Skip to Content

Hema H5 Smartphone review: kopen of laten liggen?

Onlangs kreeg ik de Hema smartphone opgestuurd om te testen. Om eerlijk te zijn wist ik niet eens dat Hema into smartphones was. Klaarblijkelijk wel want ik ontving de Hema H5 smartphone, een heuse 5 inch simlockvrije HD smartphone met een niet uit te breiden geheugen van 32 GB en het Android 4.4 KitKat besturingssysteem. En dat voor € 159!

Hema H5 Smartphone photo Hema_H5_smartphone_review_zps051b4f83_1.jpg

In de doos van de Hema H5 Smartphone zitten tevens een screen protector, oordopjes, een usb oplader & losse stekker.

Vormgeving

Toen ik de doos openmaakte om de H5 te kunnen aanschouwen in zijn ‘volle budget glorie’, dacht ik “hey, deze Hema smartphone ziet er eigenlijk best goed uit.” Ondanks de grootte van het toestel (5 inch), voelt deze Hema smartphone lichter in de hand dan bijvoorbeeld mijn Sony Xperia Z2 van 5,2 inch. Hierdoor vind ik de H5 iets gemakkelijker te bedienen met 1 hand.

Qua uiterlijk doet het toestel mij enigszins denken aan de iPhone 6 plus, al deed de prijs van de Hema H5, € 159 (exclusief € 4,24 thuiskopieheffing), mij realiseren dat de specs en afwerking niet identiek kunnen zijn. De vraag is echter of dit zo’n probleem is.

Foto’s & video’s

Deze Hema smartphone heeft een 8 megapixels camera met flits en autofocus, en een 2 megapixels front camera. De kwaliteit van de foto’s, gemaakt met beide camera’s, vond ik verrassend acceptabel. In vergelijking met de smartphone van mijn dochter, die ik voor haar had gekocht nadat haar iPhone 4 kapot was gegaan tijdens haar ongeluk, vond ik de kwaliteit van de H5 smartphone aanzienlijk beter. Als ik het echter vergelijk met de camera kwaliteit van mijn Sony Xperia Z2 dan verliest Hema sowieso op dit punt. Kortom, heb geen al te hoge verwachtingen. Het is immers een budget toestel met een budget camera.

Hema H5 Smartphone photo Review_Hema_H5_smartphone_zpsb2652dc2_1.jpg

Hema H5 Smartphone

Verrassend genoeg kun je gebruik maken van verschillende camera instellingen zoals een panorama of beauty modus. Dit laatste vond ik geen succes. Ik leek te veel op een zombie met een zeer gepolijste en strakke huid. Wat ik echter wel een pluspunt vind is dat de foto’s direct te bewerken zijn in de foto galerij app.

Beeldresolutie

Op het moment dat ik de telefoon aandeed en in het beginscherm aankwam, viel het me op dat de beeldresolutie scherp en helder is (1280 x 720 pixels). Ook mijn 15 jarige dochter was hiervan onder de indruk. Toen ze uit school kwam en zag dat ik de Hema H5 smartphone had ‘unboxed’, heb ik het toestel de hele avond niet meer teruggezien. Ik hoorde continu wat er wel niet beter was aan dit toestel in vergelijking met het simpele toestel dat ze nu heeft.

Hema H5: kopen of laten liggen

Conclusie, als je op zoek bent naar een betaalbare smartphone met een uitstekende beeldresolutie, dan is de Hema H5 een zeer geschikte smartphone. Je moet verder echter niet veel eisen stellen aangezien deze Hema Smartphone bijvoorbeeld geen Throw, NFC, 4G connectie of schermreproductie heeft. Kortom, voor € 159 (exclusief € 4,24 thuiskopieheffing) kun je de H5 goed gebruiken voor het bekijken van je e-mail, YouTube filmpjes en social media gebruik. Omdat de prijs van de H5 vriendelijk is voor je portemonnee, is het een geschikt toestel voor tieners en opa’s en oma’s. Indien je op zoek bent naar een Smartphone met meer mogelijkheden, dan zou ik de Hema H5 laten liggen of als reservetoestel gebruiken.

Q | Heb jij ervaring met de Hema H5 smartphone? Zo ja, laat hier of via Facebook weten wat jouw ervaring is. 


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jordan M Hairstylist

Tuesday 24th of March 2015

Jordan M Hairstylist liked this on Facebook.

Ilona Haas

Tuesday 24th of March 2015

Ilona Haas liked this on Facebook.

Marloes | Budgetproof.nl

Friday 30th of January 2015

Ik vind het zo'n briljant ding! Moet. Proberen. Snel. ;) ben wel heel benieuwd naar je zombie-foto, haha. Volgens mij ben jij zelfs een mooie zombie!

Macblogster

Monday 2nd of February 2015

Haha Marloes, nou dat valt heel erg mee! Ik zal kijken of ik de foto online plaats op mijn FB pagina.

Wieneke

Friday 30th of January 2015

ja hoor, hema aan de smartphone. lijkt me inderdaad prima om een digibeet toch aan de whatsapp te krijgen... maar verder... hmmm..

Macblogster

Monday 2nd of February 2015

Haha, het toestel is op zich goed te pruimen. Ik verwachtte er ook niet zoveel van, maar was toch aangenaam verrast. Ik heb er bijvoorbeeld Game of Thrones op gekeken tijdens het koken en het beeld is erg scherp. Het geluid kan harder, maar voor het bekijken van een film was het goed te doen.

Angela Loy

Friday 30th of January 2015

You're welcome. Dat was dus ook mijn 1e reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.