar de Nederlandse tentoonstelling vanwege de toevoeging van nieuwe ontwerpen, waaronder van Viktor & Rolf en Bas Kosters. 

ARRRGH! Monsters in mode

Character design

ARRRGH! Monsters in mode is de eerste internationale fashion tentoonstelling over character design en toont ruim 70 ontwerpen van 40 gevestigde en opkomende ontwerpers. Bijna alle tentoongestelde ontwerpen zijn onlangs te zien geweest op verschillende internationale catwalks. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Rick Owens, Issey Miyake, Bernhard Willhelm, Walter van Beirendonck, Viktor & Rolf, Bas Kosters, Bart Hess, Charlie Le Mindu, Maison Martin Margiela en Craig Green.

ARRRGH! Monsters in mode

Monsters in Parijs 

De bijzondere tentoonstelling was in 2011 voor het eerst te zien in het Benaki Museum in Athene en daarna in La Gaîté Lyrique in Parijs, in het voorjaar van 2013, waar ik ARRRGH! Monsters in mode heb bezocht en vervolgens deze foto’s heb gemaakt.

ARRRGH! Monsters in mode

ARRRGH! Monsters in mode

Nieuwe ontwerpen

In Utrecht wordt een ontwerp uit de eigen collectie van het Centraal Museum toegevoegd: L’Hiver de l’Amour uit 1994 van Viktor & Rolf, het vroegste werk van het duo in de collectie van het Centraal Museum. Bart Hess en Bas Kosters maken speciaal voor ARRRGH! Monsters in mode en in opdracht van het Centraal Museum een nieuw ontwerp. Van de opkomende Britse ontwerper Craig Green worden twee outfits aangekocht uit zijn herfst-/wintercollectie voor 2013.

Opvallend aan ARRRGH! Monsters in mode is dat de monsters niet op sokkels of op een podium staan, maar op de grond. Je staat letterlijk oog in oog met de ontwerpen en wordt uitgenodigd de monsters aan jezelf te spiegelen, met als doel na te denken over je ideeën over schoonheid. Accepteren we iets dat anders is, of accepteren we alleen wat lijkt op onszelf?

Anderen lazen ook
AFW: dutch designer Allan Vos

ARRRGH! Monsters in mode

Over ARRRGH! Monsters in mode

AAAARGH! Monsters in mode is te bezichtigen in het Centraal Museum in Utrecht van 19 oktober 2013 t/m 19 januari 2014. Tip: op 25 oktober 2013 is er een speciale familietour van 14:00 – 15:00 uur. De rondleiding is gratis, je betaalt enkel de entreeprijs. Reserveren is verplicht.  

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar