Skip to Content

Girl, put on a Bra!

Vanuit mijn optiek is een outfit pas echt geslaagd als je aandacht hebt besteed aan een goede fundering. Daarmee bedoel ik: de juiste lingerie! De laatste tijd zie ik aardig wat vrouwen rondlopen zonder ‘bra’. Is dit misschien een nieuwe trend die aan mij voorbij is gegaan? Als dit zo is, dan is dit een trend die ik je niet zo snel zou adviseren te volgen. Oké, het is niet medisch noodzakelijk om een BH te dragen, maar, ik ben van mening dat een bra ‘je meisjes’ wel de extra steun geeft die ze verdienen. Plus het helpt ook nog eens om je extra goed te voelen in de kleding die je draagt. Zonder geschuif en gedribbel!

BH onderzoek

Tot mijn verbazing is uit onderzoek gebleken dat ruim 80% van de vrouwen in Nederland een verkeerde BH maat draagt. Shocking! Maar thank god, er zijn nog genoeg vrouwen die wél een BH dragen) Daarbij is men tot de conclusie gekomen dat 33% een D cup of zelfs grotere cup heeft.

Conclusie: er lopen aardig wat vrouwen rond die niet weten waar ze op moeten letten bij de aankoop van een nieuwe bra. Dus ladies, pak pen en papier bij de hand en maak aantekeningen! Zo kun je extra zeker zijn van je volgende aankoop:

Tips voor de juiste bra

Tip 1. Wees bewust van de periode waarin je een BH gaat kopen. Gedurende de menstruatie periode houd je namelijk meer vocht vast en daarbij ook je borsten. Je borsten kunnen in deze periode groter zijn dan normaal. Houdt hier rekening mee en kies voor een moment voor of na de menstruatie.

Tip 2. Neem je maat op. Het is van belang om je bosten om de zes maanden op te meten. Ons lichaam verandert voortdurend en de wetenschap hiervan is extra belangrijk voor de juiste pasvorm. Je kunt gebruik maken van een meetlint. Dit doe je door de omvang van je ribbenkast op te meten, vlak onder de borst (=onderborstwijdte). En vervolgens de omvang van de borst te meten, ter hoogte van de tepel (=borstwijdte). Je kunt je cupmaat bepalen aan de hand van een berekeningstabel. Vind je dit te veel moeite? Loop dan gerust een lingeriewinkel binnen en laat je cupmaat opmeten.

Tip 3. Functie van je BH
Voordat je een keuze maakt is het van belang om het doel van de BH te bepalen. Wil je een basismodel voor onder een t-shirt? Of is het bedoelt om de borst te vergroten of te verkleinen. Afhankelijk van je kleding, het moment waarop je het wilt dragen en het doel van de BH kun je nu op zoek naar het juiste model.

Tip 4. Let op de vuistregels

  • De rugband mag niet hoger komen te zitten dan de onderkant van de BH beugels. Indien de band omhoog kruipt is de omvang te groot en kan het rugpijn veroorzaken.
  • De schouderbandjes vallen mooi op je schouder en snijden niet.
  • De beugels en het middenstuk liggen op je borstkas en niet op je borst. Als dit het geval is dan zou je een grotere cup moeten proberen.
  • Je borsten vallen mooi in de cups en er is een zichtbare vloeiende lijn tussen de cup en je borsten. Puilt je borst uit? Neem alsjeblieft een grotere cup! It really does not fit.
  • Draag je BH niet langer dan 2 dagen achter elkaar zodat het langer mee zal gaan.
  • Vrouwen horen minstens 8 BH’s te hebben. Voor elke dag 1 en 1 extra BH. Je BH’s hebben dan een langere levensduur.

Het vinden van de juiste bra kan nogal een karwei zijn, maar het is zeker de moeite en energie waard. Tegenwoordig bestaan er voor elke maat draagbare, betaalbare en fashionable lingerie. Your perfect bra is out there!

Succes & Be Fabulous!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Susie

Saturday 8th of September 2012

Bedankt voor de tips!! Ik heb altijd moeite met bh's of mijn hele borst past er niet in of er blijft juist weer te veel ruimte over.. Zucht. Hopelijk vind ik met jouw tips wel een goed passende bh! Thanks

Vanessa

Monday 10th of September 2012

Ik hoop echt dat je de perfect fit zult vinden. De zoektocht kan heel vervelend zijn dus experimenteer ook met verschillende soorten bh's. Wie weet zul je gauw je 'Halleluja' moment ondervinden;)

chucky1012

Monday 3rd of September 2012

Daar heb ik ook last van, van die grote cupmt.. Maar een groot warenhuis die dit merk verkoopt heeft regelmatig dit favoriete merk van mij te koop voor leuke aanbiedingsprijsjes! Dus ik slaag voor de leukste setjes. ;-) Binnenkort zijn daar de ddd, dus is het heel goed mogelijk dat ze het voor kleine prijsjes verkopen! ;-)

Vanessa

Monday 10th of September 2012

Great tip! De juiste fit vinden voor een grote cupmaat kan heel lastig zijn. Weet er alles van;). Gelukkig zijn er inderdaad warenhuizen die aan onze wensen kunnen voldoen. Ik ga ook dit keer een kijkje nemen bij die ene warenhuis gedurende DDD.

Macblogster

Tuesday 4th of September 2012

Bedankt voor de tip.....ik zal eens gaan kijken bij het bekende warenhuis :-)

Madelon

Monday 3rd of September 2012

I totally agree! Ik kijk elk half jaar welke bh's ik moet vervangen en haal dan rustig een paar nieuwe in een keer. Heb ooit eens gelezen dat knellende bh's ook voor ergere dingen kunnen zorgen dan alleen huidirritatie. Bovendien zit het toch veel fijner, een goed passende bh ;)

Vanessa

Monday 10th of September 2012

Een goed zittende bh is inderdaad veel fijner. Wat veel vrouwen vergeten is dat je met de juiste 'lift' ,optisch slanker lijkt. Smart thinking door meerdere Bh's in een keer te kopen. Voor diegenen die te maken hebben met een budget is het ook slim om tijdens de Sale bh's in te slaan. Wees er echter op tijd bij zodat je de juiste maat zult vinden.

Macblogster

Monday 3rd of September 2012

Ik heb nog een paar oude bh's die ik zeer sporadisch draag. Ik kan er geen afscheid van nemen, vooral omdat ze vrij prijzig waren en nog best mooi zijn. Maar echt mooi zitten doet het niet.... Ik ben van mening dat je nooit genoeg bh's kunt hebben.

chucky1012

Monday 3rd of September 2012

Bedankt voor de info! Ik zou niet zonder bh kunnen! Om de 2 รก 3 mnd laat ik mijn cup mt meten. Ik vindt het heel erg belangrijk om goede bh's te dragen en niet van van die uitgerekte. Ze moeten goede steun bieden. ook vindt ik de stof aan de zijkanten van groot belang. het horen niet van die smalle stukjes te zijn! Ken je het merk Freya, dat is heel mooi en je hebt er ook beachwear van! ;-)

Vanessa

Monday 10th of September 2012

Bedankt voor de tip, maar de meeste beachwear voldoet vaak niet aan mijn wensen.

Macblogster

Monday 3rd of September 2012

Het merk Freya ken ik inderdaad. Het is inderdaad erg belangrijk om een goede bh te hebben. Omdat ik een grote buste heb, is het nog meer van belang, des te meer als ik wil dat de bovenste knoopjes van mijn bloesjes niet op knappen staan....

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.