Skip to Content

Witte de Withstraat Rotterdam in nieuw bruisend jasje

De Rotterdamse Witte de Withstraat staat bekend als één van de meest bruisende en populaire plekken van de stad. Binnenkort wordt de straat nog leuker en gezelliger. Dankzij samenwerking tussen de gemeente, bewoners en ondernemers is de straat onder andere opnieuw ingericht en zijn de trottoirs gedeeltelijk verbreed. Dat betekent niet alleen meer plaats voor terrastafels en stoelen, maar ook meer ruimte om te flaneren en om te shoppen. 

Witte de With Rotterdam

Bruisend Witte de With

De Witte de Withstraat is uitgegroeid tot één van de populairste plekken van Rotterdam. Een bruisende straat waar restaurants, barretjes, winkels en galeries te vinden zijn en waar dag en nacht iets te beleven valt. Om groei van de Witte de Withstraat te stimuleren, heeft de gemeente Rotterdam in samenwerking met bewoners en ondernemers besloten om een tiental verbeteringen door te voeren, waaronder het onlangs verbreden van de trottoirs. Het resultaat is dat niet alleen de voetgangers meer ruimte hebben, maar dat veel terrassen ook konden worden uitgebreid.

Witte de With Rotterdam

Grotere terrassen

Tijdens de voorgaande zomers was het altijd dringen op de Witte de Withstraat. Dit jaar is de kans op een stoel onder de blote hemel een stuk groter, want door het verbreden van het trottoir van de Witte de Withstraat, zijn veel terrassen ruimer geworden. Het meest bekende restaurant in de straat, het multiculti Bazar, heeft er zo’n veertig vrolijke gekleurde zitplaatsen bij gekregen. Populaire cafés als NRC en de Witte Aap hebben er tafels bij kunnen plaatsen, waardoor het tot ’s avonds laat gezellig blijft.

Witte de With Rotterdam

Shopping space

Ook het winkelend en flanerend publiek heeft meer ruimte om te genieten van alles wat de Witte de Withstraat te bieden heeft. Toch prettig als je voldoende loopruimte hebt, met in je armen tassen van Margreeth Olsthoorn, Marlies Dekkers, Betsy Palmer of één van de andere bijzondere winkeltjes in de straat.  

Openingsaanbiedingen

Op 25 mei 2013 vindt de officiële opening plaats van de Witte de with. Dit betekent dat ondernemers bezoekers de hele dag verwennen met verschillende openingsaanbiedingen en optredens van (straat) artiesten.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

@LokalHeroz

Wednesday 18th of September 2013

Witte de Withstraat Rotterdam in nieuw bruisend jasje: http://t.co/WP4ESm1b2i

MacBlogster

Thursday 23rd of May 2013

Dit weekend! http://t.co/miFr8Hi4sL

@noggy73

Saturday 18th of May 2013

RT @MacBlogster: Ga jij naar de opening? http://t.co/sgvOYeYzSC

noggy73

Saturday 18th of May 2013

RT @MacBlogster: Ga jij naar de opening? http://t.co/sgvOYeYzSC

noggy73

Saturday 18th of May 2013

@MacBlogster Hell yess!!!!!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.