Skip to Content

De kleinste & meest kleurrijke Nikon 1 systeemcamera’s

Momenteel heb ik een spiegelreflex camera waar ik mooie foto’s mee kan maken. Er is echter één nadeel en dat is de grootte ervan. Hierdoor ben ik steeds minder geneigd om mijn camera mee te nemen. Met als gevolg dat ik regelmatig foto’s schiet met mijn mobiel. Omdat de kwaliteit van een spiegelreflex camera over het algemeen beter is, ben ik toch op zoek naar een compacte camera met dezelfde eigenschappen van een spiegelreflex. De zogenaamde systeemcamera.

Tot op heden heb ik er nog geen één gekocht, omdat ik nog in de oriëntatiefase zit, maar ik heb al een aantal mooie exemplaren voorbij zien komen. Zo nu ook de twee nieuwe systeemcamera’s in de Nikon 1 familie: de Nikon 1 J3 en Nikon 1 S1, verkrijgbaar in verschillende trendgevoelige kleuren

Nikon 1 systeemcamera's

Kleinste camerabody ter wereld

Een systeemcamera met een kleurtje heeft sowieso een streepje voor. Ik hou van kleuren en kleuren houden van mij. God heeft mij immers niet voor niets gezegend met een kleurtje. Dus….. ik zeg “JA!” tegen alles met een kleur. En prachtige kleuren dat is wat je krijgt als je beelden schiet met de Nikon 1 S1 en J3. Althans, dat is wat Nikon claimt. De twee nieuwe systeemcamera’s staan volgens Nikon garant voor gedetailleerde beelden bij weinig licht en zijn in staat om ongelooflijk snelle continu-opnamen te maken: tot een snelheid van 60 beelden per seconde. En dat terwijl de Nikon1 J3 op dit moment de kleinste camerabody ter wereld heeft!

Nikon1 J3 Beige

Nikon1 J3 Beige

Behalve dit, zijn de slimme fotoselectie en het gegeven dat je foto’s kunt vastleggen terwijl je een Full HD-film opneemt, zonder de opname te onderbreken, wat mij betreft een groot pluspunt en zeker een reden om de camera uit te proberen.

Nikon 1 S1 Red

Nikon 1 S1 Red

Over Nikon 1 J3 & S1

Beide camera’s zijn sinds 7 februari 2013 verkrijgbaar. De Nikon 1 J3 (€649) is verkrijgbaar in de kleuren zilver, rood, wit, zwart en beige. De Nikon 1 S1 (€519) in de kleuren wit, zwart, roze, rood en khaki.

Nikon1 S1 Pink

Nikon1 S1 Pink

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Leila Berkel

Monday 18th of February 2013

Ik hou van kleuren maar ze zien er nogal plastic uit. Die witte een stuk minder.

Jillian Sletering

Sunday 17th of February 2013

Kijk eens naar de Sony Nex 5, mijn mama heeft er een en ik wilde mijn spiegelreflex het liefst meteen inruilen haha. Maar deze zien er wel errrrg stylish en leuk uit!

Ilovefashionandmakingpictures Ilfamp

Sunday 17th of February 2013

I like it! ;-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.