Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Don’t go to the cosmetics counter without me

Hoe kun je pigmentverkleuringen tegengaan? Is het gebruik van dag-en nachtcrème wetenschappelijk onderlegd? Is het daadwerkelijk nuttig om elektrische gezichtsreinigende borstels te gebruiken? En hoe zit het met claims van fabrikanten als bijvoorbeeld Dr. Hauschka, Philosophy, Urban Decay, Dermalogica, Mary Kay en MAC? Het antwoord op dit soort vragen vind je in “Don’t go to the cosmetics counter without me” een boek dat ik onlangs in bezit kreeg en waarvan ik vind dat een hoop vrouwen op de hoogte van zouden moeten zijn. 

Klinkklare lariekoek

Omdat ik op zoek was naar betaalbare en goedwerkende huidverzorging, kwam ik terecht op de website van ‘cosmetics cop’ Paula Begoun. Na het bestuderen van haar website wilde ik de 9e editie van haar boek “Don’t go to the cosmetics counter without me” in bezit hebben. De inhoud van “Don’t go to the cosmetics counter without me” heb ik enigszins als shocking ervaren. Tijdens het lezen van het boek werd het me steeds duidelijker dat hetgeen ons wordt voorgehouden door diverse make-up en voornamelijk skincare fabrikanten, klinkklare lariekoek is. Op spitsvondige wijze wordt ons geld afgetroggeld en het bijzondere is, we staan erbij en kijken ernaar.

Don't go to the cosmetics counter without me

Bacteriën in je make-up en rugpijn

Eerlijk is eerlijk, als je dit boek meezeult naar de ‘cosmetics counter’, krijg je rugklachten. Het boek bevat maar liefst 1110 pagina’s! Kortom het is te zwaar om mee te nemen naar de winkel. Maar God wat ben ik blij dat het boek dik is! Er staat namelijk aanzienlijk wat informatie in die voor mij als leek erg interessant is. Zo is het mij het één en ander duidelijk geworden ten aanzien van de houdbaarheid van make-up en skincare producten. Ik denk zelfs dat je dit kunt toepassen op haarproducten.

Wat je over water moet weten

In Europa staat er meestal wel aangegeven op een verpakking hoe lang het houdbaar is, meestal zie je dan een M met een getal erbij in een open potje. Als je producten buiten Europa bestelt staat dit niet aangegeven omdat het niet verplicht is. Hoe weet je dan hoe lang je een product kunt bewaren? De vuistregel is dat producten die water bevatten als één van de 1e ingrediënten op de lijst, het minst lang houdbaar zijn na opening. Waarom? Water stimuleert de groei van bacteriën en andere micro organismen. Dit geldt ook voor skin care of make-up in met potjes met plantenextracten, vitaminen of anti-oxidanten. Dus niet langer dan 6 maanden tot een jaar bewaren.

Oplossing tegen pigmentverkleuring

Afgezien van informatie over wat je dient te vermijden of welke producten je beter niet kunt kopen op basis van de ingrediënten, geeft Don’t go to the cosmetics counter without me tevens advies over welk type skin care je het beste kunt gebruiken op basis van je huidtype. Ook kun je o.a. lezen of:

 • het gebruik van dag- en nachtcrème wetenschappelijk onderlegd is;
 • het daadwerkelijk nuttig is om elektrische gezichtsreinigende borstels als Philips VisaPure te gebruiken;
 • en hoe je pigmentverkleuringen kan tegengaan.

De ‘waarheid’ over Parabenen, siliconen & sulfaten

Ook het gebruik van parabenen, siliconen en sulfaten in skincare en make-up komt aan de orde op basis van wetenschappelijk onderzoek. Kort samengevat geeft Don’t go to the cosmetics counter without me aan dat het geen probleem hoeft te zijn om de parabenen, siliconen en sulfaten te gebruiken. Paula Begoun claimt dat de kans groter is dat parabenen in voeding een groter effect hebben op je lichaam dan hetgeen je in cosmetica of make-up tegenkomt. Daarnaast legt ze uit dat sommige parabenen een ‘natuurlijke’ oorsprong hebben. In elk geval, lees, oordeel en ga zelf op onderzoek en laat je niet zomaar beïnvloeden door hetgeen je op Internet tegenkomt (ook niet op Macblogster.nl).

Don’t go to the cosmetics counter without me kopen?

Don’t go to the cosmetics counter without me staat boordevol interessante informatie. Informatie die ik voor een deel tevens online kan vinden op de website van Paula’s Choice. Ik doel dan voornamelijk op de lijst met skincare en make-up producten. Of alle achtergrondinformatie en wetenschappelijke ins & outs over make-up en skincare online staat betwijfel ik. Wat ik wel weet is dat de lijst met producten die online staat altijd up to date blijft. De grote vraag is dan ook wat hoop je in het boek te vinden? Een lijst die je online kan vinden of wil je meer weten over de do’s & don’ts over make-up en skincare? Indien het laatste: koop het boek.

Gemiste kans?

Zelf vind ik het prettig om het boek in de kast te hebben en er door heen te bladeren als ik informatie zoek over de werking van skincare, afkomstig van iemand die wetenschappelijk onderlegd is. Wat ik echter mis, is een lijst met veel voorkomende ingrediënten en het effect op de huid; dit staat dan weer online. Jammer, want dit zou een mooie aanvulling zijn op de lijst met producten die je wel of niet moet kopen.

Verkoopinformatie

Don’t go to the cosmetics counter without me bevat 1110 pagina’s. Het is dus een dikke pil met een bron aan informatie. Op dit moment is het boek alleen nog te koop via Bol.com.

Anderen lazen ook
MAX Factor Elixir Gloss + winnen

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  Dat zijn handige tips die ik niet wist!
  Goed boek met veel feitjes en weetjes op het gebied van make-up etc…..

  Xoxo

 2. Regina Spierenburg says

  Zo was ik in de veronderstelling dat je na een tijdje van huidverzorging moet wisselen omdat je huid went aan een creme, dit blijkt niet zo te zijn. Omdat je huid zich vernieuwd went je huid niet aan een creme en kan je het gewoon bij 1 en dezelfde creme houden. Nooit geweten!

  • MacBlogster says

   Zo staan er nog meer dingen in die ik had aangenomen op basis van ontbrekend onderzoek. Bizar eigenlijk. Ik vraag me af of verkopers in luxe cosmetica zaken daadwerkelijk weten wat ze verkopen of de informatie die ze van de fabrikanten krijgen voor zoete koek slikken

  • Regina Spierenburg says

   Zo las ik gister een stukje bij een vriendin op FB dat deoderant met aluminium chlorydrate kankerverwekkend is. Ik gelijk al mijn deo’s nakijken en ja hoor in een paar van mijn deo’s zat dat erin. Ik schrok! Dacht, laat ik het even opzoeken op google! Blijkt dus helemaal niet zo te zijn! Zo zie je maar dat je niet alles voor zoete koek moet aan nemen. Blij dat ik het even op had gezocht!

  • MacBlogster says

   Regina Spierenburg Klopt, maar zo vind je op Internet ook het 1 en ander over parabenen, siliconen en sulfaten. In het boek staat er tevens iets over vermeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en het geringe onderzoek dat er is gedaan. Vond ik wel een eye opener.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar