Skip to Content

Pannenkoeken maken met banaan & ei, zonder melk & bloem

Vrijdag 28 maart was het De Nationale Pannenkoekdag. Omdat ik die dag geen tijd had om pannenkoeken te eten met mijn familie, heb ik ze lekker op een zondag gebakken. Echter geen ordinaire pannenkoeken; dit keer bakte ik ze zonder melk, boter en bloem. In plaats van deze ingrediënten gebruikte ik enkel banaan en eieren. Het resultaat: heerlijke luchtige pannenkoeken die niet zwaar op de maag zijn, en geschikt zijn voor kinderen/mensen met een gluten- of koemelkallergie. 

Het recept plaatste ik zondagochtend al op Facebook. Om het simpele recept met een ieder te kunnen delen, plaats ik het tevens op mijn blog als een soort naslagwerk. Soms is het namelijk moeilijk om bepaalde dingen terug te vinden op Facebook. Daarnaast kan ik tevens laten zien hoe je deze pannenkoeken gemakkelijk kunt maken.
Pannenkoeken bakken met banaan en eieren photo Benodigdhedenpannenkoekenzondermelkenbloem_zps099e70df.jpg

 Pannenkoeken recept

Pannenkoeken bakken met banaan en eieren photo Pannenkoekenmetbanaanenei_zpsca5262ab.jpgLees ook: Cake bakken zonder melk, eieren en boter

  • 3 bananen
  • 6 eieren
  • kaneel
  • vanille essence
  • bakpapier of (olijf)olie

Doe alle benodigdheden in een blender zodat je er gemakkelijk luchtig beslag van kunt maken. Van het beslag kun je ongeveer 14 kleine pannenkoeken bakken.

Pannenkoeken bakken met banaan en eieren photo BeslagPannenkoekenmetbanaanenei_zps41058830.jpg

In de oven of in de bakpan

Het bakken kun je op 2 verschillende manieren doen. Namelijk op bakpapier in de oven of in een bakpan. Omdat mijn bakpapier op was, heb de pannenkoeken gebakken in een bakpan met olijfolie. Hierbij is het belangrijk dat de pannenkoeken niet te groot maakt. Hoe kleiner de pannenkoeken hoe beter het resultaat. Als je ze te groot maakt, breken de pannenkoeken gemakkelijk. Het beslag is namelijk niet zo stevig als pannenkoekenbeslag gemaakt van bloem.
Pannenkoeken bakken met banaan en eieren photo Pannenkoekenbakkenmetbanaanenei_zps3702e638.jpg

Bakken

Voor de rest voer je exact dezelfde handelingen uit als bij het bakken van ‘normale’ pannenkoeken. Pannenkoeken gemaakt van banaan en eieren blijven redelijk zacht, het is dus belangrijk dat je het moment in de gaten houdt wanneer je ze kunt omdraaien. Na ongeveer 2 minuten, op middelhoog vuur, kun je ze omdraaien.

Pannenkoeken bakken met banaan en eieren photo Banaaneneipannekoeken_zps6d200017.jpg

Oven

Als je de pannenkoeken in de oven bakt, zou ik 10 a 15 minuten in de oven laten garen tussen de 150 of 180°C. Ook hier geldt dat je na 10 minuten even moet checken hoe lang je ze nog in de oven moet laten. Omdat ik mijn pannenkoeken gemaakt van banaan en eieren niet in de oven heb gedaan, kan ik hier helaas geen specifieke informatie over geven. Zelf uitproberen dus.
Pannenkoeken bakken met banaan en eieren photo Pannenkoekenbakkenzonderbotermelkenbloem_zpscc733f61.jpg

Q | Ken jij nog meer pannenkoekrecepten die je zonder volkorenbloem kunt maken?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vincent Rondwijk

Wednesday 28th of October 2020

Ik zie dit soort pannenkoeken regelmatig voorbijkomen! Ik wil ze zelf ook graag een keer testen, omdat ik minder koolhydraten wil eten. Voor ontbijt of tussendoor zijn ze ideaal.

Marcel

Sunday 13th of August 2017

Ik maak al mijn glutenvrij pannekoeken in een kiepertjesijzer. Dan hoef je ze niet om te draaien. Ik gebruik die van princess maar voor mensen denken dat ik reclame maak. Je kan van een ander merk net zo goed gebruik maken.

MacBlogster

Sunday 13th of August 2017

Bedankt voor je tip Marcel. Ik krijg plotseling trek in pannenkoeken!

Ashwina Ganpat

Monday 16th of May 2016

Ashwina Ganpat liked this on Facebook.

Adelia Mendes

Monday 16th of May 2016

Adelia Mendes liked this on Facebook.

Raquel Hodge

Monday 16th of May 2016

Raquel Hodge liked this on Facebook.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.