Skip to Content

LOC Light Combat Hair Plan tegen kurkdroog haar

Heb je geen zin in te veel gedoe als het aankomt op de verzorging van je krullen of kroeshaar? Heb je hierdoor je haren verwaarloosd waardoor het nu kurkdroog is? Of zien je krullen er verwaarloosd uit? Dan is dit LOC Light Combat Hair Plan wellicht iets voor jou. TLC voor je haar in een handomdraai.

#Hairgoal

Soms is het fijn om gemakkelijk te zijn. Neks satijnen doek, neks twisten. Niks, neks, no! Lekker relaxt doen totdat je haar droger en korter lijkt. Het resultaat: kurkdroge krullen en nog drogere punten. I had  a dream en die dream valt nu in duigen. Weg #hairgoal……  Sh*t! Tijd voor een verandering….

 photo Hairgoal_zps235xtsf8.jpg

Mijn hair goal | Bron: Pinterest

[bctt tweet=”Soms is het fijn om gemakkelijk te zijn. Neks satijnen doek, neks twisten. Niks, neks, no! Lekker relaxt doen totdat je haar droger en korter lijkt. Sh*t! Tijd voor een verandering….”]  

De laatste tijd besteed ik steeds minder aandacht aan mijn haar, waardoor ik nu kurkdroog haar heb. Eens was ik fanatiek met het wekelijks stomen van mijn haar en het uitproberen van verschillende maskers en haarverzorging. Nu heb ik voornamelijk zin in weinig gedoe. Gewoon een knot als ik naar bed ga, ’s ochtends ‘gewoon’ even wat water in mijn haar sprayen, daarna nog een leave-in conditioner d’r in en hoppa off to work. Klaar is kees! Maar helaas worden mijn krullen hier alleen maar kurkdroog van. Het moet toch ook anders kunnen? Anders zonder al te veeeeeeeel energie, toch? Vervolgens bedacht ik dit LOC Light Combat Hair Plan om mijn haar in een handomdraai te verwennen.

 photo Bantu_knots_macblogster_zpsix1lw8mq.jpg

Bantu knots voor een mooie krul

LOC Light Combat Hair Plan

MijnLOC Light Combat Hair Plan is een soort LOC methode op een gemakkelijkere manier: 

  1. Ik herhaal elke ochtend onder de douche: “ik ga lief zijn voor mijn haar. Ik ga alle aandacht aan mijn haar besteden.”
  2. Op satinlinedcaps.com heb ik een soort multifunctionele beanie gekocht gevoerd met satijn. Ik zal dus niet meer met onbeschermd haar slapen (als ik alleen slaap 😉 ).
LOC Light Combat Hair Plan

Satin Lined Caps

  1. Afgelopen week weer begonnen met het gebruik van mijn haarstomer. Ik ga het weer wekelijks gebruiken in combinatie met een haarmasker.
  2. 1 Keer per maand maak ik gebruik van een proteine treatment in combinatie met mijn haarstomer.
  3. Verder spray ik 3x per week mijn haar in met mijn zelfgemaakte Castor oil conditioning spray & gebruik ik daarna ECO Curl ’n Styling Custard.
  1. Daarna maak ik 3x per week bantu knots of twists en ga ik naar bed met mijn satin lined cap.
  2. De overige dagen van de week maak ik een knot en ga hiermee slapen metsatin lined cap.
  3. De volgende ochtend maak ik mijn bantu knots, twists of knot los en doe ik een klein beetje olie in mijn haar. 

ECO Custard styling product

ECO Custard styling product

Omdat mijn haar ’s ochtends meestal nog niet droog is, laat ik het in de zomer aan de lucht opdrogen. In de herfst en winter gebruik ik een föhn zodat ik niet met natte haren uit huis hoef. Op deze manier zien mijn krullen er gezond uit in plaats van kurkdroog en pluist het niet. 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tessa

Thursday 9th of June 2016

Hoi,

Ik las een tijdje geleden dat je op satinlinedcaps.com een soort multifunctionele beanie hebt gekocht gevoerd met satijn. Ik ben dankzij jou zo fanatiek geweest om er ook eentje te bestellen, alleen het duurt voor mijn gevoel een beetje lang ondertussen.. Ik lees ook verhalen dat USPS vaker pakketjes kwijtraakt enzo. Ik vroeg me af hoe lang jij op jouw beanie vanuit Amerika hebt gewacht?

Bedankt voor je antwoord :-)

Groetjes, Tessa

MacBlogster

Saturday 11th of June 2016

Hoi Tessa, de 1e keer was mijn pakketje niet aangekomen. Ik heb vervolgens contact opgenomen met satinlinedcaps en heb een nieuw pakketje ontvangen. Deze kwam wel aan. Ik denk dat dit een week tot 2 weken heeft geduurd. Zelf heb ik geen negatieve ervaringen met USPS, maar wel met DPD, overigens.

Barbara Visser

Friday 1st of January 2016

1. Mijzelf beter verzorgen 2. Mijn huis verkopen 3. Meer reizen

En voor de rest zie ik wel wat er op mijn pad komt

MacBlogster

Wednesday 2nd of December 2015

Dank je Dominique Verzijde!

Dominique Verzijde

Wednesday 2nd of December 2015

Ziet er nog leuk uit ook! ??

@WojisOnBeauty

Sunday 11th of October 2015

RT @MacBlogster: Ik heb kurkdroog haar en dit is mijn combat plan http://t.co/O5hz7wbmQ2

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.