Top

Ontbijtkoek Peijnenburg Zero: suikervrije tussendoortje

Lange tijd heb ik geen ontbijtkoek gegeten nadat ik erachter kwam hoeveel suiker er in wordt verwerkt. Sinds kort eet ik echter weer ontbijtkoek als tussendoortje. Heerlijk met een plak kaas, maar wel zonder suiker: Peijnenburg Zero.

Waarom ik was gestopt met het eten van ontbijtkoek

Vroeger toen mijn dochter klein was gaf ik haar fruit of ontbijtkoek als tussendoortje. Vaak kocht ik kruidkoek of ontbijtkoek zonder smaak. Heel af en toe kocht ik als traktatie ontbijtkoek met parelkandij of honing caramel. Dit ging er zeer gretig in. Op een gegeven moment was ik gestopt met het kopen van ontbijtkoek. Dit voornamelijk vanwege de hoeveelheid suiker die het bevat. Ondanks dat ik niet per sé anti-suiker ben, wil ik wel zo min mogelijk toegevoegde suikers eten vanwege de lichamelijke klachten die het overmatig gebruik ervan met zich mee kan brengen.

Peijnenburg Zero: ontbijtkoek zonder suiker, mijn guilty pleasure

Een lekker plakje ontbijtkoek tijdens een ingelaste relax moment

Mijn guilty pleasure

Omdat ontbijtkoek lekker vult en gemakkelijk mee te nemen is, miste ik af en toe het plakje ontbijtkoek. Heerlijk met roomboter en een plak 20+ kaas! Mijn guilty pleasure waar ik nu dankzij Peijnenburg Zero af en toe weer gehoor aan geef.

Zero suiker

De reden dat ik nu weer ontbijtkoek eet is omdat er geen suikers in Peijnenburg Zero zitten en de smaak goed te pruimen is. De structuur is wel net iets anders dan de oude vertrouwde ontbijtkoek. Gewone ontbijtkoek is met 40% suiker, zo’n 5 suikerklontjes per plak, niet erg gezond. In Peijnenburg Zero is de suiker vervangen door de zoetstof xylitol (bekend van suikervrije kauwgom) en de zoet smakende vezel oligofructose.

Anderen lazen ook
Kokosmeel pannenkoeken zonder koemelk: goed tegen vreetbuien

My guilty pleasure: Peijnenburg Zero photo Peijnenburg Zero_zps8jxlxffw.jpg

Peijnenburg Zero is volgens de Consumentenbond het meest gezonde tussendoortje

Say what oligofructose….? Dit heb ik uiteraard eerst gegoogeld voordat ik een plak Peijnenburg Zero in mijn mond stopte. Het klinkt vrij eng, maar deze vezel komt tevens voor in bepaalde groentesoorten en zorgt ervoor dat je sneller vol zit en dus niet een hele pak leeg eet.
Wil je meer weten over de ingrediënten of een smaaktest doen, klik op de volgende link: Peijnenburg Zero.

Dit blog artikel betreft een samenwerking

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Fernanda says

    Hi ik las pas een artikel op FB waarin werd gezegd dat Peijnenburg Zero misleidend is, omdat er wel suiker in zit. Alleen dan onder een andere naam.
    Het is tegenwoordig echt lastig. We worden als consument echt niet serieus genomen.

  2. Carla de Conceicao says

    MacBlogster check de site van omypie. zij heeft een heerlijk recept van suikervrij ontbijtkoek. Ik maak veel dingen zelf omdat ik geen toevoegingen wil die schadelijk zijn. Geraffineerde suikers probeer ik zoveel mogelijk te vermijden in mn dagelijkse eetplan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar