Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Sheado Hairbutter & Curls leave-in conditioner review

Ik heb graag mooie, gezonde en pluisvrije krullen, dus test ik regelmatig verschillende haarproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor krullen en kroeshaar. Dit keer review ik: Cashmere Curls leave-in conditioner in combinatie met de Sheado Hairbutter.

Lees ook: Aan het testen: CURLS Hair Care

Sheado Hairbutter

Naar aanleiding van mijn review van de Sheado Strawberry Chocolate Protein Fix, wat wonderen voor mijn haar doet, besloot ik tevens de Sheado Liquid Gold Hairbutter te testen. Het testen duurde een lange tijd omdat ik niet goed wist hoe ik dit product moest gebruiken.

Sheado Hairbutter & Cashmere Curls

Sheado Liquid Gold Hair Butter & Cashmere Curl Leave-in conditioner

De Hairbutter laat mijn haar glanzen, maar voor mijn kruldefinitie doet het weinig. Daarnaast heb ik ook momenten gehad waarbij ik dacht dat de Sheado Liquid Gold Hairbutter te vettig was. De liefde die ik voel voor de Sheado Strawberry Chocolate Protein Fix, kwam totaal niet omhoog tijdens het gebruik van de Hairbutter. Ik zette het vervolgens een tijdje weg.

 photo SheadoLiquidGoldHairButter_zpse162c335.jpg

Bijzonder: de Sheado Hairbutter heeft geen vaste vorm, maar is vloeibaar

Verkeerd gebruik

Onlangs kwam ik erachter dat ik niet tevreden kon zijn over de Sheado Hairbutter vanwege de manier waarop ik het gebruikte. Ik kamde het namelijk met mijn vingers door mijn haar, met als gevolg dat ik eindigde met pluizig haar.

 photo Sheado_hairbutter_Curls_cashmere_leavein_conditioner_zps0ato1ryi.jpg

Poging 1: Glanzend maar pluizig haar

Cashmere Curls leave-in conditioner

Ook bemerkte ik dat ik de Sheado Liquid Gold Hairbutter niet goed kon combineren met de hair care producten die ik in huis had. Toen ik dus de kans kreeg om de Curls haarproducten te testen, besloot ik om de Cashmere Curls leave-in conditioner van Curls te combineren met de Liquid Gold Hairbutter van Sheado. Zie hier het resultaat.

 photo Sheado-liquid-gold-hair-butter_zpsduri2eb7.jpg

Poging 2: meer krul definitie, minder pluis

Mijn gebruikswijze

Mijn conclusie is dat mijn krullen beter af zijn als ik deze 2 producten niet door mijn haren kam, maar simpelweg in mijn haar smeer. Dus:

 • mijn natte haren in 4 parten verdelen;
 • daarna per part een druppel Cashmere Curls leave-in conditioner aanbrengen op mijn krullen. De druppel heeft ongeveer de grootte van een 20 eurocent muntstuk;
 • naderhand per part een druppel Sheado Liquid Gold Hairbutter aanbrengen op mijn haar. De druppel heeft ongeveer de grootte van een 1 eurocent muntstuk.
Anderen lazen ook
Aveda Pure-Fume tegen kokoswalm of voor als je haar stinkt

Let op: zowel de Cashmere Curls leave-in en de Sheado Hairbutter, heb ik bewust niet door mijn haren gekamd. Dit om de natte curly look te vermijden en om het natuurlijke effect te creëren zoals je op de foto ziet.

Review Cashmere Curls Leave-in Conditinioner & Sheado Liquid Gold Hairbutter photo ReviewCashmereCurlsLeave-inconditionerampSheadoLiquidGoldHairButter2_zps2019f382.jpg

Resultaat Cashmere Curls Leave-in Conditinioner & Sheado Liquid Gold Hairbutter

Mijn haar is op deze foto bijna opgedroogd. De kruldefinitie van mijn 2c en 3b krullen is erg goed. Ook kun je de glans goed zien.

Zie ik eruit als een schaap?

Aanvankelijk was ik sceptisch toen ik ‘s ochtends de combinatie in mijn haar deed. Mijn haar zat plat (lees: ik zag eruit als een schaap) en door het gebruik van de Sheado Hairbutter had ik niet het idee dat het er in de middag beter uit zou zien. Ook leek ik enige pluis te bespeuren. Ik was dus benieuwd hoe het er later uit zou zien.

Sheado Liquid Gold Hair Butter & Cashmere Curl Leave-in conditioner photo ResultaatCashmereCurlsLeave-inconditionerampSheadoLiquidGoldHairButter2_zps15a6d6e8.jpg

Poging 2: nog steeds glans, iets minder pluis

Het resultaat

Omdat ik mijn haar altijd aan de lucht laat drogen, zat mijn haar verschrikkelijk aan het begin van de middag. Ik schrok echt toen ik in de spiegel keek. De ‘schaap look’ was in full effect! Echter in de loop van de middag zag mijn haar er gehydrateerd uit, voelde mijn krullen zacht aan, zag ik een mooie glans en zat mijn haar gewoon perfect. De pluis die ik eerder opmerkte, was absoluut niet storend.

Sheado Liquid Gold Hair Butter & Cashmere Curl Leave-in conditioner photo ReviewCashmereCurlsLeave-inconditionerampSheadoLiquidGoldHairButter_zps9774c68b.jpg

Poging 2: gehydrateerd haar dankzij Sheado Liquid Gold Hair Butter & Cashmere Curl Leave-in conditioner

Conclusie

Er is 1 ding dat zeer duidelijk is: de Sheado Liquid Gold Hairbutter laat mijn krullen glanzen en in combinatie met de Cashmere Curls leave-in conditioner, wordt mijn haar zijdezacht. De Hair Butter zorgt voor voldoende moisture, waardoor mijn haar er gezond en gehydrateerd uit ziet. Zelfs ‘het pluis’ ziet er acceptabel en gezond uit 🙂

 photo Sheado_Hairbutter_Curls_leavein_conditioner_zpssgpywxob.jpg

Mijn haar na het gebruik van beide haarproducten en het maken bantu knots.

Met Bantu knots

Maar om er de hele middag als een schaap bij te lopen, is a-relaxt. Mijn conclusie is dan ook dat ik dit beter de avond van te voren kan aanbrengen of toch ‘s ochtends een föhn moet gebruiken. Gelukkig als het straks warmer wordt, is mijn haar binnen een tel droog. Een ander pluspunt is dat ik enkel deze 2 producten hoef te gebruiken als ik de LOC of LCO methode toepas.

Anderen lazen ook
7 Krullen kapsels voor als je behoefte hebt aan variatie

Op de bovenstaande foto zie je mijn haar na het gebruik van beide haarproducten en het maken bantu knots.

Verkoopinfo Sheado Hairbutter & Curls

De Sheado Liquid Gold Hairbutter koop je in de webshop van Sheado. De Cashmere Curls leave-in conditioner is te koop in de webshop van My Natural curls  About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Anushka Samson says

  Hoi Angela,
  Ik heb net je blog gelezen over de sheado liquid hairbutter. Ik ben zelf een grote fan van de sheado producten. Ik promoot ze daarom ook. Ik ben ook lid van de groep Being natural means just being you op curacao (zie fb). Maar je moet idd weten hoe je ze gebruikt. Heel veel mensen met krullen denken dat hun haar vet nodig heeft. Integendeel, het heeft vocht nodig. Ik ken de cashmere curl leave in conditioner niet. Maar hoe ik met mijn krullen omga is als volgt: Na het wassen van mijn haar of het natmaken s ochtends doe ik eerst de sheado honey love hairmilk in mijn haar. Dat hydrateert je haar. Ik meng het daarna eventueel met de whipped sheabutter. Die 2 producten definiëren mijn krullen. Daarna pas doe ik een aantal druppels van de liquid gold hairbutter in mijn haar om mijn krullen te sealen. Ik gebruik het als sealer, niet om te hydrateren daar is het net iets te vettig voor. Mijn krullen drogen daarna pluisvrij en natuurlijk op. Als het goed is, is dat ook wat bij jou heeft gewerkt.
  Groetjes,
  Anushka Samson

  • MacBlogster says

   Hoi Anushka, bedankt voor je reactie. Ik ben het met je eens.
   De honeylove hairmilk was niet voldoende voor mijn haar. De tip om naderhand de whipped sheabutter te gebruiken is een goede, waarschijnlijk had dat voor meer hydratatie gezorgd. Maar aangezien ik graag zo min mogelijk producten gebruik, is de cashmere curls & liquid gold hairbutter tot nu toe een gouden combi. Mijn haar is gehydrateerd, bevat glans en is totaal niet vettig. Ook dagen erna. Perfect dus !

   • Anushka Samson says

    Hoi Angela,
    Ik snap wat je bedoelt met zo min mogelijk producten gebruiken. Ik heb mij ook jarenlang verzet tegen een kaptafel vol met haarproducten, haha. Ik wilde het liefst met 1 wondermiddel klaar zijn! Maar door schade en schande wijs geworden, heb ik helaas moeten leren dat ons natuurlijk haar iets meer vraagt qua producten. Omdat het vaak een combinatie is wat we moeten gebruiken. En welke combinatie is ook heel persoonlijk en afhankelijk van het type haar. Je kunt ook niet elke dag dezelfde combinatie gebruiken, want wat de eerste dag heeft gewerkt, geeft op de tweede dag een heel ander resultaat.Op den duur leer je je haar kennen en weet je wat bij jou werkt of niet. In ieder geval: Keep it natural! In alle opzichten, ook in wat je in je haar doet!

    • MacBlogster says

     Ik ben het helemaal met je eens. Het is inderdaad heel persoonlijk en juist dat maakt het soms moeilijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.