Skip to Content

Edwin Oudshoorn showt indrukwekkende AFW 13 collectie

Ontwerper Edwin Oudshoorn showde in een volle Gashouder zijn nieuwe collectie ‘Remembered Colours’ aan het publiek van Amsterdam Fashion Week. In totaal vertaalden 21 sets het verhaal ‘Remembered Colours’, een kleurrijke reis door het leven aan de hand van jaargetijden.

Edwin Oudshoorn Edwin Oudshoorn Edwin Oudshoorn

De collectie begint in de lente, groene en blauwe kleuren voeren de boventoon. Vogels tjilpen, alles is fris en onbezonnen. Dan verandert alles; er is storm op komst. De collectie oogt donker en verbrand. De collectie wordt afgesloten met lichte kleuren. De donkere wolken zijn niet blijven hangen.

Edwin OudshoornEdwin Oudshoorn

Het zwart vormt ons, brengt ons openbaringen. En uiteindelijk verenigt het zich met de kleurrijke jeugd in het verleden. Berusting maakt van liefdesverdriet levensvreugde, met nieuwe kennis en met een breed kleurenpalet gaan we voort.

Edwin Oudshoorn Edwin Oudshoorn

De Nederlandse modeontwerper heeft voor deze collectie gewerkt met veel verschillende materialen. De diverse geprinte stoffen en bont (vos en nerts) waren van toegevoegde waarde voor het verhaal dat werd verteld op de catwalk.

Edwin Oudshoorn

(Bron foto’s: team peter stigter)

Over Edwin Oudshoorn

De Nederlandse modeontwerper Edwin Oudshoorn (32) leerde zijn vak aan de Kunstacademie in Arnhem; welke hij in 2004 summa cum laude heeft afgerond. Edwin maakt couture, maar beperkt zich niet tot de mode of het nieuwste van het nieuwste. Zijn inspiratie haalt hij uit het vergetel- en verdomhoekje, met een knipoog naar de maatschappij. Veel van Edwins werk ontstaat door het observeren van mensen en de persoonlijke keuzes die ze maken.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kaylee

Monday 28th of January 2013

Het thema en de kleding vind ik erg mooi. Een geslaagde show zo te zien.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.