Skip to Content

Indrukwekkende Superbra fitting: ik werd er zelfs emotioneel door!

Wist je dat het correct aantrekken van je bh al 1 cupmaat kan schelen? Tijdens mijn Superbra fitting kreeg ik adviezen mee die ik hieronder met je deel. Wat ik trouwens ook shocking vond, was dat ik een verkeerde bh bleek te dragen, net als 9 van de 10 vrouwen. Dit verschil werd pijnlijk genoeg duidelijk tijdens mijn fitting.

Tip: betaalbare sportbh’s voor een grote cupmaat

De Superbra winkel in Rotterdam
De Superbra winkel in Rotterdam

Veel vrouwen zijn zich niet bewust van de kracht van een goede bh. Hierdoor dragen 9 van de 10 vrouwen een verkeerde bh. Ik dus ook, bleek.

Ik was in shock, omdat ik eerder mijn bh maat elders had laten opmeten. Ik vond het dus raar om dit te horen. Maar toen ik het verschil zag, was ik direct overtuigd.

Superbra fitting

Ik was eigenlijk van plan een blog artikel te schrijven over het setje dat ik meenam uit de Dark Nudes collectie. Toch besloot ik na lang wikken en wegen te schrijven over mijn ervaring met de Suberbra fitting.

Ondanks dat het tot op de dag van vandaag nog steeds uniek is dat ik huidkleurige ondergoed kan kopen die matcht met mijn huidskleur, wilde ik een blog schrijven over mijn ervaring met de bra fitting. Dit heeft namelijk grote indruk op mij gemaakt:

 • zowel fysiek (mijn postuur zag er plots anders uit),
 • als mentaal (ik keek positiever naar mijn grote borsten).

Lees ook: The Bye Bra review: borstlift dankzij dit plak bh?

Gefrustreerd

Het begon allemaal met het blog artikel: eindelijk verkrijgbaar: donkere nude bh’s in grote cupmaten. Naar aanleiding hiervan ging ik langs bij Superba om de Dark Nudes collectie te bekijken. Ik sprak af met Floor van de Pavert, eigenaar van de winkel, en zij gaf mij een bra fitting.

Opgekropte bh-emoties:

Tijdens de fitting werd ik geconfronteerd met mijn opgekropte bh frustraties:

 • alle Body positive Insta quotes ten spijt, maar ik had echt een hekel aan mijn grote cupmaat. Puur omdat ik geen goede bh’s kon vinden.
 • Reguliere winkels verkopen in mijn maat vaak alleen lelijke minimizers die tot overmaat van ramp mijn borsten plat drukken. Not cool.
 • Bovendien voel ik me niet echt sexy in minimizers of granny bh’s die zogenaamd huidkleurig worden genoemd (ze lijken in de verste verte niet eens op mijn huidskleur).

Minimizer vloek

Ik snap het niet:

 • waarom verkopen reguliere bh winkels wel lelijke minimizers, maar geen mooie grote bh’s?
 • Op deze manier geven ze (onbewust) een negatief signaal af dat grote borsten lelijk zijn. Of verstopt moeten worden. Toch? Waarom gaat men er immers van uit dat vrouwen met grote borsten een minimizer willen dragen?
Superbra fitting: super indrukwekkend - ik werd er zelfs emotioneel door!
Bij Superbra vindt je bh’s t/m cupmaat L

#Dontdisrespectmybigboobs

Als ik erover nadenk getuigt dit van je reinste ‘big boob disrespect’, en ik deed er nota bene aan mee door mijn 2 allergrootste vriendinnen weinig liefde te geven.

What ever happened to:

 • “shake what ya momma gave ya!”
 • “If you got it flaunt it!”

Om een lang verhaal kort te maken, ik ben blij met initiatieven zoals Superbra. Het draagt bij aan een positief lichaamsbeeld a.k.a. #honourmycurves #goldenconfidence #selflove #bodypositive. Je snapt wat ik bedoel……

Lees ook: Plus size webshops waar je als vrouw met curves graag wilt shoppen

Shock nr. 1: Big-boob-disrespect

Tijdens de bra fitting bij Suberbra kwam ik er shockingly achter dat ik een totaal andere cupmaat en omvang had dan was opgemeten in de reguliere winkels waar ze enkel granny bh’s en minimizers verkopen in mijn maat….. Hashtag-big-boob-disrespect.

Shock nr. 2: verkeerde cupmaat & omvang

Ik liep dus rond met een te kleine cupmaat en een te grote omvang. Ik ben niet de enige, want het blijkt dat 9 op de 10 vrouwen met een te kleine cupmaat en een te grote omvang rondloopt. Zelfs vrouwen die geen grote borsten hebben. Vreemd!

Mijn Dark Nude BH.
Hier draag ik mijn perfect aangemeten Dark Nude bh in de kleur Chestnut (de donkerste kleur).

Shock nr. 3: juiste bh = ander postuur

In mijn geval bleek ik geen 85G te hebben, maar 75J (EU maat) / 75M (UK maat).  Dit had dus een negatieve invloed op mijn:

 • postuur (en dus kleding),
 • schouders,
 • rug
 • en dan heb ik niet eens over mijn big boob attitude.

De kracht van mijn Superbra fitting 

De fitting voelde echt als een openbaring. Ik overdrijf niet. Ik moest zelfs een traantje pinken toen ik in de spiegel keek. Ik zei letterlijk: “nu kan ik er ook mooi uitzien en sexy bh’s aan.” I kid you not – ik schaam me lichtelijk om dit toe te geven trouwens, maar dan snap je hoe groot mijn frustratie tot dan toe was.

Tussendoor een disclaimer zoals een eerbare blogger betaamt: ik wil trouwens niet branden in ‘feminisme-hel’. Ik weet dat ik geïndoctrineerd ben door de Westerse patriarchale cultuur. Don’t hate me. Brand een kaarsje voor me (of beter verbrand je bh) en bid voor me. Een leven zonder bh is nog niet aan mij besteed.

Ik nam deze bh mee

Mijn uitgebreide fitting zorgde ervoor dat ik anders naar mijn borsten keek (“I like them round and Juicy” – Sir M. a Lot). Ik werd verliefd op mijn borsten ging uiteraard niet met lege handen naar huis. De keuze was moeilijk, maar uiteindelijk ging ik weg met een bh en broekje uit de Dark Nudes collectie ontworpen door Ewa Michala.

Donkere huidskleur bh voor grote cupmaten
Zoals je kunt zien sluit de bh perfect aan op de huid tussen mijn borsten.

Dark Nudes collectie

Ik koos voor de meest donkere set (Chestnut) uit de Dark Nudes collectie. Deze collectie gaat tot cupmaat 80L (EU maat)/ 80HH (UK maat). Lees hier meer info over de Dark Nudes collectie.

Prijzen:

 • €62,95 Bh
 • €31,95 broekje

Prijsklasse overige bh’s bij Superbra: €35 tot €70.

Hoe draag je een bh op de juiste manier?

Overigens, ik dacht dat ik wist hoe ik een bh correct moest aantrekken, maar tijdens de Superbra fitting leerde ik nieuwe handelingen. Floor gaf zelfs aan dat het correct aantrekken van je bh al 1 cupmaat kan kan schelen! Dankzij Marlies Dekkers wist ik gelukkig al wel dat ik voorover moet hangen en mijn borsten in de cups moet shaken, maar de overige Superbra instructies waren nieuw voor mij. Zie hier een deel van de instructies.

Bh adviezen die ik meekreeg

Overige adviezen die ik meekreeg tijdens mijn Superbra fitting zijn:

 1. koop je bh zo strak mogelijk qua omvang. Uiteindelijk rekt het uit en zit het perfect.
 2. Lucht je bh na elke draagdag. Zweet heeft een negatieve invloed op het elastiek in je bh.
 3. Draag je bh maximaal 2 à 3 dagen. Daarna op de hand wassen.
 4. Je kunt je bh ongeveer 90 keer dragen. Hierna is je bh aan vervanging toe.
 5. Reminder: niet in de wasmachine wassen, maar op de hand. Zo blijft je bh langer mooi.

Over Supbra

Floor van de Pavert, eigenaar van Suberbra, is naast skilled bra fitter tevens freelance natuurkundige (niet dat het iets uitmaakt, maar ik vond het een interessant feitje – het getuigt van Girl power). Zij is Superbra gestart vanwege haar eigen bh frustratie. Je kunt er bh’s vinden in een prijsklasse van €35 tot €70. Ook kun je er je oude bh’s doneren.

Waar koop jij je bh’s? Kun je terecht bij reguliere winkels?

Heb je dit al gezien?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laura

Thursday 13th of December 2018

Die bh heeft echt een perfecte pasvorm! En als je er ook nog eens mooi uit, super fijn voor je!

Linda

Wednesday 12th of December 2018

Oh wow, wat een power artikel. En wat mooi dat je zo eerlijk bent! Ik ken de struggle ook. Heb mij meerdere keren op laten meten en dan met bh’s in een pashokje belanden die niet passen (moest wel want ja, aangemeten) of mijn lichaam geen goeds deden (dat platdrukken herken ik ook, dat terwijl ik een tussen maatje heb). Het zal altijd wel een zoektocht blijven denk ik, omdat een lichaam blijft veranderen. Maar oh wat een opluchting als je er dan een vind die geweldig goed past!

Verena

Wednesday 12th of December 2018

Gelukkig heb ik hier geen last van, maar ik snap dat het een probleem is. Fijn dat je een goed zittende bh hebt gevonden! En bedankt voor de goede tips :)

Silkeblogs

Wednesday 12th of December 2018

Wauw, en hoe mooi zijn ze ook! Je mag trots zijn op je boobs =D

Monica

Tuesday 11th of December 2018

Ik heb een paar jaar bij libera gewerkt in het verleden en zag de hele dag door mensen met een verkeerde maat rondlopen. Nu met mijn eigen maat heb ik ook wel.moeite om mooie bh's te vinden die lekker zitten en mooi zijn.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.