Top

Ka-ching! Afro sells

Het kan niemand meer zijn ontgaan, sinds ongeveer 2000 zijn er steeds meer vrouwen die afstappen van het Westerse schoonheidsideaal waarbij stijl haar de norm is. Men noemt de jaren 2000 niet voor niets de start van een ‘curl revolution’, met de jaren na 2012 als hoogtepunt. Afro hair oftewel ‘natural hair’ a.k.a. ‘kroeshaar’, is hot, maar ook steeds meer een booming business.Weaves & Relaxers

Ik kan me nog herinneren dat er in Nederland in 2007 haast geen natural hair producten verkrijgbaar waren. Er werden een handvol producten geïmporteerd door Naturalista’s uit de eigen afro community. En dat in een periode waarin er enkel haarstukken en haarrelaxers verkrijgbaar waren in Toko’s en Afro haarwinkels. Anno 2015 is dit gelukkig anders. Waarom? The Afro sells..

Afro Attitude

Was de Afro in de jaren ’60 nog een fashion en politieke statement (“I’m black & I’m proud!”); vanaf de jaren ’70 verloor het steeds meer terrein (bron: Wikipedia). Je werd gek aangekeken als je naderhand met ‘onverzorgd haar’ rondliep. Black hair in haar natuurlijke vorm werd opnieuw verbannen en chemisch behandeld haar werd de norm (Curly en relaxers), het toppunt van op en top verzorgd Afro haar. Tot de jaren 2010….

De onderstaande Infographic geeft een interessant beeld van de wereldwijd veranderende Afro attitude vanaf 1994:
image

Anderen lazen ook
Snel klaar met LCO methode: DIY Castor Oil Conditioning Spray

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. chucky1012 says

    Leuk en interessant artikel.
    Je hebt gelijk.
    Ja en zelfs Nederlandse mensen gaan telkens vaker naar de shops waar producten voor Afro kapsels te koop zijn 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar