Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Timberland yellow boot 40th anniversary

De Timberland yellow boot bestaat alweer 40 jaar. Ter ere van deze respectabele leeftijd, werd er op woensdagavond 23 oktober 2013 een besloten feestje georganiseerd in de winkel aan de Leidsestraat in Amsterdam. Ik was erbij aanwezig en kreeg les in ‘some Timberland-ology’. Tja, wat moet ik van het merk Timberland vinden. Een dike vette Nay of ergens toch een Yay?

Timberland yellow boot
Timberland yellow boot
In de winkel aan de Leidsestraat kreeg ik o.a. gelegenheid om kennis te maken met de  vernieuwde versie van de original Timberland yellow boot: de milieuvriendelijke Earthkeepers Newmarket 6″ Cupsole. Het verschil met de original boot is de sneaker style zool en de milieuvriendelijke wijze waarop de Earthkeepers zijn vervaardigd. 
Timberland yellow boot

Timberland Yellow boot 2.0

Dit is ‘m dan, de vernieuwde versie van de original Timberland yellow boot. You like?

Timberland Earthkeepers Newmarket cupsole

Toen ik de Earthkeepers Newmarket 6″ Cupsole zag, dacht ik aanvankelijk dat ze enkel bestemd waren voor mannen. Tijdens de 40th anniversary get-together werd echter verteld dat ze tevens voor vrouwen zijn bestemd. 

Riri & miss Be zijn fan

Ik moet toegeven, ik ben nooit echt gecharmeerd geweest van de gele boots. Ik associeer ze  voornamelijk met de jaren 90, rappers, laag hangende broeken en de houthakkers op Discovery Channel. Not really my cup-a-tea.

Ook niet toen Rihanna ermee diverse malen mee werd gespot of toen Beyonce een foto plaatste van ‘haar’ Timerbland yellow boot collectie.


Waterproof en anti-vermoeidheid schoenzooltjes

Wist jij overigens dat de meeste Timberland boots waterdicht zijn? Ik niet. Het moment dat ik vernam dat de meeste Timberland boots waterproof zijn en een anti-fatigue zooltje hebben, veranderde mijn sense of fashion enigszins.

Waterproof Timberland shoes

Waterproof heels met anti fatigue schoenzooltjes

Zie je het voor je? Geen vermoeide of natte en koude voeten, al wadend door regen en sneeuw! En hey, Rihanna en Cara Delevigne zien er niet slecht uit met hun Timberland boots, toch?

Timberland yellow boot

Anti fatigue schoenzooltjes

Mijn fashion verdict: de Timberland yellow boot is best oké. En ja, ik associeer het nog steeds met zogenaamde ‘bad boys’ en I admit, een glas cava, een sympathieke marketing manager en een gezellig avond, hebben mijn fashion beleving enigszins beïnvloed. Is dit erg? Nee, vind ik niet. De schoen is stevig, duurzaam, waterproof (I love this word!) en heeft een anti fatigue schoonzool. Handig voor in de winter, nog meer dan mijn geliefde Dr. Martens.

Timberland yellow boot

Mr. Alwin (marketing manager Timberland Europe) bracht het wonderbaarlijke ‘Waterproof nieuws’.

Kortom, ik als praktische meid ben graag op mijn comfort voorbereid. Crocs gaan te ver, maar Riri, Beyonce en Carla Delevigne bewijzen dat je er ook comfortabel hip uit kunt zien, als je verder kijkt dan je neus lang is.
Q | Wat vind jij van de orignal Timberland yellow boot? Yay or nay? 

Anderen lazen ook
Residence de la Mode: 5e editie fashion design event

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Gwendelien Cumberbatch says

  Ik ben bewust in “duurzame” schoenen aan het investeren. Wellicht minder Rug- en voetklachten daarnaast klinken de anti fatigue zolen als muziek in mijn oren!! Dat wordt sparen….

  • MacBlogster says

   Mijn moeder kocht altijd dure schoenen voor ons toen we klein waren. Ze was van mening dat je geen grappen met (groeiende) voeten moet maken. Mijn dochter heeft door haar snelle groei en het fanatiek sporten, last gekregen van haar knie en op een gegeven moment weer van haar achillespees. Ik heb dus onlangs Timberland boots voor haar gekocht voor een goede voetondersteuning. Het feit dat ze de winter ermee door kan, is nog een groter pluspunt.

 2. chucky1012 says

  ♥ the brand new shoes & boots….. 😉
  I want to wear them all….
  Did you’ve got of this brand new shoes?

  Hav a very great day

  Xoxo

  • MacBlogster says

   Hoi Chucky, ik heb ze zelf niet, maar mijn dochter wilde ze al lang hebben. Ik heb ze dus afgelopen vrijdag voor haar gekocht. Juist vanwege de voetsteun. Goede schoen voor de winter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.