Skip to Content

Zou jij een selfie willen ontvangen op Valentijnsdag?

Zou jij een selfie willen ontvangen op Valentijnsdag? Volgens een grootschalig Valentijnsonderzoek blijkt de selfie via WhatsApp erg populair te zijn. Niet romantisch, maar wel erg grappig. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat we van alle Europeanen het minst romantisch zijn. Ruim driekwart van de Nederlanders viert dit jaar geen Valentijnsdag en in vergelijking met de omringende landen geven we op Valentijnsdag de minste cadeaus (24%).

Selfie voor Valentijnsdag

Een selfie voor Valentijnsdag

Lees ook Deze versiertruc heb jij nog nooit meegemaakt!

Geen stress

Valentijnsdag zorgt niet voor stress bij de Nederlandse romanticus. Dit blijkt uit recent onderzoek van Groupon naar het Valentijnsgedrag onder 2.166 Nederlandse consumenten. Van de Nederlanders die Valentijnsdag vieren, beginnen de meeste (72%) een week van tevoren met het plannen van Valentijnsactiviteiten. 61% Maakt zich dan ook helemaal niet druk om iets van deze dag te maken. Gemiddeld wordt er tussen de €10 en €24 uitgegeven aan een cadeau. Ruim een kwart pakt echt uit en geeft tot €49 uit aan een cadeau. Als meest slechte cadeaus ooit gekregen wordt opvallend vaak huishoudelijke apparatuur genoemd zoals een strijkijzer en stofzuiger. De top 5 van meest populaire type cadeaus ziet er als volgt uit:

Valentijnsdag en chocolade

Chocolade, het symbool van de liefde: Australian Heart to get

Lees ook Lovechock, de liefdesreep

Het perfecte Valentijnscadeau is…

 • 1.     Romantisch (65 procent)
 • 2.     Iets dat iemand niet snel voor zichzelf zou kopen (27 procent)
 • 3.     Een activiteit (26 procent)
 • 4.     Hip en/of stijlvol (15 procent)
 • 5.     Iets zelfgemaakts (14 procent)
 • Valentijnsdagcadeau

  MyMuesli limited edition I love you muesli

  Lees ook Oppepper nodig? Let’s Daytox!

  Romantischer dan je partner

  Nederlanders die van plan zijn Valentijnsdag te vieren hebben geen hele hoge verwachtingen van de partner op romantisch gebied. Sterker nog, we vinden onszelf vaak romantischer dan onze wederhelft (4 op de 10 Nederlanders). 45% Denkt ook nog eens meer te spenderen aan een Valentijncadeau en 43% neemt aan dat zij zelf meer moeite doen voor Valentijnsdag dan hun partner. Slechts 14% verwacht dat zijn/haar partner de Valentijnsplannen regelt.

  Nike Air Max 1 Saint Valentine's Day

  Nike Air Max 1 Saint Valentine’s Day

  Lees ook Fashion Trend: Nike Roshe Run

  Selfie voor Valentijnsdag

  Een vijfde van de Nederlanders kiest voor de digitale weg op Valentijnsdag. Hierbij is WhatsApp het meest populair (17%). 7 Op de 10 Nederlanders vindt het prima of maakt het niet uit om alleen digitaal een Valentijnsberichtje te ontvangen. Om er toch nog iets extra’s van te maken stuurt 42% van de mensen die Valentijnsdag viert een foto, waarbij de ‘selfie’ met 27% erg populair is.

  Nikon 1 J3 Beige

  Nikon systeemcamera

  Lees ook Zo krijgen je foto’s de meeste Facebook likes

  Over het onderzoek

  In de periode 17 tot 24 januari 2014 heeft Groupon een internationaal Valentijnonderzoek uitgevoerd. Het onderzoek is uitgevoerd in 12 landen en hiervoor zijn in totaal 15.279 respondenten ondervraagd. Van de onderzoekspopulatie bestond 2.166 uit Nederlandse respondenten. De overige landen zijn: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen, Groot-Brittannië, Australië, Hong Kong, Japan, Maleisië en de Verenigde Staten.

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  chucky1012

  Friday 14th of February 2014

  Leuk om te lezen van het onderzoek ;-)

  MacBlogster

  Sunday 16th of February 2014

  Dank je, thanx for stopping by :-)

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.