Skip to Content

Op bezoek bij: All Skins schoonheidsinstituut (review)

Vorige maand toog ik naar All Skins Schoonheidsinstituut in Amsterdam voor een 90 minuten durende Luxe All Skins behandeling. Wat is er zo bijzonder aan All Skins dat ik er helemaal vanuit Rotterdam naar Amsterdam voor afreisde? Je leest het hier.

All Skins schoonheidsinstituut review

 • Ten eerste werd ik uitgenodigd om een behandeling te ondergaan met de vraag of ik er een review over wilde schrijven
 • ten tweede is het schoonheidsinstituut gespecialiseerd in de zwarte huid.
Op bezoek bij: All Skins schoonheidsinstituut (review)

Mijn luxe gezichtsbehandeling

All Skins is opgericht in maart 2013, door Elvira Stjeward (25) en Leonie Ekkers (31). Vier jaar geleden leerden zij elkaar kennen bij hun voormalige werkgever. Zij besloten hun kennis en ervaring te bundelen en een schoonheidsinstituut op te richten, waar zowel blanke als mensen met een donkere en getinte huid terecht kunnen, waaronder ook ik.

De Luxe All Skins behandeling die ik onderging, bestond uit:

 • een oppervlakte reiniging;
 • harsen van mijn bovenlip en het bijwerken van mijn wenkbrauwen;
 • diepte reiniging;
 • het verwijderen van onzuiverheden;
 • 20 minuten durende gezichtsmassage;
 • een huidverbeterend masker

Na de behandeling werd mijn gezicht gemasseerd met een gezichtscrème van Femme Ebene, ontwikkeld voor de donkere en getinte huid. Dit laatste vond ik fascinerend. Waarom zou mijn getinte huid andere skin care nodig hebben dan een blanke huid?

Mijn behandeling bij All Skins schoonheidsinstituut (review)
Hier wordt de conditie van mijn huid gemeten

Wat is het verschil tussen een witte & zwarte huid?

Naar aanleiding van mijn vraag legde Elvira Stjeward, mede-eigenaar van All Skins, uit dat je de donkere en getinte huid niet kunt vergelijken met de witte huid. De donkere en getinte huid is elastischer, waardoor er minder snel rimpels en andere tekenen van ouderdom zullen verschijnen.

Passende skin care is dus gericht op de typische eigenschappen van de zwarte huid: vochtarmoede en een grotere kans op pigmentvlekken.

Problemen met vochtopname

Doordat de zwarte huid oorspronkelijk niet bestand is tegen het Nederlandse klimaat, veroorzaakt dit problemen met vochtopname. Daarnaast heeft de zwarte huid grovere poriën en is zij gevoeliger voor littekenvorming (pigmentvlekken).

Skin care dat zich op de Europese huid richt, houdt hier weinig rekening mee. Zo weet mede-eigenaar Leonie Ekkers te vertellen dat je pigmentvlekken onder andere kunt bestrijden met Tea Tree olie; het egaliseert kleurverschillen in de huid. Tea Tree olie is dan ook één van de werkzame stoffen in de skin care van Femme Ebene die ze in de salon gebruiken.

Mijn ervaring

Ik ga zeer zelden naar een beauty salon en de ervaring deed mij herinneren aan hoe weldadig en ontspannen zo’n bezoek kan zijn. De behandeling ervoer ik als hemels. Helaas waren de 90 minuten zeer snel voorbij.

Toen ik er vertrok voelde mijn huid gevoed. Een uur later had ik overigens een blog afspraak en het eerste dat men aangaf was dat ik er goed uit zag. Altijd fijn om te horen; een beetje van mijzelf en een beetje van All Skins :-).

Damage control

Echter een aantal dagen na het harsen van mijn bovenlip, kreeg ik helaas last van ingegroeide haartjes, met als gevolg dat er een bultje ontstond waar ik vervolgens aan ging pulken. Uiteraard geen goed plan, omdat dit het perfecte recept is voor het ontstaan van een donkere pigmentvlek.

Om de schade te beperken kreeg ik een Aloe vera en kamille zalf toegestuurd. Dit moest ik 2 à 3 keer per dag op mijn wondje smeren voor een snel herstel van mijn beschadigde huid. De pigmentvlek is nog niet verdwenen, maar is inmiddels iets minder donker. Om de huid te egaliseren, zal ik waarschijnlijk Tea Tree olie op de pigmentvlek moeten smeren.

Gebruik ik de juiste skin care?

Mijn overall ervaring is positief. Voordat ik überhaupt met één vinger werd aangeraakt, werden er voorafgaand aan mijn behandeling allerlei vragen gesteld over:

 • mijn gezondheid,
 • medicijngebruik
 • en eventuele allergieën.

Ook de uitleg over het verschil tussen de witte en zwarte huid, maakte het tot een geslaagde middag en zette mij (opnieuw) aan het denken: “gebruik ik nu de juiste skin care?”

Mijn bezoek aan beauty salon All Skins
Links: Leonie Ekkers
Rechts: Elvira Stjeward

Over All Skins

All Skins maakt voornamelijk gebruik van producten op plantaardige/natuurlijke basis. .

Q | Ga jij regelmatig naar een beauty salon? Waarom, wel/niet?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

MacBlogster

Wednesday 18th of December 2013

All Skins schoonheidsinstituut bedankt voor het advies!

MacBlogster

Wednesday 18th of December 2013

Hoi Monika van Kralingen dit kun je teruglezen in het blog artikel, zie bovenstaande link.

Monika Van Kralingen Sickova

Tuesday 17th of December 2013

Wat ben je aan het doen daar?

All Skins schoonheidsinstituut

Tuesday 17th of December 2013

Hai Angela, ons advies is alle eerst er nooit zelf aan te zitten , wat helaas wel is gebeurd(overigens kunnen wij dat begrijpen dat lastig is om er vanaf te blijven)

Tegen ingegroeide haren kan er gescrubt worden echter raden wij af om dit te doen precies voor het harsen, vooral bij een getinte tot donkere huid ivm verhoogd kans op pigmentvlekken. Tevens raden wij ook aan om een lysing te gebruiken ipv een scrub met scrub deeljes.

Tea tree is inderdaad goed om te gebruiken zoals Ellen van der vegt, wij en jij zelf al hebben gezegd;-)

Wat wij ook wel adviseren aan klanten met ingegroeide haren is follisant te gebruiken dit middel heeft een zeer effectieve resultaten tegen ingegroeide haren, roodheid, acne en huidirritaties als gevolg van haarverwijdering.

@all_skins

Tuesday 17th of December 2013

Goedenavond iedereen, weer een review over een behandeling bij ons in de salon... http://t.co/w6VZXqb67N

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.