Skip to Content

The Body Shop Body Sorbets: verfrissend en hydraterend?

Tijdens deze warme dagen vind ik het niet prettig om mijn lichaam in te smeren met olie of een body butter. Op dat soort momenten heb ik lichaamsverzorging nodig met een lichtere textuur en een goede hydratatie. Volgens The Body Shop is hun nieuwe product, de Body Sorbet, zeer geschikt om te gebruiken tijdens warme zomermaanden. Om te ervaren of dit daadwerkelijk klopt, heb ik 2 tubes Body Sobets (200 ml/stuk) ontvangen. 
The Body Shop Body Sorbets photo BodySorbetsMoringaampMangoTheBodyShop_zps23ed99cd.jpg

Feeling hot, hot, cool

In een vorig blog artikel liet ik zien hoe je een heerlijke body butter kunt maken. Mijn dochter en ik gebruiken onze potjes body butter zeer graag, omdat het onze huid goed hydrateert. Zelf mijn vriendin, waarmee ik naar New York was gegaan, vond de whipped shea butter erg prettig om te gebruiken. Echter, het probleem met zo’n body butter is dat het niet erg verkoelend werkt als het warm is. Op zulke momenten gebruik ik liever een dunnere substantie om mijn lichaam mee in te smeren.

Body Sorbet in de koelkast

Volgens The Body Shop zorgen de nieuwe Body Sorbets voor een tintelend fris gevoel, waarbij je huid tevens wordt gehydrateerd. Met het verkoelende effect, ben ik het zeker eens. Ook voelt mijn huid zacht en gehydrateerd aan, echter in vergelijking met mijn homemade body butter, voelt mijn huid minder gevoed.

Opmerkelijk

Het opmerkelijke aan de Body Sorbets vind ik de textuur. Het voelt anders aan dan de gemiddelde body lotion, crème of butter. De structuur is niet vergelijkbaar met eerder genoemde substanties. De textuur is enigszins zacht korrelig en oogt als ‘licht bevroren’ gel. The Body Shop adviseert dan ook om de Body Sorbets in de koelkast te bewaren voor een extra tintelend fris en verkoelend gevoel. Vooral met het warme weer is dit zeer verfrissend. Het scheelt ’s ochtends in elk geval een hoop gezweet.

 photo TextuurBodySorbetTheBodyShop_zpsab481af2.jpg

‘Uierzalf trauma’

The Body Shop Body Sorbets worden verkocht in 5 varianten:

 1. Strawberry
 2. Mango
 3. Pink Grapefruit
 4. Satsuma
 5. Moringa (een bloemengeur)

De afgelopen weken heb ik mijn lichaam ingesmeerd met de geuren Moringa en Mango. Beide Body Sorbets zorgden voor een gehydrateert gevoel, zonder dat mijn huid geïrriteerd of plakkerige aanvoelde. Dit laatste is wat mij betreft een pluspunt, aangezien ik een ‘uierzalf trauma’ heb opgelopen op jonge leeftijd, dankzij mijn smeergrage moeder. Ieuw!

Ingrediënten check

Voor het gemak heb ik de ingredientenlijst van de Moringa Body Sorbet hieronder vermeld. Op de website van The Body Shop is te lezen dat de Body Sorbets 100% biologische Community Fair Trade Aloë Vera bevatten. Zoals je kunt zien staat Aloë Vera (Aloe Barbadensis Leaf Juice) niet tussen de eerste 5 ingrediënten, maar praktisch onderaan de ingrediëntenlijst.

The Body Shop Body Sorbets photo TheBodyShopBodySorbets_zps4a0578b4.jpg

Daarnaast heb ik gecontroleerd in hoeverre de ingrediënten goed zijn voor je huid, aan de hand van de Ingredients Dictionary op de website van TightlyCurly.com. Ik weet dat dit een lijst is die is gebasseerd op haarverzorging, echter ik heb deze lijst gebruikt omdat ik denk dat je hoofdhuid enigszins vergelijkbaar moet zijn met je huid elders (afgezien van dikte, functie, etc).

 1. Aqua/Water (Solvent/Diluent)
 2. PEG-8 (Humectant) 
 3. Glycerin (Humectant)
 4. Butylene Glycol (Humectant)
 5. Isododecane (Solvent) 
 6. PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Emulsifier) 
 7. Sodium Acrylates Crosspolymer-2 (Absorbent) 
 8. Phenoxyethanol (Preservative) 
 9. Hydrogenated Tetradecenyl/Methylpentadecene (Solvent) 
 10. Parfum/Fragrance (Fragrance) (opletten, veroorzaakt allergieën of irritaties)
 11. Ethylhexylglycerin (Skin Conditioning Agent) 
 12. Mel/Honey (Natural Additive)
 13. Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent) 
 14. Moringa Oleifera Seed Oil (Skin Conditioning Agent – Emollient)
 15. Carbomer (Stabiliser/Viscosity Modifier) 
 16. Sodium Hydroxide (pH Adjuster) (vermijden, droogt de huid uit en veroorzaakt allergieën of irritaties)
 17. Benzophenone-3 (Ultraviolet Light Absorber)
 18. Xanthan Gum (Viscosity Modifier) 
 19. Linalool (Fragrance Ingredient) (geurstof: opletten, kan irritatie veroorzaken)
 20. Disodium EDTA (Chelating Agent) 
 21. Silica (Absorbent) 
 22. Benzyl Salicylate (Fragrance Ingredient)
 23. Geraniol (Fragrance Ingredient) (geurstof: opletten, kan irritatie veroorzaken)
 24. Aloe Barbadensis Leaf Juice (Skin Conditioning Agent)
 25. Tocopherol (vitamine E) (Antioxidant)
 26. CI 19140/Yellow 5 (Colorant) 

Yay or Nay 

Op basis van de eerder genoemde Ingredients Dictionary, concludeer ik dat ingrediënten oké zijn, afgezien van 4 ingrediënten die duidelijk niet gunstig zijn voor je  huid. Na 3 weken gebruik van de Body Sorbets, heb ik (nog) geen last van irritaties. Waarschijnlijk komt dit doordat ik geen overgevoelige huid heb.

YAY: het werkt verkoelend tijdens de zomermaanden. Lekker fris en voldoende hydraterend als je geen last hebt van een zeer droge huid.

NAY: heb je vaker last van een geïrriteerde huid of ben je op zoek naar lichaamsverzorging zonder parabenen en met natuurlijke ingrediënten, dan is dit geen geschikt product.

The Body Shop Body Sorbets kosten €11 per stuk en zijn te koop via de webshop van The Body Shop

Q | Kijk jij regelmatig naar de ingredienten van de producten die jij koopt? En zou jij een Body Sorbets kopen, gelet op de ingrediëntenlijst?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sheila

Tuesday 29th of July 2014

Ook ik heb een vaseline trauma, wel de lekker geurende van soft en precious... Maar probeer daarna nog maar eens je kleren lekker te dragen

MacBlogster

Tuesday 29th of July 2014

Ieuw....!

Eline Vmaalsen

Friday 25th of July 2014

Eline Vmaalsen liked this on Facebook.

Rachel Maduro

Friday 25th of July 2014

Rachel Maduro liked this on Facebook.

Tewa

Friday 25th of July 2014

Aj...die uierzalf angst ken ik ook!! Die vieze enorme pot met uierzalf en soms Vaseline joeg mij de stuipen op het toch al glimmende lijf. Bah! Ik zie het nog echt vaak in mijn familie, de glimmende baby, maar men moet echt kappen om uierzalf op kinderen te smeren, its good for nothing!

MacBlogster

Friday 25th of July 2014

Haha! En wat dacht je van Nivea! Je weet wat je (niet) te doen staat over een paar maanden ;)

BEAUTYFREAKS (@BEAUTYFREAKS_)

Friday 25th of July 2014

The Body Shop Body Sorbets: verfrissend en hydraterend? http://t.co/F6uamMMJGD

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.