Top

5x Food recepten waar je blij van wordt

Aangezien ik van Surinaamse komaf ben, is het geen geheim dat ik van (lekker) eten houd. Ondanks dat dit dan ook de nodige gewichtsschommelingen met zich meebrengt (zucht….), zijn dit recepten waar ik blij van word. En jij vast en zeker ook…

Ondanks dat ik niet van zoetigheid houd, en dus meer van het hartige ben, heb ik een zwak voor cake en zelfgemaakte koekjes. Als je de recepten hebt bekeken die hier op Macblogster.nl zijn voorbijgekomen, zul je dit waarschijnlijk door hebben gehad. Dit zijn recepten waar ik blij van word en op mijn blog heb geplaatst omdat deze food recepten op dat moment een dominant onderdeel van mijn leven waren. 

5x Food recepten waar je blij van wordt

5x Food recepten waar je blij van wordt

Om te voorkomen dat je mijn blog moet doorzoeken voor recepten, heb ik in dit blog artikel de recepten gebundeld die in de loop van tijd op Macblogster.nl zijn verschenen. In het menu bovenaan mijn blog kun je trouwens ook simpelweg op “Food” klikken om recepten te kunnen vinden die in de loop van de komende periode geplaatst zullen worden. 

Anderen lazen ook
WIN: verjaardagsfeest @ Festival TREK

Niet ingewikkeld

Overigens, ik houd niet zo van ingewikkelde recepten en van ingrediënten die je maar één keer in het jaar gebruikt. De onderstaande recepten zijn dus gemakkelijk te maken en een aantal kun je ook gewoon maken als je bepaalde voedselintoleranties hebt.

Eetze! 

Muffins maken met Griekse Yoghurt

Deze muffins van Griekse yoghurt maak je onder andere met havermout, zonder dat er boter en bloem aan te pas komt. Niet ingewikkeld, maar wel lekker. Het recept vind je hier.

Muffins maken met Griekse yoghurt

Muffins gemaakt van Griekse Yoghurt

Pannenkoeken van Kokosmeel

Kokosmeel is betaalbaar en minder calorierijk dan amandelmeel. Als je hier pannenkoeken mee bakt, krijg je een stevige pannenkoek en raak je gevuld. Pannenkoeken van kokosmeel zijn glutenvrij en kunnen gemaakt worden zonder koemelk. Simpel te maken. Het recept vind je hier.

Kokosmeelpannenkoeken

Pannenkoeken zonder melk, boter en bloem

Geen ordinaire pannenkoeken, maar pannenkoeken zonder melk, boter en bloem. Het resultaat: heerlijke luchtige pannenkoeken die niet zwaar op de maag zijn, en geschikt zijn voor kinderen/mensen met een gluten- of koemelkallergie. Het recept vind je hier.

Pannenkoeken bakken van banaan en eieren

Pannenkoeken gemaakt zonder bloem, boter en melk

Egg Spek Spinazie Muffins

Heerlijk om mee te ontbijten en binnen 20 minuten klaar: egg spek spinazie muffins. Even weer wat anders dan overnight oatmeals of een bammetje met kaas. Het recept vind je hier.

Ontbijten met ei en groenten: egg spek spinazie muffins

Muffins van spek, eieren en spinazie

Amandelmeelbrood (glutenvrij)

Het lijkt op een cake, maar het heeft de structuur van brood: amandelmeelbrood. Rijk aan onder andere vitamine B1, B2, B6 en E en het vult als een malle. Het is gelukkig niet zo slap als bananenbrood. Het recept vind je hier.

Recept glutenvrij amandelmeelbrood

Amandelmeelbrood

Cake bakken zonder melk, eieren en boter

Ik bakte niet één maar twee cakes zonder melk, eieren en boter. Bij 1 cake gebruikte ik tevens ananas als ingrediënt. Waarom? Omdat mijn moeder dit naar Surinaams gebruik vroeger deed toen ik klein was. De recept van de twee verschillende cakes vind je hier.

vanille cake bakken

Vanille cake gemaakt met karnemelk en stukjes ananas

Stoofvlees met ontbijtkoek en perenstroop

It’s the most wonderful time of the year. Als de R in de maand is, is het gelukkig weer tijd voor een lekkere maaltijd met stoofvlees. Ik voeg meestal ook wortel, courgette en bloemkool toe aangezien. Het recept vind je hier

Stoofvlees maken met suikervrije ontbijtkoek: Peijnenburg Zero

Stoofvlees

Amarula Cheesecake

Deze Amarula Cheesecake is lekker, lekker, lekker. That’s all I can say! Het recept vind je hier.

Amarula recepten

Koken met Amarula

 

Anderen lazen ook
Recept: Stoofvlees met ontbijtkoek & perenstroop

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar