Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

The Next Black: de toekomst van kleding?

Op 21 mei 2014 gaat de documentaire ‘The Next Black’ in première. Een documentaire die niet gaat over de laatste mode, maar over de nieuwe generatie kleding en de toekomst van de kledingbranche. Zie hier de trailer.

‘Zulke betaalbare kleding’

Naar aanleiding van de opening van Forever 21, plaatste iemand een bericht in een Facebook groep over fabrieken waar werknemers worden uitgebuit en onder erbarmelijke omstandigheden ‘zulke betaalbare kleding’ maken. Het Westen sluit hier haar ogen voor, en is vooral gek op het scoren van goedkope kleding. Dit was ongeveer de strekking van het bericht.

The Next Black

Kortom, duurzame en verantwoorde kleding is een hot topic. Consumenten worden kritischer en een aantal bedrijven zien een nieuwe gat in de markt. Als gevolg hiervan lijkt het concept kleding langzamerhand een drastische verandering door te maken. Door nieuwe technologieën en innovatieve stoffen zal de manier waarop kleding wordt gezien en gedragen hierdoor wie weet wel compleet veranderen in de toekomst.

Jurk kweken in vloeistof

Wist je bijvoorbeeld dat de textielindustrie voor 20% van de wereldwijde watervervuiling verantwoordelijk. En dan hebben we het nog niet eens over de onderdrukking van werknemers. Er bestaan echter innovatieve manieren om de industrie duurzamer en waarschijnlijk dus ook verantwoord te maken. Op 21 mei 2014 lanceert AEG ‘The Next Black’, een documentaire die onder meer dit vraagstuk onderzoekt.

Trailer The Next Black

Is het straks mogelijk een jurk te kweken in een vat met vloeistof? In documentaire The Next Black reist AEG de wereld over om met toonaangevende personen en bedrijven te spreken over de toekomst van kleding. Dit levert interessante inzichten op.

Trailer The New Black


Op 21 mei gaat de documentaire in première, zie hier de officiële trailer:

Anderen lazen ook
Special guest blogger op Follow Fashion

https://youtu.be/hpxfKWimeic

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.