Skip to Content

Amsterdam Fashion Week: Mijn make-up & skin care

Tijdens Amsterdam Fashion Week verbleef ik in een Vloft. Dit was een geweldige ervaring. Uiteraard had ik de nodige make-up bij me om er op mijn paasbest uit te zien. Je gaat immers niet naar zo’n event zonder er flawless uit te zien. In deze blog laat ik dus de inhoud van mijn toilettas zien.

mijn make-up bag tijdens Amsterdam Fashion Week

De inhoud van mijn Toilettas tijdens Amsterdam Fashion Week

Een slimme meid is altijd op de juiste lipstick voorbereid…

Op de bovenstaande foto kun je de vaste inhoud zien van mijn dirty toilettasje:

Mijn favoriete lipsticks

v.l.n.r. CK One Bite me, Artistry lipstick Pink Beige, MAC lipstick Impassioned, Rimmel Apocalips Stellar.

Nude lipsticks

Sinds kort heb ik de geneugten van nude lipsticks ontdekt. Ik was meestal van de opvallende lipstick of geen lipstick. Nu heb ik altijd ‘een nudie’ bij me evenals deze 2 lipsticks die je op de foto ziet. Zo ben ik op elke situatie voorbereid en kan ik mijn lipstick aanpassen aan mijn kleding of oogschaduw.

mijn make-up bag tijdens Amsterdam Fashion Week

Mijn Amsterdam Fashion Week Look

Dit is de look die ik creëerde voor de show die ik bezocht tijdens Amsterdam Fashion Week. Naderhand had ik een cocktail feestje van een vriendin, dus mijn look moest evening proof zijn. De producten die voor deze look creëerde zijn:

My skincare: Philips Visapure- Philosophy Purity-Ioma Skincare

My skincare: Philips Visapure | Philosophy Purity gel wash | Ioma Skincare

1. Basisverzorging: 

Mijn gezicht reinig ik al lange tijd met Purity made simple gel van Philosophy. Dit is inmiddels de 3e Purity verpakking die ik heb gekocht, ik ben er dus erg tevreden over. Groot pluspunt is dat ik er erg lang mee doe. Deze verpakking gebruik ik nu al een half jaar. Als deze gel op is, stap ik weer over op de crème-achtige reiniger, dit vind ik toch iets prettiger.

Philips Visapure & Ioma Skincare

Sinds december 2013 gebruik ik de Philips Visapure in combinatie met Purity Made Simple gel van Philosphy. Ik merk nog geen opvallende verbeteringen, behalve dat ik minder last heb van puistjes rondom mijn menstruatie. Maar ik denk dat dit voornamelijk door het gebruik van skin care van Ioma komt. Toen ik namelijk tussentijds andere skin care testte, kreeg ik weer last van enkele puistjes en een trekkerige huid.
Afgestemd op mijn huidtype

De producten die ik van Ioma heb mogen testen zijn speciaal op de conditie van mijn huid gericht. Vooraf werd mijn huid getest met een apparaat om te kunnen bepalen wat de plus en minpunten van mijn huid zijn op dit moment. Op basis van de uitkomst kreeg ik reinigingsproducten, een masker en huidverzorging mee.

Geen trekkerige huid en puistjes

Van Ioma gebruik ik nu voornamelijk het serum (niet te zien op de foto, was helaas op), de gezichtscrème en oogcrème. De oogcrème vermindert wallen en donkere vlekken onder mijn ogen. Je moet het echter wel een half jaar blijven smeren wil je resultaat zien. Na ongeveer 3 maanden gebruik, kan ik zeggen dat het de puffiness onder mijn ogen iets verminderd. Daarnaast heb ik iets minder last van donkere vlekken onder mijn ogen als ik een langere periode slecht slaap. Ioma is overigens te koop bij ICI PARIS XL.

mijn make-up bag tijdens Amsterdam Fashion Week

CK One 3 in 1 foundation SPF 15 | MAC MAC Pro Longwear Concealer

2. Foundation & concealer

Als ik weet dat ik op de foto wordt vastgelegd tijdens events, wil ik nog wel eens foundation gebruiken. Concealer gebruik ik als er erg vermoeid uitzie en om donkere plekken in mijn gezicht weg te werken. Momenteel gebruik ik graag de 3-in-1 Face Make-up van CK One (serum, primer en foundation in 1).

De kleurrange van het assortiment is tevens gericht op vrouwen met een zeer lichte of donkerdere huidskleur. Hier kun je de kleuren terugvinden. De kleur die ik gebruik is 700 Caramel.

MAC PRO Longwear Concealer

Over de MAC Pro Longwear Concealer schreef ik eerder al lovende woorden. Helaas was mijn 1e exemplaar kapot gevallen. Inmiddels heb ik toch weer een nieuwe gekocht (kleur NC42). Ook visagist Nausheen Lachman is er blij met deze concealer. Hier kun je lezen waarom het haar favoriete concealer is.

mijn make-up bag tijdens Amsterdam Fashion Week

CK One 3 in 1 foundation | Sleek Sparkle 2 Palette | MAC kunstwimpers

3. Oogschaduw

Om mijn donkere oog look te creëren gebruikte ik de donkerblauwe kleur (2e rij rechts), gecombineerd met een lichtere bruine kleur (1e rij links) uit het Sleek Sparkle 2 palette. De kunstwimpers zijn van MAC Cosmetics.

4. Mascara

Om volume en lengte te creëren, gebruik ik altijd 2 verschillende mascara’s. Hiermee creëer ik hetzelfde effect als kunstwimpers. In dit filmpje kun je zien hoe ik dit doe.
mijn make-up bag tijdens Amsterdam Fashion Week

Favoriete mascara’s op dit moment zijn Max Factor Clump Defy en Rituals Perfection Volume Mascara in de kleur zwart. Door het combineren van deze 2 mascara’s hoefde ik niet eens mijn MAC Cosmetics kunstwimpers te gebruiken.

 5. Blush, highlighter & parfum

De blush van BlackUp heb ik al jaren in bezit, maar niet vaak gebruikt. Het is een paarse kleur die een mat paars roze blush geeft. Sinds kort gebruik ik deze kleur weer wat vaker.

De Etos highlighting Illuminizer nam ik tevens mee vanwege de subtiele glans die je ermee kunt creëren. Dit is mooi in combinatie met mijn blush.

mijn make-up bag tijdens Amsterdam Fashion Week

BlackUp blush | Etos Highlighting illumineer | Balenciaga Rosabotanica

And last, but not least: een sample van de nieuwe Rosabatonica van Balenciaga. Een fris pittig geur bestaande uit rozen, citrusvruchten en roze peper. Heerlijk! De 1e Rosabotanica de vorig jaar werd gelanceerd, vond ik evenzo geweldig.

mijn make-up bag tijdens Amsterdam Fashion Week

Op het cocktail feestje.

Het resultaat: flawless make-up, een foto met slechte kwaliteit, maar wel veel fun met old friends 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hinke

Wednesday 19th of February 2014

Erg leuk om te lezen wat je allemaal meeneemt!

Zitten zeker wat handige tips bij.

Blijf lekker posten, ik lees de nieuwe artikelen bijna allemaal!

MacBlogster

Thursday 20th of February 2014

Dank je wel Hinke! Ik hoop je vaker terug te zien :-)

Audrey

Sunday 16th of February 2014

Je haar en je make-up : WOW..... beautiful :-)

MacBlogster

Sunday 16th of February 2014

Dank je Audrey!

chucky1012

Saturday 15th of February 2014

Fijn om te zien wat je zoal aan make-up etc. gebruikt tijdens zo een fashion event. De skincare producten van het hierboven genoemde merk kan ik niet. Mooie kleuren eyeshadow in de palette ;-)

MacBlogster

Sunday 16th of February 2014

Hoi Ike, Ioma is sinds kort te koop in Nederland, dacht ik. Ik ben idd erg blij met dit palette van Sleek, omdat ik er meer glamour looks mee kan creëren. Mijn look voor op O&N heb ik ook gecreëerd met dit palette.

Marloes | Budgetproof.nl

Saturday 15th of February 2014

Leuk om over je make-up routine te lezen :D ik was al stiekem jaloers hoe mooi jouw make-up zit ;). Zodat je sproetjes er nog doorheen komen dus het er nog natuurlijk uitziet maar wel met 'glam'. Love it!

MacBlogster

Sunday 16th of February 2014

Haha, Marloes, ik draag zelden foundation dus geen wonder dat je mijn sproetjes ziet :-) Toen je mij zag had ik geen foundation op :-) De foundation van CK One dekt, maar laat geen plamuurlaag achter, met andere woorden, ook daar zie je mijn sproetjes gelukkig doorheen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.