Skip to Content

The Body Shop Hair Chalk: Tijdelijk roze krullen zonder roze haarverf

Is The Body Shop Hair Chalk ook geschikt voor krullen en kroeshaar? En is de roze of blauwe haarkrijt überhaupt zichtbaar op donker haar? Zie hier het resultaat!
Graag zou ik roze haar willen hebben, ik ben echter bang dat het mijn krullen droog en broos worden als ik het opnieuw verf. Daarnaast is het gebruik van roze haarverf aardig permanent. Gelukkig zijn er alternatieven zoals de nieuwe Hair Chalks van The Body Shop waarmee je je haar tijdelijk een blauwe of roze kleur kunt geven.

 photo TheBodyShopHairChalks_zps53816d7c.jpg

The Body Shop Hair Chalk: Tijdelijk roze krullen zonder roze haarverf

Roze haar

De hair chalks zijn verkrijgbaar in de kleuren Tickle me Pink en Falling for Blue. Het effect is tijdenlijk en na een wasbeurt verdwenen. Ondanks dat ik beide kleuren mocht testen, heb ik enkel de roze hair chalk getest. De blauwe geef ik weg aan 1 van jullie.

 photo HairChalkTicklemePink_zpse8c297e0.jpg

The Body Shop roze Hair Chalk

Duidelijk zichtbaar

De roze kleur is redelijk tot goed zichtbaar op mijn krullen. Het effect is echter wel afhankelijk van hoe vaak ik met de hair chalk over elke lok heen strijk. De kleine verpakking is erg gunstig omdat het lekker in de hand ligt, maar het aanbrengen van de roze kleur op mijn dikke krullende haar is vrij onhandig.

 photo TheBodyShopHairChalkTicklemePink_zpsf37e75ad.jpg

Het resultaat op mijn rood geverfde haar

Waarom? Omdat de hair chalk niet uitsteekt en ik dus mijn haar op de hair chalk moet drukken. Daarbij moet ik meerdere keren heen en weer wrijven in plaats van “zachtjes strijken”, zoals de beschrijving aangeeft. Dis is niet bepaald gunstig voor mijn krullen.

 photo TheBodyShopHairChalkKroeshaar_zps5e218be0.jpg

The Body Shop Hair Chalk aangebracht op kroeshaar

Als je sluik haar, een klein koppie met krullen of een afro hebt, is het gemakkelijker om lok voor lok te behandelen met The Body Shop hair chalk. Als je veel en dik haar hebt, zoals ik, zul je hulp en geduld nodig hebben om pluizig haar te voorkomen.

Resultaat na een regenbui

Eenmaal aangebracht zal de kleur niet zo snel verdwijnen. Je zult echt je haren moeten wassen. Toen ik bijvoorbeeld door de regen liep met hair chalk in mijn haar, was de kleur verbazingwekkend genoeg niet verdwenen. Ook na het slapen, zat de kleur nog in mijn haar. Bijzonder. Zo ook het resultaat in mijn krullen.
 photo TheBodyShopHairchalkBeforeampAfterkrullen_zps17a9b885.jpg

Mijn oordeel

Het feit dat ik de hair chalk over mijn haren moet wrijven vind ik een groot minpunt, omdat dit het perfecte recept is voor pluizig haar. Wat dat betreft had ik liever gezien dat ik enkel ‘strepen’ zou hoeven te trekken zoals je met een krijt op een schoolbord doet. Daarom denk ik dat de hair chalks meer geschikt zijn voor sluik haar, als je een gruwel hebt aan pluizig haar.

The Body Shop Hair Chalk

De oogschaduw die ik op heb is een Skinfinish van MAC. Review lees je hier. De lipstick is van MAX. Swatches en review, kun je hier zien/lezen.

Mijn oordeel: The Body Shop Hair Chalk

Desondanks moet ik zeggen dat ik het effect op krullend haar spannender vind dan op sluik haar. De hair chalk doet wat het moet doen: het laat een roze of blauwe kleur achter op je haar, zelfs op donker haar. Dit valt niet te ontkennen. Het resultaat is echter afhankelijk van hoe vaak je met de hair chalk over je krullen wrijft.

Als ik uitga zal ik The Body Shop hair chalk nog eens gebruiken om een aantal plukken roze te maken. De pluis die ontstaat neem ik dan op de koop toe, omdat ik na het stappen mijn haar toch moet wassen.

Verkoopinfo The Body Shop Hair Chalk

The Body Shop Hair Chalk kosten €9 per stuk. Op dit moment wordt er enkel een blauwe en roze kleur verkocht. Ze zijn limited edition, dus hurry…..

WINNEN Hair Chalk Falling for Blue [GESLOTEN]

 photo TheBodyShopHairChalkFallingforBlue_zpsebe80600.jpg
Wil je graag deze hair chalk uitproberen? Laat dan een reactie achter waarin laat weten waarom je het graag wilt uitproberen (vul je e-mailadres in zodat ik contact met je kan opnemen). De winnaar krijgt zondag 16 maart 2014 bericht via het e-mail.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cindy Nortan

Monday 1st of December 2014

Nyanga Weder

Ansuya Lalay

Saturday 29th of November 2014

Hoi Angela, Leuk effect in je haar dat roze. Moet eerlijk zeggen dat ik wel nieuwsgierig ben, want wat zou het kunnen doen voor mijn haar, in heb in en in zwart haar zal de kleur ook op mijn haar pakken? Ik had zelf het idee dat het niet voor mijn haar is weggelegd. Maar nu ik jouw review heb gelezen, ben ik toch wel erg nieuwsgierig. Dus ik doe graag mee?

MacBlogster

Sunday 30th of November 2014

Hoi Ansuya, de winactie is al een tijdje gesloten. Ik heb thuis nog een blauwe hair chalk liggen dacht ik. Als je het wilt hebben, mail je adresgegevens zodat ik het kan opsturen. Als dank omdat je 1 van mijn trouwe lezers bent. Grxx, Angela

Christina Valerianda Cathalina

Saturday 29th of November 2014

Ga ik strx lezen. Deze kleuren op de preview foto zijn al mooi

MacBlogster

Saturday 29th of November 2014

Deze foto heb ik niet gemaakt hoor. Is een voorbeeld om te laten zien hoe het resultaat kan zijn op verschillende haarkleuren en typen. Mijn foto's zie je in de review.

Marian de Regt

Saturday 29th of November 2014

Het werkt dus ok op donker haar?

MacBlogster

Saturday 29th of November 2014

Ja zeker!

Mayra Van Lieshout-Winklaar

Saturday 29th of November 2014

Kijk eens? Leuk voor jayden! Cynthia Silvano-Jasawidjaja

MacBlogster

Saturday 29th of November 2014

Lees mijn review eens. Het product dat ik heb getest pakt zelfs op donker haar.

Cynthia Silvano-Jasawidjaja

Saturday 29th of November 2014

Dat is idd erg leuk May. Zoiets hadden al een keer geprobeerd, maar dat pakte helemaal niet. Thnx for the tip☺

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.