Skip to Content

Black Bloggers Borrel & United Bloggers of Colours

Omdat er tegenwoordig best veel black bloggers actief zijn, maar redelijk onbekend zijn, organiseerden Nadia van Beautyinlife.nl en Tewatha van This Girl’s Black Book een Black bloggers borrel om elkaar beter te leren kennen.

Toen ik begon met het bloggen, dacht ik dat ik één van de weinige black bloggers was. Ik dacht dat ik de enige was die zich frustreerde over het feit dat het anno 2013 nog steeds moeilijk is om als gekleurde vrouw haarverzorgingsproducten en make-up te kopen in het gemiddelde winkelcentrum. Zelfs in de stad, kun je nagaan als je in een dorp of kleinere gemeente woont.

Nee, ik ben niet alleen. Er zijn nog veel meer vrouwen die met dezelfde frustratie als ik kampen, de frustratie dat ik word gezien als een onzichtbare consument, een te kleine doelgroep om aandacht aan te besteden.

Black Bloggers Borrel

Om elkaar beter te leren kennen en onze krachten te bundelen, organiseerde Nadia van Beautyinlife.nl een Black Bloggers Borrel in Utrecht op zaterdag 14 september 2013, samen met Tewatha van This Girl’s Black Book. Er waren bloggers van heinde en verre, waaronder Gronigen, Waalre, Almere, Limburg, Rotterdam & Amsterdam. Zie hier een aantal foto’s van de zeer gezellige dag:

United Bloggers of Colours

Om het contact met elkaar te kunnen onderhouden en elkaar op de hoogte te stellen van interessante onderwerpen, events of blog kennis, richtte ik de Facebook groep United Bloggers of Colour op.

Wil je lid worden van United Bloggers of Colours?

United Bloggers of Colour is bestemd voor bloggers met een donkere of getinte huidskleur, oftewel black bloggers, yellow bloggers en red bloggers. Leeftijds is onbelangrijk. Het voornaamste doel is het delen van kennis, maar uiteindelijk hoop ik, als de groep groot genoeg is, aan te kunnen tonen dat donkere en getinte vrouwen wel degelijk een serieuze consumentendoelgroep zijn. Mocht je lid willen worden, aanmelden kan via de Facbeook groep: United Bloggers of Colour.

Groeten,

Angela a.k.a Macblogster

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enith van Tongeren-Stenhuijs

Tuesday 15th of October 2013

Enith van Tongeren-Stenhuijs liked this on Facebook.

Tewa

Tuesday 1st of October 2013

Heb dit verslagje ook op mijn website gepost! Superleuke foto's, alleen waarom kijk ik toch zo zuuuur?? Man o man, gotta work on my photo face ;p groetjes Tewa

Macblogster (@MacBlogster)

Thursday 26th of September 2013

Heb je de foto's al gezien van de 1e Black Bloggers Borrel? So many pretty ladies. http://t.co/JLmIlTgpe2

Nathalie

Tuesday 24th of September 2013

Wat een gaaf event! Ik vind het echt niet van deze tijd dat het voor mensen met een donkere huid zo lastig make up shoppen is. Het typische is dat ik hier met mijn hele witte huid en rooie haar ook last van heb. Probeer daar maar eens producten voor te vinden. In beautyland ben je blond, bruin of zwart qua haar en lichte foundations zijn heeeel zeldzaam. Stom!

MacBlogster

Tuesday 24th of September 2013

Dat heb ik inderdaad vaker gehoord. Best bizar, terwijl er best veel vrouwen met een zeer witte huid. Thanx voor je reactie.

Enith van Tongeren-Stenhuijs

Tuesday 24th of September 2013

Leuk artikel! Helder!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.