Skip to Content

The Next Black: de toekomst van kleding?

Op 21 mei 2014 gaat de documentaire ‘The Next Black’ in première. Een documentaire die niet gaat over de laatste mode, maar over de nieuwe generatie kleding en de toekomst van de kledingbranche. Zie hier de trailer.

‘Zulke betaalbare kleding’

Naar aanleiding van de opening van Forever 21, plaatste iemand een bericht in een Facebook groep over fabrieken waar werknemers worden uitgebuit en onder erbarmelijke omstandigheden ‘zulke betaalbare kleding’ maken. Het Westen sluit hier haar ogen voor, en is vooral gek op het scoren van goedkope kleding. Dit was ongeveer de strekking van het bericht.

The Next Black

Kortom, duurzame en verantwoorde kleding is een hot topic. Consumenten worden kritischer en een aantal bedrijven zien een nieuwe gat in de markt. Als gevolg hiervan lijkt het concept kleding langzamerhand een drastische verandering door te maken. Door nieuwe technologieën en innovatieve stoffen zal de manier waarop kleding wordt gezien en gedragen hierdoor wie weet wel compleet veranderen in de toekomst.

Jurk kweken in vloeistof

Wist je bijvoorbeeld dat de textielindustrie voor 20% van de wereldwijde watervervuiling verantwoordelijk. En dan hebben we het nog niet eens over de onderdrukking van werknemers. Er bestaan echter innovatieve manieren om de industrie duurzamer en waarschijnlijk dus ook verantwoord te maken. Op 21 mei 2014 lanceert AEG ‘The Next Black’, een documentaire die onder meer dit vraagstuk onderzoekt.

Trailer The Next Black

Is het straks mogelijk een jurk te kweken in een vat met vloeistof? In documentaire The Next Black reist AEG de wereld over om met toonaangevende personen en bedrijven te spreken over de toekomst van kleding. Dit levert interessante inzichten op.

Trailer The New Black


Op 21 mei gaat de documentaire in première, zie hier de officiële trailer:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

The Berbs

Tuesday 29th of April 2014

De trailer belooft een goede docu!

Jente-Nudelipsticks

Sunday 27th of April 2014

Ziet er erg interessant uit!

chucky1012

Thursday 24th of April 2014

Het ziet er heel interesant uit. Ik ben zeer benieuwd naar de documantaire en wil die zien.

BEAUTYFREAKS_

Thursday 24th of April 2014

The Next Black: de toekomst van kleding? http://t.co/sI9Mn5UkUk

BEAUTYFREAKS (@BEAUTYFREAKS_)

Thursday 24th of April 2014

The Next Black: de toekomst van kleding? http://t.co/sI9Mn5UkUk

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.