Top

Dit beauty merk ken je nog niet, maar wil je wel hebben als je dit leest

Vanaf nu kun je het revolutionaire Amerikaanse beauty merk LXMI kopen in Nederland. Het wordt omschreven als luxe, fair trade, plant-based en non-toxic en was tot voor kort enkel verkrijgbaar in Amerika. Gelukkig kun je “The Chanel of Social Impact”, zoals nieuwskanaal CNBC LXMI onlangs noemde, nu ook vanuit je luie stoel in Nederland bestellen zonder vervelende importkosten.

Dit beauty merk LXMI ken je nog niet, maar wil je wel hebben

Dit beauty merk ken je nog niet, maar wil je wel hebben

Vegan beauty merk

LXMI (spreek uit als: Laksmie) is 1 van de weinige beauty merken die zowel vegan skin care als make-up verkopen. Ook is het 1 van de weinige merken die bewijzen dat luxe en sociale impact hand in hand kunnen gaan:

“The most important way to fix global poverty is to improve people’s incomes, which means giving them work” – Leila Janah, eigenaar LXMI

“The Chanel of Social Impact”

LXMI heeft o.a. als doel Oegandese vrouwen bestaansrecht te geven. “De sleutel hiertoe is werk en een daarbij passend salaris. Het geven van werk is dé oplossing tegen armoede”, aldus Janah. “Ik vind het belangrijk dat mijn producten op alle punten bijdragen aan de wereld. Daarom worden de Niloticanoten die we gebruiken, geplukt en verwerkt door Oegandese vrouwen die 3 keer zoveel salaris verdienen dan de Oegandese standaard. We geloven in een transparante keten die staat voor eerlijk loon en eerlijke ingrediënten.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy Independence Day. Let’s go nuts!

Een bericht gedeeld door LXMI (@lxmiofficial) op

Lees ook: deze beauty gadget checkt jouw huidconditie in een wip

Godin van welvaart & liefde

Het logo van het beauty merk bestaat niet voor niets uit het symbool van 4 handen die geven en ontvangen. Hiernaast verwijst de naam LXMI naar de Hindoestaanse godin Lakshmi. Zij vertegenwoordigt welvaart, bevrijding, moraal en liefde.

Goed bewaard beauty geheim uit Oeganda

LXMI staat voor schoonheid voor iedereen: zowel voor de maker als voor de eindgebruiker. Het beauty merk maakt natuurlijke crèmes, lippenbalsem en make-up op basis van Nilotica balm. Dit wordt gemaakt van de noten van de zeldzame Nilotica. De noten zijn nog relatief onontdekt omdat het gebied in Oeganda waar de zeldzame boom groeit nooit geïndustrialiseerd is. De productie van LXMI – bestaande uit handmatige selectie en persing van de noten – ligt dus bij de lokale vrouwelijke bevolking. Hierdoor worden deze vrouwen in staat gesteld een solide bestaan op te bouwen voor zichzelf en hun familie.

De werkzame stoffen uit de Nilotica noten zijn:

  • vetzuren,
  • allantoïne
  • en vitamine A en E.

Deze noot staat bekend om z’n hydraterende werking en de balm helpt huidveroudering tegen te gaan, aldus LXMI.

LXMI Fair Trade Beauty assortiment

  • De Pure Nilotica Melt bestaat voor 100% uit Nilotica balm. Het is vegan, diervriendelijk en zo puur natuurlijk dat je het in principe kunt eten. Gebruikers claimen dat het een krachtige, helende werking heeft en zichtbaar kleine lijntjes vermindert.
  • Crème du Nil: vermindert zichtbare poriën en is ideaal te gebruiken als dagverzorging.
  • Nilotica Goddess Glow: een voedende highlighter.
  • Nilotica Lip Melt: een zachte lippenbalsem.

Alle producten zijn tevens in reisformaat verkrijgbaar.

Koop LXMI

LXMI is online verkrijgbaar: koop LXMI via Cult Beauty. Als je het beauty merk liever in een winkel koopt, kunt je op dit moment in Nederland enkel terecht bij conceptstore Gekaapt in Amsterdam.

Lees ook: Beauty merken & make-up shoppen in Amsterdam

Meer info over Leila Janah

Leila Janah groeide op in Zuid-Californië en heeft in een bepaald deel van Afrika ernstige armoede ervaren nadat ze er als tiener naar toe ging voor vrijwilligerswerk. Sindsdien heeft ze zich toegelegd op het aanpakken van wereldwijde systemische armoede. In 2008 richtte ze haar bedrijf Samasource op, dat meer dan 2000 mensen (voornamelijk vrouwen) uit de sloppenwijken van Oost-Afrika werk bood. Haar beauty brand LXMI, het eerste fair trade merk dat in Sephora wordt verkocht, gebruikt alleen grondstoffen die afkomstig zijn van vrouwencoöperaties in de regio. “Het is 2018. Je zou niet moeten kiezen tussen iets dat mooi en luxueus is en iets dat goed doet in de wereld,” alsdus Janah.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

It’s 2018. You shouldn’t have to choose between something that is beautiful and luxurious and something that does good in the world. Leila Janah, CEO and founder of Samasource and LXMI is featured in @voguemagazine for a #septemberissue packed with global souls. She even mentions that LXMI, the first fair-trade brand sold at Sephora, uses only raw ingredients, which are sourced from women’s cooperatives in the region. Yes ? ?? . . . #beautyforhumanity #lxmi #pursuepretty #naturalbeauty #thehappynow #voguemagazine #vogue #makemoments #natural #globalsouls #dogood #fairtrade #rawingredients #beautyroutine #beautysecret #freshlook #wanderlust #trendwatch #doinggood #impact #beautyinsimplicity #finditliveit #vegan #nolotica #cleansing #organic #tastemakers

Een bericht gedeeld door LXMI (@lxmiofficial) op

Lees ook

Is NYX Total Control Drop Foundation de moeite waard om te kopen? YSL lipstick review ysl tatouage couture matte stain Nude lipsticks voor elke huidskleur: Bourjois Rouge Velvet Nude Collection Appelazijn gebruiken om af te vallen: hoe kan dit?


Anderen lazen ook
Foundation met zonnebescherming voor getinte & donkere huid

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar