Skip to Content

Nieuw diervriendelijk tassenlabel Amsterdam Bag Company

Vorige maand was ik bij de opening van de pop-up store van Amsterdam Bag Company (A.B.C.) aan de Haarlemmerdijk 41 in Amsterdam (duh, what’s in a name…). Het nieuwe tassenlabel uit hartje Amsterdam ontwerpt tassen met het motto another animal saved. Zo zijn fashion- en tassenliefhebbers verzekerd van een hippe en animal friendly tas; de tassen van Amsterdam Bag Company zijn namelijk handgemaakt en in plaats van echt leer, vervaardigd in leer vervangende materialen.

Luxe, betaalbaar en diervriendelijk

Amsterdam bag company macblogster

Luxe uitstraling ondanks nep leer

Wat mij tijdens de opening opviel was dat de tassen er luxe en designer-like uitzagen, ondanks dat ze niet van leer zijn gemaakt. In de 1e instantie twijfelde ik of er daadwerkelijk geen leer aan te pas was gekomen, maar na een uitvoerige inspectie en een gesprek met Iris Maree, 1 van de oprichtsters van Amsterdam Bag Company, bleek het toch om hoogwaardige faux leer te gaan. Gelukkig maar, want ondanks dat dit beter is voor het dierenrijk, is dit ook beter voor mijn portemonnee.

Inclusief dust bag

bag

Na het bezichtigen van de tassen, werd de verleiding te groot om zelf een exemplaar aan te schaffen. Na een minutenlange overpeinzing, heb ik uiteindelijk een mooie zwarte tas gekocht. Voornamelijk voor het werk, maar ook omdat mijn Macbook Air er met gemak in past. Een pluspunt is overigens dat je er een dustbag bij krijgt.

 Over Amsterdam Bag Company

Ben je benieuwd naar de collectie en wil je zelf eventueel een bag aanschaffen: Amsterdam Bag Company zal 4 collecties per jaar  lanceren welke zijn te bezichtigen en te koop zijn op amsterdambagcompany.com.

Q | Wat vind je van de Amsterdam Bag Company tassen, gemaakt van leer vervangend materiaal? 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Karin

Sunday 29th of July 2012

Die kleine rooie is mooi!

Crystal Hendrickx

Sunday 22nd of July 2012

Die zwarte tas is prachtig! Ik zou juist voor een bewuste tas kiezen, veel designertassen zijn namelijk, slik, van kalfsleer gemaakt....

MacBlogster

Monday 23rd of July 2012

Volgens mij is er sale. Dus als je mazzel hebt is die slangenleren shopper er nog. Die wilde ik aanvankelijk ook kopen trouwens, erg cool.

Crystal Hendrickx

Monday 23rd of July 2012

de slangenleren shopper is geweldig! zit nu even te niksen dus ga meteen even op hun site kijken! dikke knuf!

Angela Loy

Monday 23rd of July 2012

Hoi Crystal, welke zwarte tas vind je prachtig? Het zijn er verschillende nl, Ik vind ze allemaal geweldig :-)

Sanne

Friday 13th of July 2012

Dat zijn leuke tassen en ook nog eens goed voor de diertjes. Ik ben een tassen freak dus wie weet loop ik straks ook met een tas van abc :-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.