Skip to Content

Dark girls: inspirerend glossy fotoboek met zwarte vrouwelijke rolmodellen

Het glossy fotoboek Dark Girl is ideaal om aan te schaffen of op je wensenlijst te plaatsen als je op zoek bent naar een inspirerend boek met zwarte vrouwelijke rolmodellen. 
 

Inspirerende zwarte vrouwelijke rolmodellen

Dark Girls is een fotoboek waarin actrices, studenten, artsen, zangeressen, advocaten, zakenvrouwen en Olympische atleten vertellen in hoeverre hun huidskleur een rol speelt in hoe ze naar zichzelf kijken.

Glossy fotoboek Dark Girls

Dark girls, een inspirerend fotoboek met zwarte vrouwelijke rolmodellen is nu ook verkrijgbaar in Nederland

Vuile was buiten hangen

Het fotoboek is ontstaan naar aanleiding van de uit 2012 afkomstige documentaire Dark Girls, van filmmakers Bill Duke (van o.a. Sister Act) en D. Channsin Berry. De documentaire gaat over het door taboe omgeven onderwerp: Colorism binnen de Afro Amerikaanse cultuur. In de documentaire worden er interviews gehouden met o.a. Oscar winnaar Viola Davis. Ook wordt het in 1940 gehouden experiment door Kenneth and Mamie Clark aangehaald waarin zwarte kinderen een witte pop verkozen boven een zwarte pop. Destijds het bewijs voor Colorism binnen bovengenoemde gemeenschap.

Dark Girls: positieve reactie

Dark Girls het fotoboek is een positieve reactie op deze documentaire waarin de vuile was van de Afro Amerikaanse cultuur wordt buiten gehangen. In een tijd waarin donkere vrouwen hun schoonheid, kracht en waardigheid (her)ontdekken, wordt Dark Girls uitgebracht als een hommage aan zwarte vrouwen; een prachtig fotoboek van 174 pagina’s waarbij tekst en beeld de kracht en kwetsbaarheid van zwarte vrouwen toont.

De rol van een huidskleur in Fotoboek Dark Girls

Dark girls: inspirerend glossy fotoboek met zwarte vrouwelijke rolmodellen

Meer dan 75 bekende en onbekende vrouwen vertellen in hoeverre hun huidskleur een rol speelt in hoe ze naar zichzelf kijken. Actrices, studenten, artsen, zangeressen, advocaten, zakenvrouwen en Olympische atleten… ze staan allemaal anders in het leven, maar hebben één ding gemeen: hun huidskleur en daar zijn ze trots op!

Veroopinfo boek Dark Girls

Het Engelstalige fotoboek Dark Girls is in Nederland exclusief verkrijgbaar in deze webshop. ISBN: 9780062331687 / Amistad Press

LEES OOK

verschillende soorten concealers oliesoorten waar je haar blij van wordt vaseline op je gezicht dit is het resultaat 5 geboden voor verzorgen krullen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Elvira Stjeward

Monday 15th of December 2014

Elvira Stjeward liked this on Facebook.

chucky1012

Sunday 14th of December 2014

Klinkt heel goed! Ik ben nu ook zeer benieuwd naar het boek!

Mau Reen

Sunday 14th of December 2014

Mau Reen liked this on Facebook.

Macblogster (@MacBlogster)

Saturday 13th of December 2014

Nu ook verkrijgbaar in Nederland! http://t.co/ELfRJkBqS4

MacBlogster

Saturday 13th of December 2014

Nu ook verkrijgbaar in Nederland! http://t.co/ELfRJkBqS4

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.