Top

Dark girls: inspirerend glossy fotoboek met zwarte vrouwelijke rolmodellen

Het glossy fotoboek Dark Girl is ideaal om aan te schaffen of op je wensenlijst te plaatsen als je op zoek bent naar een inspirerend boek met zwarte vrouwelijke rolmodellen. 
 

Inspirerende zwarte vrouwelijke rolmodellen

Dark Girls is een fotoboek waarin actrices, studenten, artsen, zangeressen, advocaten, zakenvrouwen en Olympische atleten vertellen in hoeverre hun huidskleur een rol speelt in hoe ze naar zichzelf kijken.

Glossy fotoboek Dark Girls

Dark girls, een inspirerend fotoboek met zwarte vrouwelijke rolmodellen is nu ook verkrijgbaar in Nederland

Vuile was buiten hangen

Het fotoboek is ontstaan naar aanleiding van de uit 2012 afkomstige documentaire Dark Girls, van filmmakers Bill Duke (van o.a. Sister Act) en D. Channsin Berry. De documentaire gaat over het door taboe omgeven onderwerp: Colorism binnen de Afro Amerikaanse cultuur. In de documentaire worden er interviews gehouden met o.a. Oscar winnaar Viola Davis. Ook wordt het in 1940 gehouden experiment door Kenneth and Mamie Clark aangehaald waarin zwarte kinderen een witte pop verkozen boven een zwarte pop. Destijds het bewijs voor Colorism binnen bovengenoemde gemeenschap.

Dark Girls: positieve reactie

Dark Girls het fotoboek is een positieve reactie op deze documentaire waarin de vuile was van de Afro Amerikaanse cultuur wordt buiten gehangen. In een tijd waarin donkere vrouwen hun schoonheid, kracht en waardigheid (her)ontdekken, wordt Dark Girls uitgebracht als een hommage aan zwarte vrouwen; een prachtig fotoboek van 174 pagina’s waarbij tekst en beeld de kracht en kwetsbaarheid van zwarte vrouwen toont.

Anderen lazen ook
Afrika & Fashion in Nederland: Lady Afrika
De rol van een huidskleur in Fotoboek Dark Girls

Dark girls: inspirerend glossy fotoboek met zwarte vrouwelijke rolmodellen

Meer dan 75 bekende en onbekende vrouwen vertellen in hoeverre hun huidskleur een rol speelt in hoe ze naar zichzelf kijken. Actrices, studenten, artsen, zangeressen, advocaten, zakenvrouwen en Olympische atleten… ze staan allemaal anders in het leven, maar hebben één ding gemeen: hun huidskleur en daar zijn ze trots op!

Veroopinfo boek Dark Girls

Het Engelstalige fotoboek Dark Girls is in Nederland exclusief verkrijgbaar in deze webshop. ISBN: 9780062331687 / Amistad Press

LEES OOK

verschillende soorten concealers oliesoorten waar je haar blij van wordt vaseline op je gezicht dit is het resultaat 5 geboden voor verzorgen krullen

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar