Skip to Content

Wecolour review: Dark Bamboo & Argan Silk – Onverwachte verrassing

Heb je krullend haar en gebruik je liever lightweight haarproducten die je krullen niet verzwaren? Zie hier een tip: WeColour Dark Bamboo, een klei waarmee je je haar kunt wassen en Argan Silk, een haarserum. Ik heb een video opgenomen zodat je kunt zien wat het resultaat op mijn haar is. Laat me weten wat je er van vindt!

Mijn ervaring met WeColour

De volgende producten worden in dit blog artikel en de video gebruikt:

Wecolour Dark Bamboo & Argan Silk - krullen review
Dit is hoe mijn krullen eruitzagen nadat ik de producten van WeColour had gebruikt in combinatie met de Yari Curl Activator Cream.

Geschikt voor elk krul

WeColour is een Nederlands bedrijf dat zich focust op het maken van haarverf en haarproducten die zo puur mogelijk zijn. Zij hebben mij benaderd omdat ze mij wilden laten kennismaken met hun volgende haarproducten:

Wecolour Dark Bamboo & Argan Silk - Onverwachte verrassing

Dit een betaalde samenwerking. Wat je hier leest is echter mijn eigen mening. Ik heb de haarproducten meerdere keren getest op verschillende manieren. Als na het testen blijkt dat het een product is wat ik nooit zal gebruiken of aanraden, verschijnt het niet op mijn blog. Dit geldt tevens voor producten die ik zelf koop. Wat je hier leest is dus mijn uiteindelijke conclusie.

Gevoelige hoofdhuid

Ze benaderde mij vanwege hun overtuiging dat hun haarproducten geschikt zijn voor elk krul, dus ook mijn type haar. Zelfs als je een gevoelige hoofdhuid hebt of fijn futloos haar hebt dat snel vettig wordt, kun je bovengenoemde haarproducten gebruiken. Klinkt best interessant toch? Daarom besloot ik hun producten te testen, maar toen ik de doos ontving twijfelde ik.

Wecolour Dark Bamboo & Argan Silk - Onverwachte verrassing

Ik twijfelde over de producten

I’ll be honest: ik schrok zelfs. Ik had namelijk verwacht dat de verpakkingen aanzienlijk groter zouden zijn. Zoals ik zojuist al zei: I’m a family-size-kinda-girl. Toen ik dus de, in mijn ogen, kleine verpakkingen zag, was ik dan ook kritisch. Ik ging er eigenlijk op voorhand al vanuit dat deze producten niet geschikt zouden zijn voor mijn haar.

Tegen alle verwachtingen in

Mijn haar is namelijk veel voller dan dat van de gemiddelde persoon met Europees haar. Ik was op voorhand dus overtuigd dat beide producten enkel gericht waren op mensen met Europees haar. “Die Dark Bambo en Argan Silk zijn beiden leeg na het 2 keer gebruikt te hebben,” dacht ik. Tot mijn verbazing bleek dit niet het geval te zijn.

Wat is mijn ervaring met WeColour? – conclusie

Ik volgde de instructies op en kwam erachter dat ik minder haarproducten hoefde te gebruiken dan ik had verwacht. Daarnaast zijn de Dark Bamboo en de Argan Silk mij goed bevallen. Het viel me op dat mijn krullen erg zacht aanvoelden na gebruik van beide producten.

Dark Bamboo Clay shampoo & conditioner treatment

 • Bevat klei met bamboe en fungeert als reinigend haarmasker
 • bevat geen sls, parabenen en resorcinol.
 • Textuur: zachter en romiger dan bijvoorbeeld Ghassoul klei. Het is niet korrelig waardoor het gemakkelijker is te verspreiden over je haar.
 • Geur: niet overdreven aanwezig. Het doet me denken aan een luxe geurkaars. Heerlijk.

Argan Silk Leave-in Rich Argan Cream

 • een UV-filter;
 • hydrateert, voedt en zorgt voor een zijdezachte glans;
 • beschermt tegen vocht en hitte (ook van föhn en stijltang tot een temperatuur van 230°C);
 • bevat geen sls, sulfaten, parabenen, resorcinol en peg;
 • tevens geschikt voor de gevoelige huid en gekleurd haar;

WeColour Dark Bamboo icm haarstomer

In het filmpje zie je dat ik een haarstomer gebruik nadat ik de WeColour Dark Bamboo Clay shampoo & conditioner treatment in mijn haar heb gedaan. Na het gebruik van de hair steamer voelde mijn haar erg zacht en gehydrateerd aan. Het was alsof er een haarcrème in mijn haar zat. Het gebruik van Argan Silk naderhand, zorgde er tevens voor dat mijn haar zacht bleef. 

Mijn ervaring: Argan Silk Leave-in Rich Argan Cream 

Na Argan Silk op verschillende manieren te hebben getest, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de Argan Silk als onderdeel van de LOC methode. moet gebruiken, wil het als leave-in conditioner werken. Ik heb heb namelijk hoog poreus haar dat enkel gehydrateerd blijft als ik in lagen werk. Dus:

 • Argan Silk (L)
 • Olie (O) – Lees hier welke oliesoorten je het beste kunt gebruiken
 • Curl Activator, haarcrème, haarmousse of haargel (C)

Als ik enkel Argan Silk in combinatie met een voedende haargel of curl activator gebruik, dan blijven mijn krullen 2 of 3 dagen gehydrateerd. Als ik een olie en curl activator gebruik dan kan ik meerdere dagen vooruit.

Wecolour Dark Bamboo & Argan Silk - Onverwachte verrassing

Geld besparen

Door deze 2 producten te gebruiken ben ik duidelijk buiten mijn comfort getreden. Ik had namelijk niet gedacht dat het ook voor mijn type krul geschikt zou zijn. Door buiten mijn comfort zone te treden kwam ik erachter dat ik mogelijk voortaan ook minder haarproduct kan gebruiken. Lees deze tips als je wilt weten hoe je geld kunt besparen door minder haarproduct te gebruiken.

Waar kun je WeColour kopen?

Ben je geïnteresseerd in haarverzorging van WeColour? Bekijk hun webshop voor meer informatie en actuele prijzen. WeColour verkoopt trouwens ook haarverf, die zal ik zelf echter niet aanraden. Mijn dochter heeft namelijk een negatieve ervaring met hun haarverf.

Pluspunten

 • Zacht haar!
 • Lightweight haarproducten.
 • Niet plakkerig!
 • Lekkere geur.
 • Dark Bamboo: kant-en-klare klei oplossing, je hoeft zelf niet te DIY-en.
 • Argan Silk: extra bescherming. Herfst en winter: tegen pluizig haar & hitte van föhn. Zomer: tegen UV-stralingen.
 • Geldbesparing: 6 euro korting als je 2 verpakkingen Dark Bamboo koopt. 4 euro korting als je 2 verpakkingen Argan Silk koopt.

Minpunten

 • het zal iets psychisch zijn, maar de verpakking oogt toch te klein. Hierdoor wekt het een bepaalde angst op: “het gaat snel op.” Als je echter de bovenstaande 5 tips opvolgt, zal dit niet snel gebeuren.

Ingrediënten WeColour Dark Bamboo

Aqua (water), kaolin, cetearyl alcohol, decyl glucoside, glycerin, maltodextrin, cera alba (beeswax), charcoal powder, piroctone olamine, cetrimonium chloride, dimethi-cone, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, parfum (fragrance).

Ingrediënten WeColour Argan Silk

Aqua (Water), Cyclopentasiloxane, Cetearyl Alcohol, Argania Spinosa Kernel Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Cera Alba (Beeswax), Behenamidopropyl Dimethylamine, Stearamidopropyl Dimethylamine, Cetrimonium Chloride, Dimethiconol, Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Benzyl Alcohol, Parfum (Fragrance), Linalool.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Birgit

Friday 16th of November 2018

Handige tips! Bedankt voor je leuke blogbericht :)

MacBlogster

Sunday 18th of November 2018

Dank je Birgit. Thanks voor je bericht.

Carla

Thursday 27th of September 2018

Hi Angela. Goede revieuw weer. En idd your curls are poppin? Denk je dat deze producten ook goed zou kunnen werken op combi 3c, 4a en 4b krullen?

MacBlogster

Thursday 27th of September 2018

Hoi Carla, dank je. Mijn haar is ook een combi van verschillende krullen. Ik denk dat je de shampoo sowieso kunt gebruiken. De Argan Silk ook, afhankelijk van de behoefte van je krullen. Als jouw haar bijv behoefte heeft aan lichte haarproducten dan is de Argan Silk zeker fijn. Je kunt het dan combineren met een gel.

Beautydagboek

Wednesday 26th of September 2018

Je haar ziet er geweldig uit, dus fijn dat ze alsnog goed bevallen! Zelf doe ik met een potje waarmee ik mijn haar in model brengen ongeveer een jaar. Lekker zuinig!

mamaisthuis

Wednesday 26th of September 2018

Wat een prachtig haar heb je, kan mij voorstellen dat dat op een bepaalde manier verzorgt moet worden. Wij gebruiken hier alles troepvrij; tandpasta, douchegel, shampoo...het is tegenwoordig gelukkig niet lastig meer. Genoeg mooie merken die niet alleen lief zijn voor je lijf maar ook voor de natuur!

Jouvence

Tuesday 25th of September 2018

Ik vind het resultaat erg mooi, je krullen zijn prachtig! Ik heb helaas niet zo'n mooie bos krullen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.