Top

Fashion tentoonstelling: The Future of Fashion is Now

Van 11 oktober 2014 t/m 18 januari 2015 is de tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’ te bezichtigen in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Een tentoonstelling die stil staat bij fundamentele vragen als “willen we echt iedere zes maanden een nieuwe garderobe of kan mode langer mee? Moet de pasvorm van een jurk voldoen aan het heersende schoonheidsideaal of kan het ook anders? Wat is de rol van mode in de opmars van de zogenaamde ‘wearable technology’, zoals Google Glass?” Ruim vijftig internationale modeontwerpers, waaronder Viktor&Rolf en Christophe Coppens (België), tonen hun vernieuwende en kritische visies op de toekomst van mode en de rol van kleding in de maatschappij.

The Future of Fashion is Now een Fashion Tentoonstelling in Museum Boijmans van Beuningen

Visionaire ontwerpen

Het wereldberoemde modeduo Viktor & Rolf reageert met een Japanse zentuin op het huidige modesysteem en pleit voor onthaasting en meer spiritualiteit. Ontwerper Wang Lei (China) maakt traditionele Chinese kostuums van geweven wc-papier en ook Carole Collet (UK) onderzoekt duurzame materialen in haar experiment met kantpatronen die groeien uit aardbeienplanten. De hand gebreide creaties van Pyuupiru (Japan) bieden de drager een nieuwe identiteit, bevrijd van de bepalende invloed van het menselijk lichaam. Ook technologische innovaties bieden ontwerpers nieuwe invalshoeken over wat ‘mode’ in de toekomst zou kunnen zijn. Een smartphone opladen onderweg is geen probleem met de jas uit het ‘Wearable Solar Project’ van Pauline van Dongen.

Mode & Kunst

Exclusief voor de tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen maken zes ontwerpers nieuw werk. Op het online platform www.futureoffashion.nl delen zij hun werkproces.

Anderen lazen ook
Weekend Tip: Ode aan de Nederlandse Mode

Over The Future of Fashion

Bij de tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerde glossy publicatie en een speciale multimedia tour waarin tijdens The Future of Fashion is Now een aantal ontwerpers aan het woord komt. Op ARTtube.nl verschijnen tijdens de tentoonstelling diverse video’s. Het museum organiseert verschillende activiteiten, zoals een symposium, workshops en lezingen.

Info Museum Boijmans van Beuningen

Meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen is te vinden op www.boijmans.nl.

 

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  Ik zal er zeker een kijkje gaan nemen omdat ik van diverse designers hun collectie’s gezien heb 😉
  Eindelijk eens iets de 2e grote stad van het land!

  Xoxo

  • MacBlogster says

   Ja, ik ben zelf ook erg benieuwd. Een aantal jaren geleden had Boijmans ook een fashion expositie waarbij ook werk van bekende designers werd getoond. Dat was ook erg interessant.

 2. MacBlogster says

  Deze tentoonstelling draait om het creëren van duurzame kleding en het bediscussiëren van de consumptiemaatschappij called Fashion. Op deze foto zie je werk van Iris van Herpen: een 3D jurk gemaakt op basis van de magnetische vloeistof ferrofluïde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar