Skip to Content

Timberland yellow boot 40th anniversary

De Timberland yellow boot bestaat alweer 40 jaar. Ter ere van deze respectabele leeftijd, werd er op woensdagavond 23 oktober 2013 een besloten feestje georganiseerd in de winkel aan de Leidsestraat in Amsterdam. Ik was erbij aanwezig en kreeg les in ‘some Timberland-ology’. Tja, wat moet ik van het merk Timberland vinden. Een dike vette Nay of ergens toch een Yay?

Timberland yellow boot
Timberland yellow boot
In de winkel aan de Leidsestraat kreeg ik o.a. gelegenheid om kennis te maken met de  vernieuwde versie van de original Timberland yellow boot: de milieuvriendelijke Earthkeepers Newmarket 6″ Cupsole. Het verschil met de original boot is de sneaker style zool en de milieuvriendelijke wijze waarop de Earthkeepers zijn vervaardigd. 
Timberland yellow boot

Timberland Yellow boot 2.0

Dit is ‘m dan, de vernieuwde versie van de original Timberland yellow boot. You like?

Timberland Earthkeepers Newmarket cupsole

Toen ik de Earthkeepers Newmarket 6″ Cupsole zag, dacht ik aanvankelijk dat ze enkel bestemd waren voor mannen. Tijdens de 40th anniversary get-together werd echter verteld dat ze tevens voor vrouwen zijn bestemd. 

Riri & miss Be zijn fan

Ik moet toegeven, ik ben nooit echt gecharmeerd geweest van de gele boots. Ik associeer ze  voornamelijk met de jaren 90, rappers, laag hangende broeken en de houthakkers op Discovery Channel. Not really my cup-a-tea.

Ook niet toen Rihanna ermee diverse malen mee werd gespot of toen Beyonce een foto plaatste van ‘haar’ Timerbland yellow boot collectie.


Waterproof en anti-vermoeidheid schoenzooltjes

Wist jij overigens dat de meeste Timberland boots waterdicht zijn? Ik niet. Het moment dat ik vernam dat de meeste Timberland boots waterproof zijn en een anti-fatigue zooltje hebben, veranderde mijn sense of fashion enigszins.

Waterproof Timberland shoes

Waterproof heels met anti fatigue schoenzooltjes

Zie je het voor je? Geen vermoeide of natte en koude voeten, al wadend door regen en sneeuw! En hey, Rihanna en Cara Delevigne zien er niet slecht uit met hun Timberland boots, toch?

Timberland yellow boot

Anti fatigue schoenzooltjes

Mijn fashion verdict: de Timberland yellow boot is best oké. En ja, ik associeer het nog steeds met zogenaamde ‘bad boys’ en I admit, een glas cava, een sympathieke marketing manager en een gezellig avond, hebben mijn fashion beleving enigszins beïnvloed. Is dit erg? Nee, vind ik niet. De schoen is stevig, duurzaam, waterproof (I love this word!) en heeft een anti fatigue schoonzool. Handig voor in de winter, nog meer dan mijn geliefde Dr. Martens.

Timberland yellow boot

Mr. Alwin (marketing manager Timberland Europe) bracht het wonderbaarlijke ‘Waterproof nieuws’.

Kortom, ik als praktische meid ben graag op mijn comfort voorbereid. Crocs gaan te ver, maar Riri, Beyonce en Carla Delevigne bewijzen dat je er ook comfortabel hip uit kunt zien, als je verder kijkt dan je neus lang is.
Q | Wat vind jij van de orignal Timberland yellow boot? Yay or nay? 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tanja Zschusschen

Saturday 21st of December 2013

Tanja Zschusschen liked this on Facebook.

Megisa

Wednesday 30th of October 2013

Vroeger op de middelbare school had iedereen Timberlands. Vorig jaar was ik aan het twijfelen, misschien dat ik ze dit jaar weer aanschaf!

MacBlogster

Wednesday 30th of October 2013

Haha, let me know als je aan de timbs gaat.

Homemadepicturemania (@chucky1012)

Sunday 27th of October 2013

@MacBlogster Read this brand new art. http://t.co/yOBuV9nLli

chucky1012

Sunday 27th of October 2013

♥ the brand new shoes & boots..... ;-) I want to wear them all.... Did you've got of this brand new shoes?

Hav a very great day

Xoxo

MacBlogster

Sunday 27th of October 2013

Hoi Chucky, ik heb ze zelf niet, maar mijn dochter wilde ze al lang hebben. Ik heb ze dus afgelopen vrijdag voor haar gekocht. Juist vanwege de voetsteun. Goede schoen voor de winter.

Homemadepicturemania Sao Nonac

Saturday 26th of October 2013

Homemadepicturemania Sao Nonac liked this on Facebook.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.