Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Ik was zo onder de indruk van mijn Superbra fitting dat ik een traantje moest wegpinken

Veel vrouwen zijn zich niet bewust van de kracht van een goede bh. Hierdoor dragen 9 van de 10 vrouwen een verkeerde bh. Tijdens mijn bra fitting bij Superbra bleek ook ik een verkeerde bh te dragen. Dit vond ik raar, omdat ik eerder mijn bh maat elders had laten opmeten. Zoals je begrijpt was ik redelijk in shock. Gelukkig vond ik er alsnog een perfect zittende bh ondanks mijn grote cupmaat. 

Een onverwachte shock tijdens mijn Superbra fitting

De Superbra winkel in Rotterdam

Superbra fitting

Ik heb lang nagedacht over dit blog artikel. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik een blog zou schrijven over de Dark Nudes collectie, maar de Suberbra fitting heeft zo’n indruk op mij gemaakt:

 • fysiek (mijn postuur zag er plots anders uit),
 • mentaal (ik keek positiever naar mijn grote borsten),

Hierdoor besloot ik om voornamelijk een blog artikel te wijden aan mijn fitting.

Gefrustreerd

Het begon allemaal met het blog artikel: eindelijk verkrijgbaar: donkere nude bh’s in grote cupmaten. Naar aanleiding hiervan ging ik langs bij Superba om de Dark Nudes collectie te bekijken. Ik sprak af met Floor van de Pavert, eigenaar van de winkel, en zij gaf mij een bra fitting.

Opgekropte bh-emoties:

Tijdens de fitting werd ik geconfronteerd met mijn opgekropte bh frustraties:

 • alle Body positive Insta quotes ten spijt, maar ik had echt een hekel aan mijn grote cupmaat. Puur omdat ik geen goede bh’s kon vinden.
 • Reguliere winkels verkopen in mijn maat vaak alleen lelijke minimizers die tot overmaat van ramp mijn borsten plat drukken. Not cool.
 • Bovendien voel ik me niet echt sexy in minimizers of granny bh’s die zogenaamd huidskleurig worden genoemd (ze lijken in de verste verte niet eens op mijn huidskleur).

Minimizer vloek

Ik snap het niet:

 • waarom verkopen reguliere bh winkels wel lelijke minimizers, maar geen mooie grote bh’s?
 • Op deze manier geven ze (onbewust) een negatief signaal af dat grote borsten lelijk zijn. Of verstopt moeten worden. Toch? Waarom gaat men er immers van uit dat vrouwen met grote borsten een minimizer willen dragen?
Een onverwachte shock tijdens mijn Superbra fitting

Bij Superbra vindt je bh’s t/m cupmaat L

#Dontdisrespectmybigboobs

Als ik erover nadenk getuigt dit van je reinste ‘big boob disrespect’, en ik deed er nota bene aan mee door mijn 2 allergrootste vriendinnen weinig liefde te geven.

Anderen lazen ook
Hip Hotspot Rotterdam: King Kong Hostel

What ever happened to:

 • “shake what ya momma gave ya!”
 • “If you got it flaunt it!”

Om een lang verhaal kort te maken, ik ben blij met initiatieven zoals Superbra. Het draagt bij aan een positief lichaamsbeeld a.k.a. #honourmycurves #goldenconfidence #selflove #bodypositive. Je snapt wat ik bedoel……

Shock nr. 1: Big-boob-disrespect

Tijdens de bra fitting bij Suberbra kwam ik er shockingly achter dat ik een totaal andere cupmaat en omvang had dan was opgemeten door de reguliere winkels waar ze enkel granny bh’s en minimizers verkopen in mijn maat….. Hashtag-big-boob-disrespect.

Shock nr. 2: verkeerde cupmaat & omvang

Ik liep dus rond met een te kleine cupmaat en een te grote omvang. Ik ben niet de enige, want het blijkt dat 9 op de 10 vrouwen met een te kleine cupmaat en een te grote omvang rondloopt. Zelfs vrouwen die geen grote borsten hebben. Vreemd!

Een onverwachte shock tijdens mijn Superbra fitting

Hier draag ik mijn perfect aangemeten Dark Nude bh in de kleur Chestnut (de donkerste kleur).

Shock nr. 3: juiste bh = ander postuur

In mijn geval bleek ik geen 85G te hebben, maar 75J (EU maat) / 75M (UK maat).  Dit had dus een negatieve invloed op mijn:

 • postuur (en dus kleding),
 • schouders,
 • rug
 • en dan heb ik niet eens over mijn big boob attitude.

De kracht van mijn Superbra fitting 

De fitting voelde echt als een openbaring. Ik overdrijf niet. Ik moest zelfs een traantje pinken toen ik in de spiegel keek. Ik zei letterlijk: “nu kan ik er ook mooi uitzien en sexy bh’s aan.” I kid you not – ik schaam me lichtelijk om dit toe te geven trouwens, maar dan snap je hoe groot mijn frustratie tot dan toe was.

Tussendoor een disclaimer zoals een eerbare blogger betaamt: ik wil trouwens niet branden in ‘feminisme-hel’. Ik weet dat ik geïndoctrineerd ben door de Westerse patriarchale cultuur. Don’t hate me. Brand een kaarsje voor me (of beter verbrand je bh) en bid voor me. Een leven zonder bh is nog niet aan mij besteed.
Anderen lazen ook
Brazilian Wax fun bij The Waxbar

Ik nam deze bh mee

Mijn uitgebreide fitting zorgde ervoor dat ik anders naar mijn borsten keek (“I like them round and Juicy” – Sir M. a Lot). Ik werd verliefd op mijn borsten ging uiteraard niet met lege handen naar huis. De keuze was moeilijk, maar uiteindelijk ging ik weg met een bh en broekje uit de Dark Nudes collectie ontworpen door Ewa Michala.

Een onverwachte shock tijdens mijn Superbra fitting

Zoals je kunt zien sluit de bh perfect aan op de huid tussen mijn borsten.

Dark Nudes collectie

Ik koos voor de meest donkere set (Chestnut) uit de Dark Nudes collectie. Deze collectie gaat tot cupmaat 80L (EU maat)/ 80HH (UK maat). Lees hier meer info over de Dark Nudes collectie.

Prijzen:

 • €62,95 Bh
 • €31,95 broekje

Prijsklasse overige bh’s bij Superbra: €35 tot €70.

Bh correct dragen

Overigens, ik dacht dat ik wist hoe ik een bh correct moest aantrekken, maar tijdens de Superbra fitting leerde ik nieuwe handelingen. Floor gaf zelfs aan dat het correct aantrekken van je bh al 1 cupmaat kan kan schelen! Dankzij Marlies Dekkers wist ik gelukkig al wel dat ik voorover moet hangen en mijn borsten in de cups moet shaken, maar de overige Superbra instructies waren nieuw voor mij. Zie hier een deel van de instructies.

Bh adviezen die ik meekreeg

Overige adviezen die ik meekreeg tijdens mijn Superbra fitting zijn:

 1. koop je bh zo strak mogelijk qua omvang. Uiteindelijk rekt het uit en zit het perfect.
 2. Lucht je bh na elke draagdag. Zweet heeft een negatieve invloed op het elastiek in je bh.
 3. Draag je bh maximaal 2 à 3 dagen. Daarna op de hand wassen.
 4. Je kunt je bh ongeveer 90 keer dragen. Hierna is je bh aan vervanging toe.
 5. Reminder: niet in de wasmachine wassen, maar op de hand. Zo blijft je bh langer mooi.

Over Supbra

Floor van de Pavert, eigenaar van Suberbra, is naast skilled bra fitter tevens freelance natuurkundige (niet dat het iets uitmaakt, maar ik vond het een interessant feitje – het getuigt van Girl power). Zij is Superbra gestart vanwege haar eigen bh frustratie. Je kunt er bh’s vinden in een prijsklasse van €35 tot €70. Ook kun je er je oude bh’s doneren.

Q | Waar koop jij je bh’s? Kun je terecht bij reguliere winkels?

Script Font

Main Font

Your message

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Cheryl says

  Ik draag al.jaren Triumph. Hun Amourette serie is ook mooi in grote maten. Ik denk dat ik de goede maat heb maar je blog maakt me heel nieuwsgierig om een goede fitting te doen. Bedankt voor het delen de de bh is prachtig.

 2. lodi says

  Ik heb een kleine cup en koop mijn bh’s bij een lingerie winkel, waar ik het trouwens wel elke keer op laat meten en advies laat even. Een goede pasvorm is zo belangrijk.

 3. tamara says

  Ik ken de frustratie ik ben blij dat Hunkemoller tegenwoordig ook grotere maten heeft maar zelfs dan is het altijd nog zoeken. Ik heb toen een mooie bh gekocht bij lincherie ook zulke mooie producten maar wel wat duurder helaas

 4. Nadia says

  Ik zou daar ook echt een keer naar moeten kijken! Ik ben 80 kilo afgevallen en vervolgens weer 30 aangekomen en die bh maat, wonderbaarlijk genoeg altijd hetzelfde gebleven 😉 Dat kan dus niet kloppen.

 5. Muriël says

  Bh kopen mijn grootste frustratie.
  Laatste jaar alleen online besteld.
  Ik had al gelezen over superbra en ben nu wel overtuigd en erg nieuwsgierig.

 6. Monica says

  Ik heb een paar jaar bij libera gewerkt in het verleden en zag de hele dag door mensen met een verkeerde maat rondlopen. Nu met mijn eigen maat heb ik ook wel.moeite om mooie bh’s te vinden die lekker zitten en mooi zijn.

 7. Verena says

  Gelukkig heb ik hier geen last van, maar ik snap dat het een probleem is. Fijn dat je een goed zittende bh hebt gevonden! En bedankt voor de goede tips 🙂

 8. Linda says

  Oh wow, wat een power artikel. En wat mooi dat je zo eerlijk bent! Ik ken de struggle ook. Heb mij meerdere keren op laten meten en dan met bh’s in een pashokje belanden die niet passen (moest wel want ja, aangemeten) of mijn lichaam geen goeds deden (dat platdrukken herken ik ook, dat terwijl ik een tussen maatje heb). Het zal altijd wel een zoektocht blijven denk ik, omdat een lichaam blijft veranderen. Maar oh wat een opluchting als je er dan een vind die geweldig goed past!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar