Skip to Content

Loads of SHOES & kleurrijk Marimekko in Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam is na een 25 weken durende verbouwing heropend en trapt af met de nieuwe tentoonstellingen SHOES over hoge hakken en echte liefde en Marimekko design for a happy life. Kleurrijk, verrassend en zelfs verbazingwekkend. Wat mij betreft een must-see als je gek bent op schoenen en Fins design. Daarnaast kun je wekelijks kans maken op shoptegoed van €300 of een paar schoenen via Sarenza, partner van de tentoonstelling SHOES.

Kunsthal Rotterdam: tentoonstelling SHOES

Pheasant van Roshiwtha van Rijn (2010) | Perspresentatie heropening Kunsthal Rotterdam | Kenneth Ramaekers wordt geinterviewd door Belgisch tv programma.

Liever schoenen dan seks

De liefde die vrouwen voor schoenen voelen, wordt vaak onbegrepen door mannen. Veel vrouwen (81%) zouden liever shoes shoppen dan seks hebben met de man van hun dromen, aldus Kenneth Ramaekers, directeur van Modemuseum Hasselt, waarmee Kunsthal Rotterdam een nauwe samenwerking aanging voor de tentoonstelling SHOES.


Kunsthal Rotterdam: tentoonstelling SHOES

Buttplug laars van Ainsley-T (2011) | Vivienne Westwood platform shoe (1993) | Tarzan sandaal van Caro Peirs (2012)

Da’s kunst schatje

Op basis van deze stelling is het wellicht een beter idee om met vriendinnen naar SHOES te gaan, aangezien mannen onze shoe fascinatie waarschijnlijk niet zullen begrijpen. Kwijlen over bijvoorbeeld Victoriaanse laarzen, bijzondere muiltjes of de meest futuristische creaties die niet per sé comfortabel zijn, he won’t onderstand. “Da’s kunst schatje.” Yeah rigtht, denkt hij….  

Kunsthal Rotterdam: tentoonstelling SHOES

Andreia Chaves (2011) | Stoop + Peterson voor Elise Kim (2013) |Stoop + Peterson enkellaars (2013)

Hip in 1937 = hip in 2014

Anyway, op uitnodiging van Sarenza was ik aanwezig bij de persopening en heb ik zeer veel foto’s gemaakt. Aangezien beeld voor zich spreekt, laat ik een compilatie van enkele foto’s zien. De verschillende schoenen waren verrassend om te zien. Niet zozeer vanwege het design, maar ook vanwege het jaartal waarin de schoenen zijn ontworpen of vanwege de naam van de ontwerper.


Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat de vermaarde architect Rem Koolhaas een neefje genaamd Rem D. Koolhaas heeft, die de eigenaar is van het bijzondere merk United Nude. Of dat de opvallende ‘schoen zonder hak’ al eerder is ontworpen in 1937 door André Perugia.

Kunsthal Rotterdam: tentoonstelling SHOES

Cry Baby Sebastiaan Errazuriz (2013) | Gouden slangleren pump Alexander McQueen (2013) | Lever Gouden vissenhak Jimmy Choo (2007)


Marimekko vs Ikea

De tentoonstelling SHOES mondt uit in de tentoonstelling over het Finse designmerk Marimekko. Marimekko zal je waarschijnlijk weinig zeggen, totdat je de ontwerpen of het servies ziet. De regelmatige IKEA shopper zal tevens veel patronen herkennen, aangezien Marimekko een groot inspiratiebron is geweest voor het ontwerp van stoffen die er worden verkocht. Beter goed gejat dan slecht bedacht……

Marimekko

Forever Young & This is not Africa, this is us

Omdat ik veel tijd kwijt was aan SHOES en Marimekko, ik heb heerlijk op mijn gemak kunnen rondlopen, heb ik helaas niet de overige tentoonstellingen kunnen zien in hal 4 en 5, Forever Young (fototentoonstelling) en This is not Africa, this is us (video installatie), waarvan laatstgenoemde tentoonstelling enkel 2 weken te zien is. Mocht je zaterdag 1 februari 2014 naar de Housewarming gaan tussen 14:00-19:00 uur (gratis entree), bezoek dan tevens deze 2 tentoonstellingen.

Schoenen of shoptegoed winnen!

Omdat Sarenza partner van de tentoonstelling is, krijgt elke bezoeker een kortingsvoucher voor besteding op Sarenza.nl. Tevens is er wekelijks een winactie waarbij je tot en met 11 mei 2014 kans maakt op €300 of een paar schoenen. Meer informatie vind je op de speciale pagina op Sarenza.nl.

Over SHOES en Marikmekko

Voor meer achtergrondinformatie, zie de website van Kunsthal Rotterdam.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Simone Coutinho

Thursday 6th of February 2014

waauw nice!

Rowan

Monday 3rd of February 2014

I Love shoes! Hoorde wel dat het zaterdag ont-zet-tend druk was trouwens! Dus ik ga een ander dagje even kijken denk ik :)

MacBlogster

Wednesday 5th of February 2014

Niet vreemd, het was gratis en er waren veel activiteiten. Vanwege het slechte weer ben ik uiteindelijk niet meer gegaan, anders had ik mijn dochter meegenomen. Mijn advies is, ga langs op een rustige dag waardoor je op je gemak alle schoenen kunt bekijken en achtergrondinformatie kunt lezen. Er zijn ook interactieve dingen die je kunt doen, waaronder je eigen schoen ontwerpen. Hoef je tenminste niet in de rij te staan. Veel plezier mocht je nog gaan.

Inge

Sunday 2nd of February 2014

Rem Koolhaas heeft voor zover ik weet nooit schoenen ontworpen voor United Nude. Hij is wél de oom van Rem D. koolhaas, de OPRICHTER van United Nude. Verwarrend maar onmiskenbaar twee grote talenten!

MacBlogster

Sunday 2nd of February 2014

Hoi Inge, bedankt voor je aanvulling. Ik had klaarblijkelijk beter research moeten doen. Inderdaad vrij verwarrend. Ik zal het aanpassen in de tekst. Gelukkig hebben ze bij het neefje een D. toegevoegd voor het gemak :-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.