Skip to Content

Amsterdam Fashion Week: SIS by Spijkers en Spijkers AW1314

Truus en Riet Spijkers, ook wel bekend als de getalenteerde Dutch Designers Spijkers en Spijkers, presenteerden gisteren hun AW1314 SIS collectie aan de internationale pers en het modeminnend publiek tijdens de Amsterdam Fashion Week (AFW), in de Gashouder in Amsterdam. De nieuwe Spijkers en Spijkers collectie kan het beste worden omschreven als ‘sweet rock & roll’ en is een hommage aan de opvallende jeugdcultuur van de jaren 50.

Dare to be different, have fun and rock on!

Het Arhnemse design duo liet gisteravond een collectie zien met bijzondere stoffen, opvallende graphics en interessante kleurcombinaties onder andere in combinatie met stippen. Opvallend waren de humoristische ‘eye prints’ die ons vertelden dat we vrij moeten zijn om onze identiteit te tonen door middel van onze kleding. Met andere woorden: “dare to be different, have fun and rock on!”

Spijkers en Spijkers SIS collectieSpijkers en Spijkers SIS collectie

Spijkers signature style

Sinds de oprichting van het label Spijkers en Spijkers in 2000, hebben Truus en Riet Spijkers een signature style gecreëerd die herkenbaar is aan het gebruik van graphics en de modernistische interpretatie van fashion uit de jaren 20. Een geliefd fashion tijdperk van de Spijkers tweeling, vanwege de vernieuwing destijds art, design en vrouwelijke attitude.

Spijkers en Spijkers SIS collectieSpijkers en Spijkers SIS collectie foto’s: Peter Stigter 2013

SIS by Spijkers en Spijkers

Nadat de Spijkers zussen afstudeerden aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, en in 2000 hun master behaalden, hebben ze verschillende awards en onderscheidingen ontvangen voor hun opvallende Spijkers en Spijkers ontwerpen.  Om een groter publiek in Nederland, maar ook internationaal, aan te spreken, ontwikkelden zijn de draagbare SIS collectie, waarvan de herfst/winter collectie 2013-2014 gisteren te zien was tijden de Amsterdam Fashion Week.

Hieronder zie je een video van de Spijkers en Spijkers lente/zomer collectie 2013.

https://vimeo.com/49511307

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kaylee

Friday 25th of January 2013

Ik vind de vorige collectie veel beter!

Homemadepicturemania Sao Nonac

Friday 25th of January 2013

Werkelijk prachtig! ;-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.