Skip to Content

Lees waarom je deze Charlotte Tilbury lippenstift liever als blush kunt gebruiken

Ik besloot een keer mee te gaan in een hype en kocht dus een Charlotte Tilbury lippenstift. Het werd de super mooie Pocket Pout Kiss Me Quick. Een bijzonder product, maar het is niet wat ik er van had verwacht.

Charlotte Tilbury staat bekend vanwege haar best selling Pillow Talk lipstick. Dit is een nude kleurige lippenstift die verkrijgbaar is met een verschillende finish. Omdat ik super goede geluiden hoor over deze lipsticks, besloot ik ook een nude kleurige lippenstift te kopen in pocket vorm: de Pocket Pout Kiss Me Quick.

 photo Charlotte_Tilbury_Pocket_Pout_Kiss_Me_Quick_Verpakking_zpsamhixqwm.jpg
Klein maar fijn: Charlotte Tilbury Pocket Pout Kiss Me Quick

Charlotte Tilbury lippenstift review

Zoals je op de onderstaande foto’s kunt zien ziet het er fantastisch uit. Toch heb ik een haat-liefde relatie met Charlotte Tilbury Pocket Pout Kiss Me Quick. Toen ik het voor het eerst gebruikte was ik aanvankelijk teleurgesteld, maar later kwam ik tot de conclusie dat het toch een verrassende aankoop is geweest. Ik zal uitleggen waarom.

Review Charlotte Tilbury Pocket Pout Kiss Me Quick

De Pocket Pout Kiss Me Quick ziet er super mooi uit. Daarom is het zo’n make-up product dat je graag wilt hebben of zelfs cadeau doet aan je beste vriendin. Toen ik het zag was ik dus ook op slag verliefd. Ik zou en moest deze pocket lipstick hebben.

Klaarblijkelijk ben ik niet de enige want de Pocket Pout Kiss Me Quick is telkens uitverkocht. In Nederland, maar ook in het buitenland. De reviews over deze bijzondere Charlotte Tilbury lippenstift zijn dan ook overwegend positief.

 photo Charlotte_Tilbury_Pocket_Pout_Kiss_Me_Quick_zpsvndsinrw.jpg
Charlotte Tilbury Pocket Pout

Kat in de zak

Ondanks dat ik het een mooi en schattig ogende lipstick vind, heb ik ergens toch het gevoel dat ik een kat in de zak heb gekocht. Echter voordat ik van wal steek, is het handig om te kijken wat Charlotte zelf zegt over haar immers populaire Pocket Pout lipstick:

My gorgeous easy-to-apply compact creamy lipstick offers rich, long-lasting colour that will take you effortlessly from dawn to dusk to disco. It’s like a kiss of confidence every time you apply!

Charlotte Tilbury

Bijzonder creamy

Het klopt dat de Pocket Pout Kiss Me Quick creamy is. Het smeert gemakkelijk uit, MAAR het is een ander soort creamy dan je verwacht.

Zoals je op de arm swatch foto kunt zien is de lippenstift goed gepigmenteerd. De kleur is zichtbaar op mijn getinte huid en ook op mijn lippen. Op mijn arm kan ik duidelijk voelen de textuur van deze Charlotte Tilbury lippenstift creamy is. Wanneer ik het aanbreng op mijn lippen gebeurt er iets anders. Op de 1 of andere manier verdwijnt de creamy finish als sneeuw voor de zon.

 photo Charlotte_Tilbury_Pocket_Pout_kiss_me_quick_lips_zpsbok8l7zs.jpg
Charlotte Tilbury Pocket Pout in de kleur Kiss Me Quick

Kortom, de lipstick is goed gepigmenteerd, maar het is allesbehalve hydraterend wanneer je het op je lippen aanbrengt. Het is dan eerder een matte lipstick. Daar moet je dus rekening mee houden als je niet van matte lipsticks houdt.

Daarnaast, als je creamy lipstick koopt, wil je geen lippenstift met een matte finish hebben, lijkt me.

Geschikt voor droge lippen?

De Pocket Pout Kiss Me Quick zou ik eerder als mat en poederig omschrijven qua finish. Heb je droge lippen met velletjes? Deze lipstick zal de droge velletjes op je lippen in dat geval benadrukken.

Je doet er dus goed aan om je lippen ’s avonds voor het slapen gaan te scrubben met een lip scrub en naderhand in te smeren met een lip primer. De volgende dag kun je deze Charlotte Tilbury lippenstift dan velletjes-vrij aanbrengen.

 photo Swatch Charlotte Tilbury Pocket Pout Kiss Me Quick_zpssxybcoxe.jpg
Swatch: Charlotte Tilbury Pocket Pout in de kleur Kiss Me Quick

Verrassend voordeel

Wanneer je mij langer volgt dan weet je dat ik gek ben op matte lipsticks. Matte lipsticks blijven ook langer zitten dan creamy lipsticks. Je zou dus denken dat het een voordeel is dat de Pocket Pout een matte finish heeft. Op zich is dit ook zo, alleen dan wanneer je het op een andere manier gebruikt.

Het voordeel van de poederige structuur is namelijk dat je deze Charlotte Tilbury lippenstift perfect als cream blush kunt gebruiken die relatief lang blijft zitten. Dit is erg ideaal wanneer je geen vettige cream blush op je wangen wilt gebruiken.

Perfect te gebruiken als blush

Als blush vind ik de Pocket Pout Kiss Me Quick veel mooier bij mijn getinte huidskleur staan dan als lipstick. Op mijn wangen oogt de kleur heel mooi naturel. Veel meer dan op mijn lippen.

Op mijn lippen is de roze kleur te licht. Dit vind ik zelf niet zo mooi. Uiteraard kan ik dit oplossen door het in combinatie met een lip pencil te gebruiken. Zelf vind ik dit te veel gedoe, daarom gebruik ik het liever als blush.

Mooie lipgloss

Eerder gaf ik al aan dat de Pocket Pout op mijn lippen redelijk droog aanvoelt. Dit kun je wegnemen door er lipgloss overheen te doen. Eventueel in combinatie met een lip pencil.

Klein maar fijn

De Charlotte Tilbury Pocket Pout oogt trouwens erg klein. Hierdoor lijkt het alsof er weinig lipstick in zit. Dit is zeker niet het geval. In een MAC lipstick zit bijvoorbeeld 3 gram lipstick en de Pocket Pout bevat 3,5 gram lipstick.

Dit gezegd hebbende is de vormgeving van de Charlotte Tilbury Pocket Pout erg praktisch en handzaam. Er zit namelijk een spiegeltje in en de deksel zal niet snel opengaan. Bij mijn MAC lipsticks wil de bovenkant van de huls er wel eens afgaan, waardoor mijn lipstick helaas beschadigd raakt.

Handig voor in je tas!

Ondanks dat ik deze Charlotte Tilbury lippenstift niet als creamy zou bestempelen, is het echter wel weer creamy genoeg om gemakkelijk aan te brengen op je lippen met behulp van je vingers. Je hebt dus geen lip penseel nodig.

Ook un je de Pocket Pout zelfs over je lippen heen wrijven. Houd er wel rekening mee dat wanneer je doet, je het uiterlijk van je mooie pocket lipstick beschadigt.

Is deze Charlotte Tilbury lippenstift moeite waard?

Wanneer je op zoek bent naar een creamy lipstick dan is deze Charlotte Tilbury lippenstift niet de moeite waard om te kopen. Ben je op zoek naar een multifunctioneel product dat gemakkelijk is om mee te nemen? Dan zou dit een goede optie kunnen zijn.

Pluspunten

  • Het past gemakkelijk in je tas.
  • Er zit een spiegeltje bij.
  • je hoeft geen lip penseel te gebruiken.
  • Goed gepigmenteerd.
  • te gebruiken als blush.

Waar kun je Charlotte Tilbury kopen?

Charlotte Tilbury wordt in Nederland en Belgie verkocht in de volgende webshops:

Ingrediënten Charlotte Tilbury Pocket Pout Kiss Me Quick

Dicalcium Phosphate, Hydrogenated Polyisobutene, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Polyethylene, Diisostearyl Malate, Polyglyceryl-2 Diisostearate, Dipentaerythrityl Pentaisononanoate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Synthetic Fluorphlogopite, Synthetic Wax, Pentaerythrityl Tetra-Dl-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Aroma [Flavor], Silica, [May Contain/Peut Contenir (+/-): Red 28 Lake (Ci 45410), Blue 1 Lake (Ci 42090), Titanium Dioxide (Ci 77891), Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Carmine (Ci 75470), Red 7 Lake, Red 6 (Ci 15850), Yellow 5 Lake (Ci 19140), Yellow 6 Lake (Ci 15985), Manganese Violet (Ci 77742), Bismuth Oxychloride (Ci 77163), Red 30 Lake (Ci 73360), Red 22 Lake (Ci 45380)].

Heb je dit al gezien?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.