Skip to Content

Recept: Stoofvlees met ontbijtkoek & perenstroop

Ik heb lange tijd geen stoofvlees meer gemaakt waarbij ik een aantal plakken ontbijtkoek toevoegde. Dit deed ik niet meer vanwege de hoge hoeveelheid suiker die ontbijtkoek bevat. Nu er ontbijtkoek zonder suiker te koop is, ga ik binnenkort weer een pan heerlijke stoofvlees maken. Zie hier het recept.

Stoofvlees recept met ontbijtkoek zonder suiker: Peijnenburg Zero




Recept Stoofvlees (zuurvlees) met ontbijtkoek

Recept Stoofvlees (zuurvlees) met ontbijtkoek & perenstroop
Recipe Type: Vlaams
Cuisine: Hoofdgerecht
Author: Dit betreft een aangepast recept. Zie hier bron recept: https://cecilekooktvoorjou.blogspot.nl/
Ingredients
  • Ingrediënten voor 4 personen:
  • 600 gram (magere) runderlappen
  • 40 gram roomboter
  • 250 ml rundvleesbouillon (of water)
  • 150 ml witte natuurazijn
  • 500 gram uien (voeg eventueel ook andere groeten toe zoals wortel, courgette en/of bloemkool)
  • 5 eetlepels perenstroop (appelstroop kan ook)
  • 80 gram ontbijtkoek (2 a 3 plakken)
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 a 3 kruidnagels
  • versgemalen peper
  • zout
Instructions
  1. Runderlappen in in blokjes snijden en vervolgens met met zout en peper bestrooien.
  2. Marinade maken van de azijn en de rundvleesbouillon, de kruidnagels en laurier. Alles toevoegen en 24 uur of langer laten marineren.
  3. Na 24 uur (of langer) het vlees goed laten uitlekken en de marinade bewaren.
  4. Vervolgens de helft van de boter in een braadpan verhitten tot het schuim weg trekt.
  5. Het vlees al omscheppend braden totdat het lichtbruin van kleur is en afblussen met de bewaarde marinade.
  6. Braad de gesneden uien (en eventueel groenten) in een aparte pan met de andere helft van het boter. Daarna bij het vlees voegen en deksel op de pan.
  7. Laat het geheel 1 tot 2 uur stoven op laag vuur.
  8. Als het vlees mals is, de perenstroop en de plakken ontbijtkoek verkruimeld toevoegen om het geheel te binden.
  9. Voeg eventueel nog een scheutje warm water toe en mocht het te zuur proeven, voeg nog wat perenstroop toe.
  10. Eventueel met peper en zout op smaak brengen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

OBAblogs

Monday 1st of February 2016

Macblogster : Recept: Stoofvlees met ontbijtkoek & perenstroop https://t.co/yHE4IW5YDa Nieuw op O.B.A

MacBlogster

Monday 1st of February 2016

Recept: Stoofvlees met ontbijtkoek & perenstroop https://t.co/4UacKclvKi

chucky1012

Thursday 21st of January 2016

Klinkt erg lekker. Ik eet ook nooit meer ontbijtkoek. Nu ben ik aan het lijnen dus dit recept bewaar ik even.

Xoxo

MacBlogster

Thursday 21st of January 2016

Recept: Stoofvlees met suikervrije ontbijtkoek https://t.co/FLatSue6s6 https://t.co/mW0ZYxpqfW

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.