Top

Etos heeft een kopie van MAC Lustre Drops, een vloeibare highlighter

Houd je van MAC Cosmetics, maar heb je niet altijd voldoende geld om aan MAC make-up te besteden? In dit blog artikel geef ik je een mogelijk alternatief voor MAC Lustre Drops, een vloeibare highlighter.

Etos heeft tegenwoordig aardige make-up in het assortiment. Uit de collectie ontving ik 2 vloeibare highlighters, ook wel genaamd Etos Highlighting Illuminizers. Omdat ik ooit al een flesje MAC Lustre Drops had gekocht, vroeg ik mij af wat het verschil was tussen deze liquid highlighters van beide merken. Mijn bevindingen lees je in dit review.

Etos heeft een kopie van MAC Lustre Drops, een vloeibare highlighter

MAC Lustre Drops dupes

De MAC Lustre Drops Sun Rush en de Etos Highlighting Illuminizer bronze, hebben een mooie parelmoeren glans zonder glitters. De Etos Highlighting Illuminizer gold (de witte substantie) geeft echter de meeste glans.

liquid highlighters MAC en Etos photo MAC_Etos_liquid_highlighters_zpsxm9qssak.jpg

v.l.n.r. MAC Lustre Drops, Etos Highlighting Illuminizer bronze, Etos Highlighting Illuminizer gold

swatches Etos Highlighting Illuminizer & MAC Lustre Drops

Flitser: MAC Lustre Drops & Etos Highlighting Illuminizers bronze & gold met flitser

Overeenkomsten & verschillen

Daarnaast kun je op de foto’s zien dat MAC Lustre Drops Sun Rush een subtiele gouden gloed achterlaat. De Etos Highlighting Illuminizer bronze geeft juist een soort roze-koperen gloed af.

liquid highlighters MAC en Etos photo MAC_Etos__Swatches_liquid_highlighters_zpsqrfiayeu.jpg

v.l.n.r. Swatches MAC Lustre Drops, Etos Highlighting Illuminizer Bronze & Gold

Swatch Mac Lustre Drops photo Swatch_MAC_Lustre_Drops_zps4953325a.jpg

Swatch Mac Lustre Drops Sun Rush. Links een druppel & rechts iets vervaagd. Het effect is subtiel.

Swatch Etos Highlighting Illuminizer Bronze photo Etos_Highlighting_Illuminizers_bronze_zps76613cd2.jpg

Swatch Etos Highlighting Illuminizer Bronze. Links druppel & rechts vervaagd. Het effect is een zichtbare bronzen kleur.

Subtiele glow voor op kantoor

In vergelijking geeft MAC Lustre Drops Sun Rush een subtieler effect omdat je enkel een warme (gouden) gloed ziet. Als je weinig product aanbrengt, valt het niet erg op. Hierdoor kan ik het gemakkelijk door mijn dagcrème mengen voor een subtiele glow voor op kantoor.

Anderen lazen ook
Flormar Fusion Baked eyeshadow: Wowawowaa!
Swatch Etos Highlighting Illuminizer Gold photo Etos_Highlighting_Illuminizers_gold_zpsa6f99859.jpg

De gouden vloeibare highlighter van Etos

Bronzing effect & opvallende shimmer

De Etos Highlighting Illuminizer bronze geeft een koperen kleur af waardoor ik het als een bronzer zou kunnen gebruiken. De witte Illuminizer (gold) heeft een opvallende shimmer. Hierdoor zou ik dit alleen als een highlighter gebruiken op mijn jukbeenderen, wenkbrauwbot, decolleté of de rest van mijn lichaam.

liquid highlighters MAC en Etos photo MAC_Etos__Swatches_liquid_highlighters_2_zpsfjyeuava.jpg

v.l.n.r. liquid highlighters MAC lustre drops, Etos Bronze, Etos Gold

Opvallende conclusie

Zoals je kunt zien, is MAC Lustre Drops geconcentreerder qua kleur. De Etos Highlighting Illuminizer gold heeft de meeste shimmer en de bronze variant geeft meer een bronzen gloed af dan shimmers. Wat dat betreft komt MAC beter uit de bus qua kleur en shimmer. Toch vind ik de Etos Highlighting Illuminizer gold het beste effect hebben qua zomerse gloed. Daarbij komt dat het door zowel blanke als donkere en getinte vrouwen gebruikt kan worden.

Toch verschillend

De bronzen Etos Illuminizer lijkt het meest heftig qua kleur, de uiteindelijke glow is vrij subtiel eenmaal uitgesmeerd, zelfs op een blanke huid.  De Etos Highlighting Illuminizer gold bleef het langst zitten en geeft de meest opvallende glow. Kortom, als je ervoor kiest om de vloeibare highlighters in lagen aan te brengen en niet helemaal uit te smeren, zijn de 3 producten toch redelijk verschillend:

 • MAC Lustre Drops Sun Rush: geschikt als je meer voor een subtiele en natuurlijke glow gaat (donkere en getinte huid. Blanke huid is beter af met Pink Rebel). Voordeel: je kunt dit mengen door je dagcrème.
 • Etos Highlighting Illuminizer bronze: handig voor als je een vloeibare bronzer wenst met een glamourous shimmer op een blanke of getinte huid. Op een donkere huid, zal het bronzing effect wegvallen. Voor bronzing effect: in meerdere laagjes in aanbrengen.
 • Etos Highlighting Illuminizer gold: geeft een zeer opvallende shimmer, goed te gebruiken als highlighter. Voordeel: je kunt dit mengen door je body lotion voor een zomerse glow.

Flitser: MAC Sun Rush | Etos bronze | Etos gold

Verkoopinfo Etos Highlighting Illuminizer & MAC Lustre Drops

Etos Highlighting Illuminizers zijn verkrijgbaar in 3 varianten: gold, bronze en roze (12ml/€2,99 per stuk). MAC Lustre drops zijn verkrijgbaar in 2 kleuren: Sun Rush en Pink Rebel (18ml/€20 per stuk).

Anderen lazen ook
Roze liquid lipstick battle: H&M Pep Talk en MAC

Lees ook

verschillende soorten concealersGoede en slechte alcohol haarproducten oliesoorten waar je haar blij van wordt vaseline op je gezicht dit is het resultaat

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. facebook_homemadepicturemania.saononac says

  De eerste 2 zien er zo goed uit! De laatste vindt te licht en minder shinny! Wat zijn de prijzen? 😉

 2. Nausheen says

  Wat een fijne en duidelijke review. Ik zou toch gaan voor die van Mac. Die van Etos komt wat grauwer over op de huid. Die van Mac blend heel mooi en geeft inderdaad een subtiele glow. Daar houd ik meer van.

  • MacBlogster says

   Hoi Melike, dat is uiteraard een persoonlijke voorkeur. Ik moest in het begin ook even wennen de vloeibare highlighters, maar ik ben er inmiddels achter dat het multifunctioneel kan zijn. En dat vind ik sowieso erg prettig.

  • MacBlogster says

   Inderdaad! Vooral in de zomer kun je het ook goed door door je bodylotion mengen. Mooie zomerse glow 🙂

 3. Lotte says

  Ik heb zelf de Barbados Girl (Rihanna collectie) Lustre drops en dat is echt mijn all time favorite. Ik houd van een subtiele glans vaak ook omdat ik ook al een blush gebruik met een shimmer er in haha. Als je hem echt alleen gebruikt zijn ze idd net te subtiel. Zelf vind ik het zonde van de prijs om hem dan te gaan mengen met mijn foundation als ik een glow in mijn foundation wil hebben gebruik ik Angels with Halos van MeMeMe. Wel nog even complimenten voor het fijne en duidelijke artikel!
  xoxo

  • MacBlogster says

   Dank je Lotte! Ik ken de Barbados Girl Lustre drops niet. Het zal vast en zeker een mooie warme gloed zijn.

  • MacBlogster says

   Ik heb aal maanden 2 make-up producten van haar thuis, tot op heden nog niet gebruikt. Ik hoor goede verhalen over het merk, maar op de één of andere manier koop ik het nooit.

 4. Sharon Esseline says

  Ik gebruik deze af en toe en ik ben fan!! Ik kan het alleen niet vergelijken met lustre drops van Mac want dat heb ik nog niet geprobeerd. Ga anders bij de Bijenkorf langs en vraag of ze je kunnen laten zien wat het effect op jouw huid is. Doen ze graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar