Skip to Content

Truckin’: Nieuw Food Festival Rotterdam

Op zondag 26 april wordt de eerste editie van Truckin’ aan de Rotterdamse Parklaan georganiseerd. Het nieuwe food festival met ‘American roots’ brengt een flinke dosis ‘feel good food’ vanuit diverse pop-up restaurants, een groot BBQ podium en een veld vol foodtrucks. Waar veel culinaire festivals alleen om foodtrucks draaien, gaat Truckin’ een stap verder. Zo zal lokale chef Jim de Jong (Restaurant de Jong) een heuze Tex-Mex op Truckin’ openen én organiseert het bekende culinaire platform ‘De Buik van Rotterdam’ de eerste verkiezing tot ‘BBQ’er van het jaar’.  Overdag is er voldoende vermaak voor de kids en ’s avonds wordt er gedanst op de beats van Rotterdams’ finest 
DJ’s.
Truckin' Nieuw Foodtruck Festival in Rotterdam

Food contest hosted by ‘De Buik van Rotterdam’

Op Truckin’ staat voor unieke eetconcepten in een Coney Island-achtige setting. Geniet van een ‘Brooklyn lager’ in het Sportscafe, onderga een restyling van je kapsel bij de Barberschool óf shop in de GROOSery Store van Rotterdams’ hipste warenhuis Groos. Op een food festival met Amerikaanse roots kan een goede eetwedstrijd natuurlijk niet ontbreken. Om deze reden host ‘De Buik van Rotterdam’ op een gigantisch podium de eerste BBQ’er of the Year contest. Met een eigen cut, marinade en bereiding wordt onder leiding van de vleesmeester en een jury de eerste ‘BBQ’er of the Year’ verkozen.
Truckin' Nieuw Foodtruck Festival in Rotterdam

Truckin’ Rotterdam

Organisator Dennis Ebeli is van mening dat dit food festival groots zal aanslaan onder een enthousiast publiek. Hij stelt: “Als er iéts is dat festivals kenmerkt dan is het wel het samenhorigheidsgevoel en de goede sfeer onder bezoekers. Muziek verbindt mensen, maar eten doet dat ook. Ik durf te stellen dat de beste foodtrucks dit jaar bij ons staan en speciaal voor Truckin’ hun gerechten “ver-amerikaansen”. Op een prachtige zondagmiddag lekker eten in het park; ik weet zeker dat Truckin’ een mooie toevoeging op het Rotterdamse festivalaanbod is”.  Met een amusementspark als decor en een voorliefde voor BBQ’s, muziek en entertainment is er op Truckin’ genoeg te beleven. Naast al het eten en drinken is er voor kleine én grote kinderen vermaak zoals een reuzenrad, een trampoline en een ballenbak. De deuren van Truckin’ gaan om 13:00 uur open en sluiten om 23.00 uur. De toegang is gratis tot 17.00 uur, daarna is het €5,- per persoon.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jill Van Glanen Weygel

Monday 16th of May 2016

Jill Van Glanen Weygel liked this on Facebook.

Akosua

Wednesday 8th of April 2015

Leuk een groot foodfestival in Rotterdam, daar moet ik zeker proberen langs te gaan.

Macblogster

Thursday 16th of April 2015

Ik ga er in elk geval naar toe (als het mooi weer is). Altijd gezellig en lekker eten!

chucky1012

Wednesday 8th of April 2015

Klinkt heel goed! Hoop dat het dan ook erg zonnig weer is ;-)

Macblogster

Thursday 16th of April 2015

Hoop ik ook. Zou wel prettig zijn. Ga je er ook naar toe?

Lola

Wednesday 8th of April 2015

Super!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.