Skip to Content

Waarom vrouwen niet willen sporten

Bijna 2/3 van de Nederlandse vrouwen wil zich in 2013 graag fitter en gezonder voelen. De top 3 voornemens zijn afvallen, vaker tijd vrijmaken voor ontspanning en meer sporten en bewegen. Bijna de helft van de vrouwen sport niet of nauwelijks. Onder meer een te druk leven met huishoudelijke verplichtingen en de hoge kosten voor de sportschool staan het sporten in de weg. Vrouwen wensen met weinig moeite en geld, zo fit mogelijk voor de dag te komen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Etos onder 800 vrouwen.

Afvallen op de bank

74% van de Nederlandse vrouwen zou graag meer dan 1 uur per week willen sporten. 1/3 geeft aan hier zelfs meer dan 4 uur per week aan te willen besteden. Redenen waarom vrouwen de sportschool te weinig opzoeken zijn:

  • omdat ze geen zin hebben (20%)
  • omdat ze een sport beoefenen te duur vinden (19%)
  • omdat ze te druk zijn met sociale bezigheden (vrienden en familie)
  • en omdat zij te druk zijn met huishoudelijke taken (16%).

De helft van de vrouwen geeft aan wel te wíllen bewegen, maar hiervoor liever niet naar de sportschool te gaan.

Huishoudelijke taken

Vooral een druk leven met huishoudelijke verplichtingen slokt de tijd van vrouwen op. Gemiddeld zijn vrouwen meer dan 12 uur per week bezig met huishoudelijke taken. Zo besteden vrouwen bijvoorbeeld bijna 3,5 uur per week aan koken, 2 uur aan schoonmaken en 1,5 aan de was. Om in alle drukte toch lekker in hun vel te zitten, geven vrouwen extra aandacht aan: een goede balans tussen werk en privé (30%), inname van extra vitamines (28%), gaan ze regelmatig naar de kapper (26%) en verwennen ze zichzelf regelmatig met lekkere verzorgingsproducten (20%).

vrouwen en sporten

3 tips om fit te worden zonder al te veel moeite

  • Is je trein, tram of bus vertraagd? Sta er niet te lang bij stil: heen en weer lopen houd je warm en fit. IJsberen doen het niet voor niets!
  • Hoera, rotzooi! Ga alle rommel eens te lijf als stevige work-out. Hop hop hop, dat ruimt lekker op!
  • Pak voor mooie en gespierde benen eens je hoogste hakken uit de kast!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kaylee

Friday 25th of January 2013

Oef, gelukkig ben ik niet de enige. Ik haat het om te sporten, was er nooit goed in als kind en toen werd ik gedwongen. Dat gebeurt me dus nooit meer! Gewoon op je eten letten en af en toe de trap pakken is al voldoende.

chucky1012

Wednesday 23rd of January 2013

Ik sport al veel door elke dag vele km te lopen, zwemmen en te fietsen! ;-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.