Skip to Content

5 Succesvolle dating tips voor het vinden van ‘ware liefde’

Het zal niemand ontgaan dat het vandaag Valentijnsdag is en dat er extra aandacht wordt verwacht. Althans, als je een partner hebt. Indien je single bent en op zoek bent naar ware liefde zullen deze 5 tips de nodige wonderen doen, als je er in gelooft. It’s all about the attitude…

5 dating tips voor ware liefde

 

Lees ook: Dating NoNo’s die je absoluut moet vermijden

Hoe moeilijk is het vinden van de ware liefde? Is het een kwestie van het bijstellen van je verwachtingen? Of het loslaten van je droombeeld? Zeg je regelmatig “bye bye prins op het witte paard”, omdat ‘ie toch weer een kikker blijkt te zijn…..? Gosh, waarom is het in real life altijd zo ingewikkeld?

Are you the One?

Als het aan Dr. Pieternel Dijkstra, sociaal psycholoog, gespecialiseerd in partnerrelaties, ligt, hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Naar aanleiding van het nieuwe MTV dating programma Are You The One, legt dr. Pieternel Dijkstra uit hoe je het daten in levende lijve moet aanpakken, en dus tot een succes kan maken:

Dating tip 1: liefde op ’t 1e gezicht is zeldzaam

Als je niet direct een ‘blikseminslag’ ervaart bij het zien van je date, geef hem/haar dan toch een kans. Enkel 37% van de mensen ervaart liefde op het eerste gezicht. Bij de rest moet het groeien. You’re just one of them.

5 dating tips voor ware liefde

Tip 2: kijk naar jezelf

Denk niet alleen aan wat de ander jou te bieden heeft en wat jij wilt, maar kijk ook naar jezelf. Hoe leuk en aantrekkelijk ben je zelf eigenlijk? Wat heb jij waar de ander op zit te wachten? Realiseer je dat niemand perfect is, je date niet en jij ook niet, dus schrijf een date niet direct af om iets onbenulligs, zoals het dragen van lelijke schoenen.

Tip 3: wees niet naïef

Helaas zijn er een aantal mensen die zich anders voordoen dan ze zijn, omdat ze het gevoel hebben dat ze perfect moeten zijn. Vermoed je dat je date zit op te scheppen of zelfs liegt? Vraag dan vooral door naar details: “wanneer en waar deed je dat dan?” Dit maakt liegen een stuk moeilijker en zorgt voor minder ‘fantast neigingen’.

5 dating tips voor ware liefde

Tip 4: geen gespreksonderwerp en toch een leuke date

Zijn alle fantastische verhalen op? Heb je last van zenuwen of heb je elkaar gewoonweg niks te vertellen tijdens een date? Oeps! Je kunt natuurlijk meteen wegvluchten, maar doe eens iets anders. Benoem het. Zeg bijvoorbeeld: “ik weet niet wat ik moet zeggen” of “ik ben bloednerveus”. Tadaaa, en zie je hebt direct een gespreksonderwerp. Probeer samen bovendien te lachen om een klungelige date, dat verbetert de sfeer.

Tip 5: actieve dates zijn succesvoller

Ken je je date amper, dan is het vaak leuker om samen eerst iets te gaan doen in plaats van het voeren van een lang gesprek tijdens een etentje. Wen liever eerst aan elkaars gezelschap en ga bijvoorbeeld samen karten of naar de dierentuin.

Ben je benieuwd naar wat je juist niet moet doen tijdens een date, check dan deze Dating NoNo’s die je absoluut moet vermijden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Su

Thursday 6th of March 2014

Goede tips!

MacBlogster

Thursday 6th of March 2014

Dank je Su!

Irmgard Boschveld

Friday 14th of February 2014

Vrijdag maar ff de tips bespreken dan.

chucky1012

Friday 14th of February 2014

Hihihi.... Het plaatje met aladdin is grappig! ;-)

Fijne vanlentijnsdag....

MacBlogster

Friday 14th of February 2014

Hoi Ike, jij ook!

BEAUTYFREAKS_

Friday 14th of February 2014

5 Succesvolle dating tips voor het vinden van ‘ware liefde’ http://t.co/kO3Qvn2Yg7

MacBlogster

Friday 14th of February 2014

5 Succesvolle dating tips voor het vinden van 'ware liefde' http://t.co/1pB3VNDNDw

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.