Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Loads of SHOES & kleurrijk Marimekko in Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam is na een 25 weken durende verbouwing heropend en trapt af met de nieuwe tentoonstellingen SHOES over hoge hakken en echte liefde en Marimekko design for a happy life. Kleurrijk, verrassend en zelfs verbazingwekkend. Wat mij betreft een must-see als je gek bent op schoenen en Fins design. Daarnaast kun je wekelijks kans maken op shoptegoed van €300 of een paar schoenen via Sarenza, partner van de tentoonstelling SHOES.

Kunsthal Rotterdam: tentoonstelling SHOES

Pheasant van Roshiwtha van Rijn (2010) | Perspresentatie heropening Kunsthal Rotterdam | Kenneth Ramaekers wordt geinterviewd door Belgisch tv programma.

Liever schoenen dan seks

De liefde die vrouwen voor schoenen voelen, wordt vaak onbegrepen door mannen. Veel vrouwen (81%) zouden liever shoes shoppen dan seks hebben met de man van hun dromen, aldus Kenneth Ramaekers, directeur van Modemuseum Hasselt, waarmee Kunsthal Rotterdam een nauwe samenwerking aanging voor de tentoonstelling SHOES.


Kunsthal Rotterdam: tentoonstelling SHOES

Buttplug laars van Ainsley-T (2011) | Vivienne Westwood platform shoe (1993) | Tarzan sandaal van Caro Peirs (2012)

Da’s kunst schatje

Op basis van deze stelling is het wellicht een beter idee om met vriendinnen naar SHOES te gaan, aangezien mannen onze shoe fascinatie waarschijnlijk niet zullen begrijpen. Kwijlen over bijvoorbeeld Victoriaanse laarzen, bijzondere muiltjes of de meest futuristische creaties die niet per sé comfortabel zijn, he won’t onderstand. “Da’s kunst schatje.” Yeah rigtht, denkt hij….  

Kunsthal Rotterdam: tentoonstelling SHOES

Andreia Chaves (2011) | Stoop + Peterson voor Elise Kim (2013) |Stoop + Peterson enkellaars (2013)

Anderen lazen ook
Zooltjes: Lady's Secret tegen blaren & pijnlijke voeten

Hip in 1937 = hip in 2014

Anyway, op uitnodiging van Sarenza was ik aanwezig bij de persopening en heb ik zeer veel foto’s gemaakt. Aangezien beeld voor zich spreekt, laat ik een compilatie van enkele foto’s zien. De verschillende schoenen waren verrassend om te zien. Niet zozeer vanwege het design, maar ook vanwege het jaartal waarin de schoenen zijn ontworpen of vanwege de naam van de ontwerper.


Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat de vermaarde architect Rem Koolhaas een neefje genaamd Rem D. Koolhaas heeft, die de eigenaar is van het bijzondere merk United Nude. Of dat de opvallende ‘schoen zonder hak’ al eerder is ontworpen in 1937 door André Perugia.

Kunsthal Rotterdam: tentoonstelling SHOES

Cry Baby Sebastiaan Errazuriz (2013) | Gouden slangleren pump Alexander McQueen (2013) | Lever Gouden vissenhak Jimmy Choo (2007)


Marimekko vs Ikea

De tentoonstelling SHOES mondt uit in de tentoonstelling over het Finse designmerk Marimekko. Marimekko zal je waarschijnlijk weinig zeggen, totdat je de ontwerpen of het servies ziet. De regelmatige IKEA shopper zal tevens veel patronen herkennen, aangezien Marimekko een groot inspiratiebron is geweest voor het ontwerp van stoffen die er worden verkocht. Beter goed gejat dan slecht bedacht……

Marimekko

Forever Young & This is not Africa, this is us

Omdat ik veel tijd kwijt was aan SHOES en Marimekko, ik heb heerlijk op mijn gemak kunnen rondlopen, heb ik helaas niet de overige tentoonstellingen kunnen zien in hal 4 en 5, Forever Young (fototentoonstelling) en This is not Africa, this is us (video installatie), waarvan laatstgenoemde tentoonstelling enkel 2 weken te zien is. Mocht je zaterdag 1 februari 2014 naar de Housewarming gaan tussen 14:00-19:00 uur (gratis entree), bezoek dan tevens deze 2 tentoonstellingen.

Anderen lazen ook
Fashion tentoonstelling: The Future of Fashion is Now

Schoenen of shoptegoed winnen!

Omdat Sarenza partner van de tentoonstelling is, krijgt elke bezoeker een kortingsvoucher voor besteding op Sarenza.nl. Tevens is er wekelijks een winactie waarbij je tot en met 11 mei 2014 kans maakt op €300 of een paar schoenen. Meer informatie vind je op de speciale pagina op Sarenza.nl.

Over SHOES en Marikmekko

Voor meer achtergrondinformatie, zie de website van Kunsthal Rotterdam.

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Inge says

  Rem Koolhaas heeft voor zover ik weet nooit schoenen ontworpen voor United Nude. Hij is wél de oom van Rem D. koolhaas, de OPRICHTER van United Nude. Verwarrend maar onmiskenbaar twee grote talenten!

  • MacBlogster says

   Hoi Inge, bedankt voor je aanvulling. Ik had klaarblijkelijk beter research moeten doen. Inderdaad vrij verwarrend. Ik zal het aanpassen in de tekst. Gelukkig hebben ze bij het neefje een D. toegevoegd voor het gemak 🙂

  • MacBlogster says

   Niet vreemd, het was gratis en er waren veel activiteiten. Vanwege het slechte weer ben ik uiteindelijk niet meer gegaan, anders had ik mijn dochter meegenomen. Mijn advies is, ga langs op een rustige dag waardoor je op je gemak alle schoenen kunt bekijken en achtergrondinformatie kunt lezen. Er zijn ook interactieve dingen die je kunt doen, waaronder je eigen schoen ontwerpen. Hoef je tenminste niet in de rij te staan. Veel plezier mocht je nog gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.