Top

Als je teveel kleding & schoenen hebt die je niet draagt

Heb jij ook kleding in je kledingkast hangen die je nauwelijks draagt? Of zelf ongedragen kleding waar de prijskaartjes nog aan vast zitten? Gooi het niet weg, verstuur het gratis per pakketpost aan Packmee en zorg ervoor dat KiKa geld gedoneerd krijgt. 

Kleren en schoenen die ik niet meer draag

Zoals ik eerder liet weten is het tijd voor verandering. Tijd voor decluttering en verandering van mijn interieur. Deze week ben ik er eindelijk aan toegekomen om zakken kleding en schoenen weg te doen, evenals het leegruimen van mijn serre. Tot voor kort stond dit vol met dozen en andere spullen die ik niet kwijt kon, waaronder kleding en schoenen die ik niet meer draag maar die nog goed genoeg zijn om door een ander gedragen te worden. 

Helaas staat er bij mij in de buurt geen kledingcontainer. Dit betekent dat de zakken al 2 jaar in de serre of kelderbox liggen. Dankzij Packmee kan ik nu mijn kleding en schoenen wel kwijt en komt PostNL de kleding thuis ophalen. 

54% kleding wordt nooit gedragen

Wist je dat bijna 70% van de inwoners in Nederland tussen de 5 en 20 stuks ongedragen kleren in de kast heeft hangen. Vaak is dit omdat:

  • het niet meer past (62,7%)
  • het überhaupt nooit gedragen wordt (54,7%)
  • of omdat de kleding kapot of versleten is (50,4%)
Anderen lazen ook
Lovechock: dit gebeurt er als ik de chocolade liefdesreep eet

Bij bijna een kwart van de respondenten is de totale waarde van de kleren en schoenen die jaarlijks wordt weggedaan tussen de €100 en €250. Bij een overig deel (eveneens bijna een kwart) gaat het om een totale waarde van €50 tot €100.

Ongedragen kleding 

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Kien. Dit onderzoek, gericht op de houding en het gedrag van 1200 Nederlandse consumenten ten opzichte van kledingrecycling, is uitgevoerd in opdracht van Packmee, een initiatief waarmee kleding via pakketpost gratis wordt ingezameld. 

Mannen geven meer weg

De meeste Nederlanders brengen hun oude of ongedragen kleren naar een kledingcontainer op straat voor een goed doel (67,8%). Mannen (69,1%) doen dit vaker dan vrouwen (66,5%). Wel zijn mannen (16,5%) vaker geneigd om hun kleding bij het huisvuil te gooien dan vrouwen (7,5%). Jaarlijks verdwijnt er dan ook ruim 100 miljoen kilo textiel in het huishoudelijk afval, 35% daarvan is kleding die voor hergebruik geschikt is.

Ongedragen kleding Packmee

Kledinginzameling aan huis

Om het weggooien van gebruikte, maar nog bruikbare kleren en schoenen tegen te gaan werd Packmee ontwikkeld. Met Packmee kan alle bruikbare kleding, textiel en schoeisel gratis door de donateur worden meegegeven aan een pakketbezorger van PostNL. Daarnaast kan de doos met kleding ook gratis bij een van de 2600 postkantoren van PostNL worden afgegeven.

Minimaal 50% van de opbrengst komt ten goede aan KiKa, die fondsen werft voor onderzoek op het gebied van kinderkanker en Stichting Kinderpostzegels Nederland. Laatstgenoemde is onder meer bekend van de jaarlijkse Kinderpostzegelactie waarmee geld wordt opgehaald voor wereldwijde projecten waarin de veiligheid en ontwikkeling van kinderen centraal staan.

Anderen lazen ook
Oppepper nodig? Let's Daytox!

Hoe werkt Packmee?

Voor het versturen van kleren kan iedere doos worden gebruikt. Op de website van Packmee staat een verzendlabel dat kan worden uitgeprint. Daarnaast kan ook met een zwarte stift het gratis antwoordnummer van Packmee op de doos worden geschreven (Packmee, Antwoordnummer 7, 2740 VG, Waddinxveen). Meer instructies en informatie over Packmee en de samenwerking met Kika, Stichting Kinderpostzegels Nederland en PostNL is te vinden op de website van Packmee

Ongedragen kleding Packmee

Klik op de afbeelding voor een vergroot beeld

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar