Top

Zou jij een selfie willen ontvangen op Valentijnsdag?

Zou jij een selfie willen ontvangen op Valentijnsdag? Volgens een grootschalig Valentijnsonderzoek blijkt de selfie via WhatsApp erg populair te zijn. Niet romantisch, maar wel erg grappig. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat we van alle Europeanen het minst romantisch zijn. Ruim driekwart van de Nederlanders viert dit jaar geen Valentijnsdag en in vergelijking met de omringende landen geven we op Valentijnsdag de minste cadeaus (24%).

Selfie voor Valentijnsdag

Een selfie voor Valentijnsdag

Lees ook Deze versiertruc heb jij nog nooit meegemaakt!

Geen stress

Valentijnsdag zorgt niet voor stress bij de Nederlandse romanticus. Dit blijkt uit recent onderzoek van Groupon naar het Valentijnsgedrag onder 2.166 Nederlandse consumenten. Van de Nederlanders die Valentijnsdag vieren, beginnen de meeste (72%) een week van tevoren met het plannen van Valentijnsactiviteiten. 61% Maakt zich dan ook helemaal niet druk om iets van deze dag te maken. Gemiddeld wordt er tussen de €10 en €24 uitgegeven aan een cadeau. Ruim een kwart pakt echt uit en geeft tot €49 uit aan een cadeau. Als meest slechte cadeaus ooit gekregen wordt opvallend vaak huishoudelijke apparatuur genoemd zoals een strijkijzer en stofzuiger. De top 5 van meest populaire type cadeaus ziet er als volgt uit:

Valentijnsdag en chocolade

Chocolade, het symbool van de liefde: Australian Heart to get

Lees ook Lovechock, de liefdesreep

Het perfecte Valentijnscadeau is…

 • 1.     Romantisch (65 procent)
 • 2.     Iets dat iemand niet snel voor zichzelf zou kopen (27 procent)
 • 3.     Een activiteit (26 procent)
 • 4.     Hip en/of stijlvol (15 procent)
 • 5.     Iets zelfgemaakts (14 procent)
 • Anderen lazen ook
  5 Succesvolle dating tips voor het vinden van 'ware liefde'

  Valentijnsdagcadeau

  MyMuesli limited edition I love you muesli

  Lees ook Oppepper nodig? Let’s Daytox!

  Romantischer dan je partner

  Nederlanders die van plan zijn Valentijnsdag te vieren hebben geen hele hoge verwachtingen van de partner op romantisch gebied. Sterker nog, we vinden onszelf vaak romantischer dan onze wederhelft (4 op de 10 Nederlanders). 45% Denkt ook nog eens meer te spenderen aan een Valentijncadeau en 43% neemt aan dat zij zelf meer moeite doen voor Valentijnsdag dan hun partner. Slechts 14% verwacht dat zijn/haar partner de Valentijnsplannen regelt.

  Nike Air Max 1 Saint Valentine's Day

  Nike Air Max 1 Saint Valentine’s Day

  Lees ook Fashion Trend: Nike Roshe Run

  Selfie voor Valentijnsdag

  Een vijfde van de Nederlanders kiest voor de digitale weg op Valentijnsdag. Hierbij is WhatsApp het meest populair (17%). 7 Op de 10 Nederlanders vindt het prima of maakt het niet uit om alleen digitaal een Valentijnsberichtje te ontvangen. Om er toch nog iets extra’s van te maken stuurt 42% van de mensen die Valentijnsdag viert een foto, waarbij de ‘selfie’ met 27% erg populair is.

  Nikon 1 J3 Beige

  Nikon systeemcamera

  Lees ook Zo krijgen je foto’s de meeste Facebook likes

  Over het onderzoek

  In de periode 17 tot 24 januari 2014 heeft Groupon een internationaal Valentijnonderzoek uitgevoerd. Het onderzoek is uitgevoerd in 12 landen en hiervoor zijn in totaal 15.279 respondenten ondervraagd. Van de onderzoekspopulatie bestond 2.166 uit Nederlandse respondenten. De overige landen zijn: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen, Groot-Brittannië, Australië, Hong Kong, Japan, Maleisië en de Verenigde Staten.

  About Macblogster

  Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

  *Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

  Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Ontvang gratis

  3 video's

  die je helpen bij een
  betere verzorging van
  jouw krullend haar