Skip to Content

AAAARGH! Monsters in mode nu te zien in Nederland

Na een tentoonstelling in La Gaîté Lyrique in Parijs, is het vanaf 19 oktober 2013 de beurt aan het Centraal Museum in Utrecht om de tentoonstelling AAAARGH! Monsters in mode aan het Nederlandse publiek te tonen. Ondanks dat ik de tentoonstelling al in Parijs heb gezien, ben ik toch nieuwsgierig naar de Nederlandse tentoonstelling vanwege de toevoeging van nieuwe ontwerpen, waaronder van Viktor & Rolf en Bas Kosters. 

ARRRGH! Monsters in mode

Character design

ARRRGH! Monsters in mode is de eerste internationale fashion tentoonstelling over character design en toont ruim 70 ontwerpen van 40 gevestigde en opkomende ontwerpers. Bijna alle tentoongestelde ontwerpen zijn onlangs te zien geweest op verschillende internationale catwalks. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Rick Owens, Issey Miyake, Bernhard Willhelm, Walter van Beirendonck, Viktor & Rolf, Bas Kosters, Bart Hess, Charlie Le Mindu, Maison Martin Margiela en Craig Green.

ARRRGH! Monsters in mode

Monsters in Parijs 

De bijzondere tentoonstelling was in 2011 voor het eerst te zien in het Benaki Museum in Athene en daarna in La Gaîté Lyrique in Parijs, in het voorjaar van 2013, waar ik ARRRGH! Monsters in mode heb bezocht en vervolgens deze foto’s heb gemaakt.

ARRRGH! Monsters in mode

ARRRGH! Monsters in mode

Nieuwe ontwerpen

In Utrecht wordt een ontwerp uit de eigen collectie van het Centraal Museum toegevoegd: L’Hiver de l’Amour uit 1994 van Viktor & Rolf, het vroegste werk van het duo in de collectie van het Centraal Museum. Bart Hess en Bas Kosters maken speciaal voor ARRRGH! Monsters in mode en in opdracht van het Centraal Museum een nieuw ontwerp. Van de opkomende Britse ontwerper Craig Green worden twee outfits aangekocht uit zijn herfst-/wintercollectie voor 2013.

Opvallend aan ARRRGH! Monsters in mode is dat de monsters niet op sokkels of op een podium staan, maar op de grond. Je staat letterlijk oog in oog met de ontwerpen en wordt uitgenodigd de monsters aan jezelf te spiegelen, met als doel na te denken over je ideeën over schoonheid. Accepteren we iets dat anders is, of accepteren we alleen wat lijkt op onszelf?

ARRRGH! Monsters in mode

Over ARRRGH! Monsters in mode

AAAARGH! Monsters in mode is te bezichtigen in het Centraal Museum in Utrecht van 19 oktober 2013 t/m 19 januari 2014. Tip: op 25 oktober 2013 is er een speciale familietour van 14:00 – 15:00 uur. De rondleiding is gratis, je betaalt enkel de entreeprijs. Reserveren is verplicht.  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BEAUTYFREAKS (@BEAUTYFREAKS_)

Friday 11th of October 2013

AAAARGH! Monsters in mode nu te zien in Nederland http://t.co/W4cpM0iypd

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.