Top
Producten voor mooie krullen

Flormar Amsterdam: OMG, wat heb ik gedaan?!

Flormar Amsterdam is geopend. Ik ging langs en verbaasde mij over de hoeveelheid betaalbare make-up in de winkel. Kortom, ik shopte mij een slag in de rondte……uh oh….

De meeste make-up liefhebbers weten het allang, make-up keten Flormar heeft een winkel geopend in Amsterdam. Wat is hier bijzonder aan? Het feit dat Flormar kwalitatief goede make-up verkoopt voor budget prijzen, zorgt ervoor dat niemand de winkel verlaat zonder iets gekocht te hebben. Ik dus ook. Ik bezocht de winkel en was een half uur later een plastic tasje met inhoud, rijker. OH-EM-JIE, hoe kan dit?

Flormar Amsterdam

Flormar Amsterdam

Budget make-up

Gisteren was ik in Amsterdam in verband met een afspraak omtrent mijn blog. Dit was direct een goede reden om bij de nieuwe Flormar winkel in de Kalverstraat langs te gaan. Ondanks dat de winkel inmiddels ruim een maand open is, is het eerder niet gelukt om er een kijkje te nemen. Misschien maar goed ook, aangezien mijn geld is gebleven waar het moest blijven, namelijk in mijn portemonnee. Het zou je maar gebeuren dat het verdwijnt via het gat in je hand, zo in de kassa van Flormar. No can do…

Flormar Amsterdam

Mijn shop buit

Graaien, graaien en met liefde betalen

De Flormar winkel in de Kalverstraat is niet te missen. Je hoeft niet bang te zijn dat je de winkel voorbij loopt. De kleurrijke gevels, lokken de onschuldig make-up freak naar binnen. Zo stond ik het ene moment buiten, en na een seconde met mijn ogen geknipperd te hebben, stond ik plotseling binnen in de winkel te graaien naar make-up. Make-up dat ik natuurlijk allemaal nodig heb…..

Flormar lipstick donker bruin

Donker bruine lipstick, even wennen maar toch erg geweldig.

Flormar lipstick donker bruin

Boven: flitser
Onder: zonder flitser

Het ‘Primark effect’

Bij dezen alvast een waarschuwing, als je binnen stapt, wordt je gretig. Dit komt door de gunstige prijzen van het make-up. Alles wat je er vindt is betaalbaar, waardoor de kans groot is dat je iets koopt. Ik noem dit het ‘Primark effect’; je stopt je mandje vol, met als gevolg dat je bij de kassa een rolberoerte krijgt. Omdat ik over het algemeen geen last hebt een koopziekte, was ik in staat om mijn aankopen te beperken tot hetgeen ik graag wilde uitproberen en enigszins nodig had.

Flormar eyeliner pen

Geweldige eyeliner pen!

Mijn Flormar make-up buit

Ik werd zeer blij van de verschillende soorten terracotta blush in het assortiment! Maar omdat ik al een aardige blush collectie heb, besloot ik iets anders te kopen, namelijk de Deluxe Multi Effect Powder. Say whut? Dit is een pressed powder wat op verschillende manieren gebruikt kan worden, namelijk als blush, oogschaduw, bronzer of matterende poeder. Kortom, handige multifunctionele make-up voor in mijn tas.

Deluxe Multi Effect Powder

Flormar Deluxe Multi Effect Powder

Een look met mij nieuwe aanwinsten volgt. Bij dezen de specs van mijn make-up buit, mocht je geïnteresseerd zijn:

  • Cream & Glaze Lipstick, Pretty nummer p308 (€4,50)
  • Eyeliner pen, nummer 600 (€6,95)
  • Deluxe Multi Effect Powder,  (€14,50)
Flormar Deluxe Multi Effect Powder

Flormar Deluxe Multi Effect Powder, nummer DM01

Waar vind je Flormar?

Stap uit bij halte Spui (na tramhalte de Dam als je vanaf Amsterdam CS komt), loop de eerste steeg in die je ziet richting de Kalverstraat en als het goed is, loop je dan tegen Flormar aan.

Flormar Deluxe Multi Effect Powder

Boven: met flitser
Onder: zonder flitser

Tip: de winkel is niet erg groot. Dit heeft als gevolg dat je elkaar gemakkelijk voor de voeten loopt. Mijn advies is om op een rustig moment onder werktijd langs te gaan. Je krijgt dan de kans om in alle rust alles uit te proberen en advies te vragen aan de aanwezige verkopers.

Q | Ben jij al bekend met het make-up merk Flormar?

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

    • Hoi Tewa, de pigmentatie van het make-up is over het algemeen goed, dus ook geschikt voor de donkere of getinte huid. Naar foundation heb ik niet gekeken, omdat ik dit zelf praktisch niet gebruik. Dus of er donkere kleuren zijn weet ik niet. Ik zou echt langs gaan om het make-up zelf te testen.

  1. Zijn er meer mensen die een allergisch reactie hebben op lipstick supershine? Ik heb 15 dec. in Amsterdam bij flormar een lipstick gekocht. Supershine 519 C08641. Ik blijk hier een allergische reactie van te krijgen. Mijn vraag is of er meerdere mensen deze klachten hebben. Mijn lippen zwollen behoorlijk op en aan de binnenkant van mijn lippen kreeg ik blaasjes. Deze klachten hielden een paar dagen aan en ik bleef langere tijd last houden van schrale lippen. Ik gebruik elke dag lipstick, van allerlei merken, maar hiervan heb ik nooit eerder last gehad.

    • Hoi Anita, wat heftig! Zelf heb ik geen last gehad van een allergische reactie. Ik ken ook niemand dit dit heeft ervaren. Het lijkt me handig dat je contact opneemt met Flormar zelf en je ervaring deelt. Daarnaast lijkt het me verstandig dat je de ingrediënten vergelijkt met andere lipsticks zodat je kunt achterhalen op welk ingrediënt(en) je lichaam reageerde. Succes!

  2. Owww nee die poeder had ik niet moeten zien, vrijdag ‘even’ langs flormar met n vriendin en ik kan ook nooit zonder iets daar uit de winkel komen haha! Ik hou ervan!! Leuke buit!

  3. Hun foundation is super! Flormar is de enige winkel die een foundation heeft dat perfect bij mijn huid past. Anders kom ik bij Chanel uit, en dan betaal ik gelijk 45 euro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.