Skip to Content

Hoe Lupita mij stimuleerde om ’t Lancome event te bezoeken

Nooit kocht ik iets van Lancome totdat Lupita Nyong’o het gezicht werd. Hierdoor kreeg ik hoop. Eindelijk is er geschikte make-up voor vrouwen zoals ik. Ik ging dus naar het Lancome event voor bloggers, hopende dat ik niet teleurgesteld zou raken.

Het Lancome event voor bloggers werd georganiseerd in huize Frankendael, Amsterdam. De volgende producten werden o.a. gelanceerd:

Voordat ik vertel over het bloggers event, wil ik je graag eerst vertellen over mijn 1e ervaring met Lancome en de indruk die ik van het merk had.

Lancome Miracle Cushion foundation photo Lancome_Miracle_cushions_zpsd5vtntsr.jpg
Gemakkelijk om mee te nemen: Lancome Miracle Cushion vloeibare foundation

Mijn 1e Lancome lipstick

Toen ik 15 jaar was kreeg ik van mijn moeder mijn 1e high class lipstick tijdens kerst. Het was een rode Lancome lipstick en was eigenlijk te fel voor de bescheiden puber Angela, maar het viel mij toen al op dat de lipstick huls er mooi uitzag.

Chic en totaal anders dan de Miss Sporty lippenstift die ik toen graag droeg – op aanraden van mijn buurmeisje die graag te roze lipstick aanprees.

Mijn eerste Lancome lipstick
Lancome lipstick en huidverzorging van vroeger

Heeft Lancome foundations voor donkere en getinte vrouwen?

In de jaren die erna volgden, heb ik nooit iets van Lancome gekocht. Ik associeerde het merk met witte klassieke en oudere vrouwen. Dit kwam omdat ik nooit donkere Lancome foundations of concealers in de winkels zag liggen. 

Toen Lupita Nyong’o het gezicht werd van Lancome had ik het idee dat mijn beeld inmiddels positief was veranderd. Een fris gezicht en (eindelijk) een donkere vrouw!

Hoe Lupita mij stimuleerde om 't Lancome event te bezoeken

Zo normaal, doch ongewoon. Mijn interesse was gewekt en ik besloot vervolgens om naar de pers preview van Lancome te gaan. Ik had namelijk een prangende vraag:

“verkoopt Lancome daadwerkelijk foundations en concealers voor getinte en donkere vrouwen?”

Angela

Eeeeeehm……Nee? Ja?

Aangekomen op het Lancome pers event zag ik aanvankelijk lichtere foundation kleuren. “Jammer” dacht ik nog, totdat ik één van de visagisten sprak die enkele donkere foundations bij zich had. Ik kon dus ook eens een keer opgemaakt worden met een passende foundation kleur.

Heeft Lancome foundations voor donkere en getinte vrouwen?
De beschikbare foundations op het Lancome event. Waar zijn de donkere kleuren?

Lancome event & goodiebag

Omdat ik in gesprek ging met de visagist en doorvroeg, kwam ik er tijdens het event achter dat Lancome inderdaad foundations en concealers voor donkere en getinte vrouwen verkoopt. Dit is goed nieuws.

In hoeverre ze ook daadwerkelijk in reguliere winkels verkrijgbaar zijn, is de grote vraag. Het fijne is dat je in elk geval online terecht kunt in de volgende webshops:

Miracle Cushion foundation

Tijdens het event werd de Miracle Cushion foundation getest op mijn huid. Dit is een vloeibare foundation met SPF 23 in een compact verpakking.

Wanneer je op een kussentje drukt komt er foundation uit. Dit is verrekt handig, want de Miracle Cushion is gemakkelijk mee te nemen.

Wat mij ook opviel is dat het zichtbaar was op mijn huid. Helaas zat dit niet in de goodiebag die we meekregen, dus kan er niet thuis mee verder spelen en experimenteren.

Gelukkig zat er wel ander make-up en skincare in mijn goodiebag. Ik zal dit in de loop van de tijd laten zien en reviewen op Instagram of op mijn blog.

Al met al kan ik zeggen dat het een aangename kennismaking is geweest met Lancome. Ik ben dan ook benieuwd naar de rest van de producten. Jij ook?

de goodiebag die ik kreeg op het Lancome bloggers event
Mijn goed gevulde Lancome goodiebag

Wist jij dit al over Lancome?

Wist je trouwens dat Lancome in 1935 is opgericht door een Franse diplomaat genaamd Armand Petitjean. Er waren destijds maar 2 vermaarde make-up merken die niet in Frankrijk waren opgericht. Dit moest anders, hij was namelijk van mening dat Frankrijk het universum van de make-up wereld moest worden.

 photo 2015-03-10 03.22.19 1_zpstwmia6dp.jpg
Meegekregen om te testen: Lancome Advanced Genifique Yeux light pearl tegen puffy eyes

In zijn ivoren toren richtte hij het merk Lancome op, vernoemd naar zijn kasteel. Meneer Petitjean bezat namelijk een kasteel genaamd Lancosme.

In hetzelfde jaar dat hij Lancome oprichtte, werden er 6 parfums gelanceerd. In 1936 lanceerde hij skin care plaats en in 1967 de eerste mascara.

Tegenwoordig bestaat Lancome alweer 80 jaar en is het merk nog steeds bekend vanwege hun mascara’s, foundations, lipsticks en skincare.

 photo 2015-03-10 02.17.40 1_zps7mhk15ey.jpg
Het Lancome pers event in huize Frankendael Amsterdam

Heb je deze Lancome reviews al gelezen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

tdc

Saturday 9th of April 2016

De foundations boven nummer 10 zijn eruit helaas.

Macblogster

Sunday 10th of April 2016

Echt, verkopen ze het ook niet meer online?

Benay Weltevreden

Monday 22nd of June 2015

Benay Weltevreden liked this on Facebook.

Radha Ramlal

Monday 22nd of June 2015

Radha Ramlal liked this on Facebook.

Carmelita Bhairo

Monday 22nd of June 2015

Carmelita Bhairo liked this on Facebook.

Mayra Belfor

Monday 22nd of June 2015

Mayra Belfor liked this on Facebook.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.