Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Op bezoek bij: All Skins schoonheidsinstituut

Vorige maand toog ik naar All Skins Schoonheidsinstituut in Amsterdam voor een 90 minuten durende Luxe All Skins behandeling. Wat is er zo bijzonder aan All Skins dat ik er helemaal vanuit Rotterdam naar Amsterdam voor afreisde? Ten eerste werd ik uitgenodigd om een behandeling te ondergaan met de vraag of ik er een review over wilde schrijven; ten tweede is het schoonheidsinstituut gespecialiseerd in de getinte en donkere huid, naast de blanke huid.

All Skins

Mijn luxe gezichtsbehandeling

All Skins is onlangs opgericht in maart 2013, door Elvira Stjeward (25) en Leonie Ekkers (31). Vier jaar geleden leerden zij elkaar kennen bij hun voormalige werkgever. Zij besloten hun kennis en ervaring te bundelen en een schoonheidsinstituut op te richten, waar zowel blanke als mensen met een donkere en getinte huid terecht kunnen, waaronder ook ik.

De Luxe All Skins behandeling die ik onderging, bestond uit:

 • een oppervlakte reiniging;
 • harsen van mijn bovenlip en het bijwerken van mijn wenkbrauwen;
 • diepte reiniging;
 • het verwijderen van onzuiverheden;
 • 20 minuten durende gezichtsmassage;
 • een huidverbeterend masker

Na de behandeling werd mijn gezicht gemasseerd met een gezichtscrème van Femme Ebene, ontwikkeld voor de donkere en getinte huid. Dit laatste vond ik fascinerend. Waarom zou mijn getinte huid andere skin care nodig hebben dan een blanke huid?

All Skins

Hier wordt de conditie van mijn huid gemeten

Blanke & gekleurde huid: het verschil

Naar aanleiding van mijn vraag legde Elvira Stjeward, mede-eigenaar van All Skins, uit dat je de donkere en getinte huid niet kunt vergelijken met de blanke huid. De donkere en getinte huid is elastischer, waardoor er minder snel rimpels en andere tekenen van ouderdom zullen verschijnen. Passende skin care is dus gericht op de typische eigenschappen van de donkere en getinte huid: vochtarmoede en een grotere kans op pigmentvlekken.

Anderen lazen ook
Ik kreeg puisten waardoor ik voortaan mijn huidverzorging check

Doordat de gekleurde huid oorspronkelijk niet is bestand tegen het Nederlandse klimaat, veroorzaakt dit problemen met vochtopname. Daarnaast heeft de donkere en getinte huid grovere poriën en is zij gevoeliger voor littekenvorming (pigmentvlekken). Skin care dat zich op de Europese huid richt, houdt hier weinig rekening mee. Zo weet mede-eigenaar Leonie Ekkers te vertellen dat je pigmentvlekken onder andere kunt bestrijden met Tea Tree olie; het egaliseert kleurverschillen in de huid. Tea Tree olie is dan ook één van de werkzame stoffen in de skin care van Femme Ebene.

Mijn ervaring

Ik ga zeer zelden naar een beauty salon en de ervaring deed mij herinneren aan hoe weldadig en ontspannen zo’n bezoek kan zijn. De behandeling ervoer ik als hemels. Helaas waren de 90 minuten zeer snel voorbij. Toen ik er vertrok voelde mijn huid gevoed. Een uur later had ik overigens een blog afspraak en het eerste dat men aangaf was dat ik er goed uit zag. Altijd fijn om te horen; een beetje van mijzelf en een beetje van All Skins :-).

Damage control

Echter een aantal dagen na het harsen van mijn bovenlip, kreeg ik helaas last van ingegroeide haartjes, met als gevolg dat er een bultje ontstond waar ik vervolgens aan ging pulken. Uiteraard geen goed plan, omdat dit het perfecte recept is voor het ontstaan van een donkere pigmentvlek. Om de schade te beperken kreeg ik een Aloe vera en kamille zalf toegestuurd. Dit moest ik 2 à 3 keer per dag op mijn wondje smeren voor een snel herstel van mijn beschadigde huid. De pigmentvlek is nog niet verdwenen, maar inmiddels iets minder donker. Om de huid te egaliseren, zal ik waarschijnlijk Tea Tree olie op de pigmentvlek moeten smeren.

Anderen lazen ook
Aleppo zeep kun je gebruiken als shampoo & werkt tegen acné

Gebruik ik de juiste skin care?

Mijn overall ervaring is positief. Voorafgaand aan mijn behandeling, werden er allerlei vragen gesteld ten aanzien van mijn gezondheid, medicijngebruik en eventuele allergieën, voordat ik überhaupt met één vinger werd aangeraakt. Ook de uitleg over het verschil tussen de blanke en gekleurde huid, maakte het tot een geslaagde middag en zette mij (opnieuw) aan het denken: “gebruik ik nu de juiste skin care?”

 

All Skins

Links: Leonie Ekkers
Rechts: Elvira Stjeward

Over All Skins

All Skins maakt voornamelijk gebruik van producten op plantaardige/natuurlijke basis. In december 2013 en januari 2014 krijg je korting op de verschillende behandelingen.

Q | Ga jij regelmatig naar een beauty salon? Waarom, wel/niet?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  Wat goed dat ze hier ook behandelingen geven voor de bruine huid! Ik hoop voor je dat het vlekje snel bij zal verdwijnen. Wat leuk om je nu eens helemaal op een foto te zien. Je kapsel is zo mooi!
  Net als ik ben je ook lang. Welk merk boots draag je op deze foto? Zijn het #timberlands?

  • MacBlogster says

   Hoi Chucky, dank je wel voor je leuke reactie. Ik lijk op een reus naast de 2 dames van All skins 🙂 De boots zijn niet van Timberland, maar van Marc by Marc Jacobs. Over circa 2 weken verschijnt er een blog artikel over deze laarzen, samen met nog een ander paar boots.

 2. All Skins schoonheidsinstituut says

  Hai Angela,
  ons advies is alle eerst er nooit zelf aan te zitten , wat helaas wel is gebeurd(overigens kunnen wij dat begrijpen dat lastig is om er vanaf te blijven)

  Tegen ingegroeide haren kan er gescrubt worden echter raden wij af om dit te doen precies voor het harsen, vooral bij een getinte tot donkere huid ivm verhoogd kans op pigmentvlekken. Tevens raden wij ook aan om een lysing te gebruiken ipv een scrub met scrub deeljes.

  Tea tree is inderdaad goed om te gebruiken zoals Ellen van der vegt, wij en jij zelf al hebben gezegd;-)

  Wat wij ook wel adviseren aan klanten met ingegroeide haren is follisant te gebruiken dit middel heeft een zeer effectieve resultaten tegen ingegroeide haren, roodheid, acne en huidirritaties als gevolg van haarverwijdering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar