Skip to Content

Roze glitter nagellak: welke is beter Catrice of H&M?

Ben je op zoek naar roze glitter nagellak en ben je benieuwd of er een goed budget exemplaar te vinden is in het assortiment van Catrice of H&M? Lees mijn review waarin ik nagellakjes van beide merken vergelijk.

In mijn blog bespreek ik de volgende roze glitter nagellak:

Roze glitter nagellak: welke is beter Catrice of H&M?
Roze glitter top coat

Ondanks de opkomst van metallic nagellak en caviar nails, blijft glitter nagellak populair. Zoals Amy Winehouse niet zonder zwarte eyeliner kon, kan de nagellak industrie niet zonder top coats en nagellak met glitters.

Roze glitter nagellak

Ook ik kan niet zonder glitter nagellak. Zoals je in eerdere nagellak reviews hebt kunnen zien, heb ik duidelijk de smaak te pakken. Daarom ging ik dit keer op zoek naar roze glitter nagellak. Ik wil het namelijk combineren met mijn gel nagellak.

Zodoende kwam ik terecht op de Beauty afdeling van H&M en het make-up schap van Catrice. Gelukkig viel ik met mijn neus in de boter, omdat een deel van de collecties waren vernieuwd. Zo zag ik een mooie roze H&M en Catrice glitter nagellak aan. Uiteraard kocht ik beide kleuren.

Roze Catrice glitter nagellak
Catrice Kitsch me if you can (nr. 45)

Wat zijn de verschillen?

Ze lijken veel op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Ik zal het je laten zien.

Ten eerste de prijs

  • Voor de nagellak van Catrice betaal je €2,99. Hier krijg je 10 ml roze glitter nagellak voor. Het is een combinatie van roze en zilveren glitters.
  • De nagellak van H&M bevat daarentegen 9 ml roze glitter nagellak en kost €3,95. De glitters zijn allemaal roze.
Roze H&M glitter nagellak
H&M nail polish Prim and proper

Hoe lang duurt het voordat het droog is?

Beide nagellakken hebben ongeveer dezelfde droogduur. Dit verbaasde mij, omdat de Catrice nagellak dikker is. Het nagellak kwastje van Catrice is ook dikker en breder. Dit maakt het gemakkelijker om je nagels te lakken.

Pink Glitter Top Coat
Het kwastje van Catrice
Pink Glitter Top Coat
Het kwastje van H&M

Welke roze glitter nagellak dekt beter?

Beide glitter nagellakjes hebben geen volledige dekking. Dit is op zich geen verrassing, want je kunt duidelijk zien dat ze beide transparant zijn met roze glitters erdoorheen. Toch heeft de roze H&M glitter nagellak een hogere dichtheid aan glitters.

Review Roze glitter nagellak: welke is beter Catrice of H&M?
H&M Prim & Proper heeft meer en grotere glitters
Roze glitter nagellak: welke is beter Catrice of H&M?
Catrice Kitsch me if you can heeft minder glitters

Dit betekent dat je meer glitters op je nagels krijgt met de H&M nagellak. Het vervelende is alleen dat het lastig is om de roze glitters gelijkmatig te verdelen over je nagels.

Verschillende lagen aanbrengen heeft weinig zin. Wat het beste helpt is een druppel nagellak in het midden van je nagel plaatsen en vervolgens over je nagel verspreiden met het kwastje. Zie voor verdere uitleg mijn review over de super mooie glitter nagellak van Sally Hansen: Mermaid’s Tale.

Pink glitter top coat
Breng een druppel nagellak aan op je nagels voor een gelijkmatige dekking van de glitters.

Welke glitter nagellak is beter?

Als ik de roze glitter nagellak van H&M en Catrice vergelijk, dan scoort H&M beter qua glitter dichtheid. Wil je de nagellak als transparante lak gebruiken? Dus zonder er eerst een andere kleur onder aan te brengen, dan oogt de H&M lak beter dan de zielige paar glitters van Catrice.

Transparante glitter nagellak
Swatch H&M Prim & Proper over nagellak heen.

MAAR, op het moment dat je de glitter nagellak als een top coat gebruikt en dus over een andere kleur nagellak aanbrengt, vind ik de Catrice nagellak er veel beter uitzien. De H&M nagellak ziet er in dat geval slordig uit, vind ik. 

Kortom, welke roze glitter nagellak beter is, is dus afhankelijk van de manier waarop je het gaat gebruiken.

roze glitter nagellak
Swatch Catrice Kitsch me if you can over nagellak heen.

Trouwens, ben je benieuwd naar welke nagellak kleuren ik heb gebruikt op de bovenstaande foto’s? Bekijk mijn review over de nieuwe Essence nagellak kleuren.

Welke roze glitter nagellak zou jij liever kopen? Die van H&M of Catrice?

Heb je dit al gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tanja Zschusschen

Saturday 21st of December 2013

Tanja Zschusschen liked this on Facebook.

Macblogster (@MacBlogster)

Sunday 22nd of September 2013

Welke vind jij het mooist? http://t.co/HZPjbA09WJ

Robert Tjung

Saturday 21st of September 2013

Robert Tjung liked this on Facebook.

Michelle

Saturday 21st of September 2013

Ik vind ze allebei wel wat hebben. Maar ik zou voor die van H&M gaan! Xx

BEAUTYFREAKS (@BEAUTYFREAKS_)

Saturday 21st of September 2013

Pink Glitter Top Coat: Catrice nagellak vs H&M nail polish http://t.co/MW6YP5iqUK

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.