Skip to Content

Jan Taminiau ontwerpt art bottle voor Zarb Champagne

Hoe cool:  de combinatie champagne en fashion! Nederlands couturier Jan Taminiau is namelijk een samenwerking aangegaan met het Zarb Champagne, door een special edition art bottle te ontwerpen, geïnspireerd op zijn laatste couture collectie Nature Extends die hij in juli 2011 in Parijs showde.

Swarovski kristallen 

Tijdens het ontwerp heeft Jan Taminiau duidelijk een vrouw voor ogen gehad, getuige de extra lange hals en de engelachtige vleugels die de fles sieren. Verder komen er zichtbaar elementen terug uit de Nature Extends collectie.  Zo is er gebruik gemaakt van kurk, chiffon, Swarovsky kristallen en spijkers: dezelfde materialen als in de designs uit zijn AW 11/12 couture collectie.

Jan Taminiau Zarb Champagne

Jan Taminiau 

Vanaf 23 november 2011 wordt de fles geëxposeerd in het Canal House Hotel in Amsterdam, samen met andere bijzondere flesontwerpen als onderdeel van Zarb’s art project.

Zarb Champagne

Zarb- Franse slang voor ‘bizar’-  is traditionele champagne in bijzonder vormgegeven flessen. Eerder werd er al samengewerkt met internationale pioniers op het gebied van fotografie, fashion en design. Voor Zarb is iedere reden een reden om iets te vieren en zijn tradities en clichés meer dan passé.

De champagne is afkomstig uit Champagne Apellation Contrôlée en wordt gemaakt in Charly sur Marne in de Marnevallei. De smaak van Zarb is fris met een elegant boeket van appel, perzik, peer met een lichte hint van toast. Wil je Zarb kopen, kijk op www.wijncard.com

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.