Skip to Content

Paula’s Choice boek review: ‘Don’t go to the cosmetics counter without me’

Wat mij betreft is de inhoud van het Paula’s Choice boek ‘Don’t go to the cosmetics counter without me’, iets waar elke vrouw van op de hoogte moet zijn. 

Dit boek is verkrijgbaar bij:

Op zoek naar perfecte skincare

De laatste tijd verdiep ik mij steeds meer in mijn skincare. Zodoende kwam ik uit bij het boek ‘Don’t go to the cosmetics counter without me’ van Cosmetics cop Paula Begoun. Zij is de ontwikkelaar van Paula’s Choice skincare.

Dit boek vind je interessant om te lezen wanneer je bijvoorbeeld wilt weten:

  • Hoe kun je pigmentverkleuringen tegengaan?
  • Is het gebruik van dag-en nachtcrème wetenschappelijk onderlegd?
  • Is het daadwerkelijk nuttig om elektrische gezichtsborstel te gebruiken?
  • En hoe zit het met claims van skincare fabrikanten van bijvoorbeeld Dr. Hauschka en Dermalogica en ga zo maar door?

Eerder liet ik al weten op zoek te zijn naar de perfecte skincare. In mijn zoektocht kwam ik terecht op de website van cosmetics cop Paula Begoun.

Daar kwam ik vervolgens terecht in de befaamde Paula’s Choice Ingredient Dictionary, ook wel bekend als Beautypedia. Na het bestuderen van Beautypedia besloot ik het boek te bestellen.

Paula's Choice boek review: 'Don't go to the cosmetics counter without me'

Shocking inhoud

De inhoud van Don’t go to the cosmetics counter without me heb ik toch best als shocking ervaren. Tijdens het lezen van dit boek werd het me steeds duidelijker dat de claims van verschillende make-up en skincare fabrikanten klinkklare lariekoek is.

De claims zijn vaak niets anders dan gebakken lucht of gebaseerd op verdraaide waarheden. Kortom, ons geld wordt ons afgetroggeld en het bijzondere is, we staan erbij en kijken ernaar.

Houdbaarheid skincare & rugpijn

Eerlijk is eerlijk, als je dit Paula’s Choice boek meezeult naar de ‘cosmetics counter’, krijg je rugklachten. Het boek bevat maar liefst 1110 pagina’s! Met andere woorden, het is te zwaar om mee te nemen naar de winkel.

Maar God wat ben ik blij dat het boek dik is! Er staat namelijk heel wat informatie in die voor mij erg interessant is.

Denk bijvoorbeeld aan de wetenschappelijke info over de houdbaarheid van make-up en skincare. Waarschijnlijk is ook van toepassing op haarproducten.

In Europa staat er meestal wel op een verpakking aangegeven hoe lang iets houdbaar is. In de meeste gevallen zie je een M met een getal erbij.

hoe lang is makeup houdbaar?
Dit symbool geeft de houdbaarheid van je skincare, make-up en haarproducten aan

Wanneer je producten buiten Europa bestelt, staat dit niet altijd vermeld op de verpakking omdat het niet verplicht is. Maar hoe weet je dan hoe lang je een product kunt bewaren?

Water in skincare & haarproducten: dit moet je weten

Je kunt van het volgende uitgaan: staat water redelijk bovenaan op de ingrediëntenlijst? Het product is dan het minst lang houdbaar wanneer je het hebt geopend.

Je kunt het dan vaak niet langer bewaren dan 6 maanden tot een jaar. Waarom? Water stimuleert de groei van bacteriën en andere micro organismen.

Dit geldt trouwens ook voor skincare of make-up met plantenextracten, vitaminen of anti-oxidanten.

Welke skincare heb ik nodig?

Behalve informatie over welke ingrediënten en producten je beter kunt vermijden, geeft dit Paula’s Choice boek ook advies over welk skincare je het beste kunt gebruiken op basis van jouw huidtype.

Ook kun je o.a. lezen of:

  • het gebruik van dag- en nachtcrème wetenschappelijk onderlegd is;
  • het daadwerkelijk nuttig is om elektrische gezichtsborstels zoals bijvoorbeeld Philips VisaPure te gebruiken;
  • en je leest ook hoe je pigmentverkleuringen kunt tegengaan.

De ‘waarheid’ over Parabenen, siliconen & sulfaten

Ook het gebruik van parabenen, siliconen en sulfaten in skincare en make-up komt aan de orde. Op basis van wetenschappelijk onderzoek geeft Don’t go to the cosmetics counter without me aan dat het geen probleem hoeft te zijn om de parabenen, siliconen en sulfaten te gebruiken.

Paula Begoun claimt zelfs dat de parabenen in je voeding een grotere negatieve impact op je lichaam kunnen hebben dan de parabenen in je cosmetica. Dit komt doordat sommige parabenen een ‘natuurlijke’ oorsprong hebben.

In elk geval, lees en oordeel zelf. Ga op onderzoek uit en laat je niet zomaar beïnvloeden door alles wat je op het Internet leest (dus ook niet op mijn blog).

Paula's Choice boek review: 'Don't go to the cosmetics counter without me'

Paula’s Choice boek review

Dit Paula’s Choice boek staat boordevol interessante informatie. Je kunt een deel ook online vinden op de website van Paula’s Choice.

Met name de lijst met fake skincare en make-up claims. Hoe lang dit online beschikbaar blijft weet ik niet.

Ook vraag ik me af of je alle achtergrondinformatie en wetenschappelijke ins & outs online kunt vinden in een gemakkelijk overzicht. Wat ik wel weet is dat de lijst met producten die online staat, altijd up to date blijft.

Wel of niet kopen?

Of je dit boek nodig hebt, is afhankelijk van waar je naar op zoek bent?

  • Gemak? Alle informatie bij elkaar op een overzichtelijke plek in het boek?
  • Of wil je liever online zoeken?

Wanneer je op zoek bent naar een lijst met fake claims dan ben je online beter af. Wil je meer weten over de wetenschappelijke benadering t.a.v. cosmetica? Koop dan het boek.

Gemiste kans?

Zelf vind ik het prettig om het boek in de kast te hebben en er door heen te bladeren als ik specifieke informatie zoek over de werking van skincare. Vooral omdat de inhoud afkomstig is van iemand die wetenschappelijk onderlegd is.

Wat ik echter mis, is een lijst met veel voorkomende ingrediënten en het effect op de huid; dit staat dan weer online. Jammer, want dit zou een mooie aanvulling zijn op de lijst met producten die je wel of niet moet kopen.

Anderen lazen ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

yvonne

Friday 6th of November 2015

natuurlijk geloof ik wel wat ik lees op Macblogster.nl! ;-) Is het boek in het nederlands uitgegeven?

Macblogster

Thursday 19th of November 2015

Hoi Yvonne, dank je, maar ik ben geen specialist. Net als jij ben ik een consument en zo nu en dan probeer ik kritisch te kijken ;-) Het boek is helaas niet vertaald naar het Nederlands. Zelf had ik geen moeite met het lezen, maar mijn Engels is vrij goed.

Macblogster

Friday 6th of November 2015

Aprove Op 6 nov. 2015 1:29 PM schreef "Disqus" :

Regina Spierenburg

Friday 6th of November 2015

Zo was ik in de veronderstelling dat je na een tijdje van huidverzorging moet wisselen omdat je huid went aan een creme, dit blijkt niet zo te zijn. Omdat je huid zich vernieuwd went je huid niet aan een creme en kan je het gewoon bij 1 en dezelfde creme houden. Nooit geweten!

MacBlogster

Friday 6th of November 2015

Regina Spierenburg Klopt, maar zo vind je op Internet ook het 1 en ander over parabenen, siliconen en sulfaten. In het boek staat er tevens iets over vermeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en het geringe onderzoek dat er is gedaan. Vond ik wel een eye opener.

Regina Spierenburg

Friday 6th of November 2015

Zo las ik gister een stukje bij een vriendin op FB dat deoderant met aluminium chlorydrate kankerverwekkend is. Ik gelijk al mijn deo's nakijken en ja hoor in een paar van mijn deo's zat dat erin. Ik schrok! Dacht, laat ik het even opzoeken op google! Blijkt dus helemaal niet zo te zijn! Zo zie je maar dat je niet alles voor zoete koek moet aan nemen. Blij dat ik het even op had gezocht!

MacBlogster

Friday 6th of November 2015

Zo staan er nog meer dingen in die ik had aangenomen op basis van ontbrekend onderzoek. Bizar eigenlijk. Ik vraag me af of verkopers in luxe cosmetica zaken daadwerkelijk weten wat ze verkopen of de informatie die ze van de fabrikanten krijgen voor zoete koek slikken

Talise Loy

Wednesday 4th of November 2015

Talise Loy liked this on Facebook.

Angela Loy

Wednesday 4th of November 2015

Angela Loy liked this on Facebook.

MacBlogster

Tuesday 3rd of November 2015

Shocking! https://t.co/7eznF7Lr23

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.