Top
Producten voor mooie krullen

Pink Glitter Top Coat: Catrice nagellak vs H&M nail polish

Transparante glitter nagellak blijft populair, ondanks de opkomst van metallic nagellak, caviar nails en fuzzy coat nagellak. Glittery top coats of glitter nagellak blijft altijd een favoriet; wat de zwarte eyeliner betekende voor Amy Winehouse, is de glitter top coat voor de nagellak industrie. In dit review laat ik dan ook swatches zien van de pink glitter top coat van H&M (Prim & Proper) en Catrice (Kitsch me if you can). Beide transparante glitter nagellakken hebben een budget prijs. 

Pink Glitter Top Coat

Omdat ik op zoek was naar nieuwe budget kleurtjes om te combineren met mijn gel nagellak set, kwam ik terecht op de make-up afdeling van H&M en het make-up schap van Catrice. Ik viel met mijn neus in de boter, omdat een deel van de collecties waren vernieuwd. Zo trof ik de pink glitter top coat aan van Catrice, evenals die van H&M. Zoals het een echte budget beauty betaamt, kocht ik beide kleuren. De pink glitter top coat van Catrice, Kitsch me if you can (nr. 45), kocht ik op een woensdag, en de pink glitter top coat van H&M, Prim & Proper, kocht ik op een vrijdag. En zo kwam ik zondag tot de conclusie dat beide glittery top coats vrij veel op elkaar lijken. Althans, dat leek zo. Er zit namelijk wel degelijk verschil in beide transparante glitter lakjes.

Pink Glitter top coat

Catrice Kitsch me if you can (nr. 45)

Ten eerste de prijs

Voor de pink glitter top coat van Catrice betaal je €2,99. Hier krijg je 10 ml transparante glitter nagellak voor. De pink glitter top coat van H&M bevat daarentegen 9 ml transparante glitter nagellak en kost €3,95. De glitters van Catrice zijn geheel roze. H&M heeft een combinatie van roze en zilveren glitters.

Transparante glitter nagellak

H&M nail polish Prim and proper

Droogduur

Kitsch me if you can van Catrice en Prim & Proper van H&M hebben ongeveer een gelijke droogduur. Dit verbaasde mij enigszins omdat de nagellak van Catrice dikker is. Daarnaast viel het mij op dat het kwastje van Catrice dikker en breder is, waardoor je gemakkelijker je nagels kunt lakken.

Pink Glitter Top Coat

Het kwastje van Catrice

Pink Glitter Top Coat

Het kwastje van H&M

Het aantal glitters

Beide glittery top coats zijn niet geheel dekkend, al dekt de Prim & Proper iets beter dan Kitsch me if you can. De dichtheid van het aantal glitters ligt iets hoger bij de pink glitter top coat van H&M, maar het blijft lastig om de glitters gelijkmatig te verdelen over je nagels.

Roze glitter top coat

Catrice Kitsch me if you can

Roze glitter top coat

H&M Prim & Proper

Verschillende lagen aanbrengen heeft weinig zin. Wat het beste helpt is een druppel nagellak in het midden van je nagel plaatsen en vervolgens over je nagel verspreiden met het kwastje. Zie voor verdere uitleg het artikel over de super mooie glitter nagellak van Sally Hansen: Mermaid’s Tale.

Pink glitter top coat

Breng een druppel nagellak aan op je nagels voor een gelijkmatige dekking van de glitters.

Welke pink glitter top coat is beter?

Als ik de pink glitter top coat van H&M en Catrice vergelijk, dan scoort Prim & Proper van H&M beter qua glitter dichtheid. Als je de top coat als transparante nagellak gebruikt, oogt dit beter dan de zielige paar glitters van Catrice. Op het moment dat je de top coat over een nagellak heen doet, vind ik Kitsch me if you can van Catrice beter ogen omdat de hoge glitter dichtheid van Prim & Proper in dat geval redelijk slordig oogt. Kortom, welke pink glitter top coat beter is, is dus afhankelijk van de manier waarop je het gaat gebruiken.

Transparante glitter nagellak

Swatch H&M Prim & Proper over nagellak heen.

Transparante glitter nagellak

Swatch Catrice Kitsch me if you can over nagellak heen.

Ben je benieuwd welke nagellak kleuren ik heb gebruikt op de bovenstaande foto’s, bekijk dan mijn review over de nieuwe Essence nagellak kleuren.

Q | Welke van de 2 glittery top coats zou jij kopen. Kitsch me if you can, die goedkoper is, of Prim & Proper van H&M?

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.