Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Spijkers en Spijkers openen Amsterdam Fashion Week

Op 12 juli 2013 was ik aanwezig bij één van de openingsshows van Amsterdam Fashion Week 2013: SIS by Spijkers en Spijkers. De Spijkers tweeling toonde haar lente/zomer 2014 collectie aan het grote publiek in de Gashouder, waarvan Edgar Davids en Lisa Sips onder andere deel uitmaakten.

SIS by Spijkers en Spijkers

Edgar Davids & Lisa Sips

Brigitte Bardot

De nieuwe 2014 SIS collectie bevat veel gestreepte en geblokte pastelkleurige items. Een zomerse en romantische knipoog, naar de jonge Brigitte Bardot: het toonbeeld van de hedendaagse vrouw, volgens Truus en Riet Spijkers. Denk aan BB ruitjes, afgezakte schouders, strakke tailles en wijde rokken, met een eigen Spijkers en Spijkers twist.

Spijkers en Spijkers twist

De heldere grafische vormen en het kleurgebruik van Spijkers en Spijkers, zijn dit seizoen opnieuw goed vertegenwoordigd. De tweeling maakt combinaties van ruiten en bloemdessins in verschillende kleurtonen, waarmee ze op een andere manier gebruik maken van deze Spijkers-stijlelementen.

Ondanks dat ik niet geheel weg was van alles wat er voorbij kwam, bevat de SS14 collectie toch enkele ontwerpen waar ik zelf in zou lopen. Hetgeen op de catwalk voorbij kwam, is zeer draagbaar waardoor het verschillende vrouwen zal aanspreken.

SIS by Spijkers en Spijkers

SIS Spring/Summer 2014
Photo © Team Peter Stigter

Behalve transparante zijde overhemden, katoenen en organza rokken, bevat de collectie ook meer alledaagse elementen zoals T-shirts, jeans en sweatshirts. Hierdoor oogt de collectie casual, maar de silhouetten zijn vrouwelijk en hebben een focus op de taille. De raffia riemen benadrukken deze look en maken het geheel makkelijk te combineren.

Anderen lazen ook
Amsterdam Fashion Week: SIS by Spijkers en Spijkers AW1314

Q | Wat vind je van deze SIS collectie van Spijkers en Spijkers?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.