Skip to Content

5x Sally Hansen Insta-Dri nagellak waar je vrolijk van wordt

Ben je op zoek naar nagellak die snel droogt en in 1 laag dekt? Sally Hansen Insta-Dri zou de oplossing zijn. Of dit klopt lees je in mijn review.

Via mijn Instastories liet ik al weten dat ik mijn ‘long nails groove’ weer terug heb. Dit komt doordat ik deze hand- en nagelverzorging tips weer netjes opvolg. Mijn nagels zijn nu dus lang en stevig. Uiteraard vraagt dit om mooie nagellak kleurtjes. Vandaag dus een review van de Sally Hansen Insta-Dri collectie: Jelly Belly.

Een tijd geleden ontving ik enkele nagellak flesjes uit deze kleurrijke collectie. Als je mazzel hebt kun je ze nog online vinden bij:

5x Sally Hansen Insta-Dri nagellak waar je vrolijk van wordt

Ik adviseer je ook zeker naar de kleuren uit de standaard Insta-Dri collectie te kijken. Het zijn prettige lakjes die over het algemeen snel drogen. Sally Hansen belooft 60 seconden droogtijd.

De nagellak swatches die ik je nu laat zien zijn:

 • Coconut (621): witte nagellak
 • Very Cherry (625): rode nagellak
 • Bubble Gum (627): roze nagellak

Dit zijn effen kleuren. In mijn bezit heb ik tevens deze Jelly Belly confetti kleuren:

 • Buttered Popcorn (623)
 • Peach (624)
 • Tutti Frutti (628)
Sally Hansen Insta-Dri review en swatches

Sally Hansen Insta-Dri x Jelly Belly review

Jelly Belly is een nogal opmerkelijke naam voor een collectie. Omdat ik nogal visueel ben ingesteld, associeerde ik het direct met deze videoclip van De Jeugd van Tegenwoordig:

Alle fantasie ten spijt, want Jelly Belly heeft hier niks mee te maken. Het verwijst namelijk naar de kleurrijke Jelly Beans snoepjes van een Amerikaans snoepmerk dat Jelly Belly heet. Haha… Nu ik dit weet, herken ik er qua kleur inderdaad Jelly Beans snoepjes in.

Pluspunten Insta-Dri

Ik snap dat je dit mucho interessant vindt, maar uiteindelijk wil je gewoon weten wat de pluspunten zijn van deze Jelly Belly Insta-Dri nagellakjes. Toch? Here we go:

 • 3-in-1 formule: base coat, nagellak en top coat in 1.
 • Droogt snel, maar niet in 60 seconden (conclusie geldt voor deze kleuren uit de Jelly Belly collectie).
 • 1 laag is voldoende (afhankelijk van kleur).
 • Blijft 3 tot 5 dagen chip vrij.
 • vrij van Formaldehyde, DBP en Toluene (toxic trio).

TIP: wil je langer genieten van Insta-Dri nagellak? Gebruik dan de speciale Sally Hansen Insta-Dri top coat ter bescherming van de kleur. Dit is niet voor niets een best seller.

Minpunten

 • Voor een mooi resultaat, niet teveel nagellak aanbrengen per laag. Omdat de nagellak goed vloeibaar is, moet je hier echt op letten.
 • Wil je deze kleuren er gemakkelijk afkrijgen? Gebruik een aparte base coat.
Sally Hansen Insta-Dri review en swatches

Op deze foto heb ik een top coat aangebracht op de rode en roze nagellak.

Wil je meer tips om langer te genieten van je nagellak? Bekijk dan dit blog artikel met extra tips. 

Hoe goed is de Insta-Dri dekking?

Afhankelijk van de kleur is de 1e laag al dekkend. Dit verbaasde mij want bij de Miracle Gel heb ik bijvoorbeeld minstens 2 laagjes nodig.

Sally Hansen belooft dat Insta-Dri in 1 laag dekt. Dit klopt min of meer bij de kleuren Bubble Gum (627) en Very Cherry (625). Toch vind ik dat de kleuren beter tot hun recht komen met een 2e laag. Het geheel ziet er dan egaler uit. Het is wel belangrijk dat je niet teveel nagellak aanbrengt per laag.

De kleur Coconut (621) is een ander geval. Bij deze kleur moet je zeker 3 lagen aanbrengen en zeker niet al te veel nagellak aanbrengen per laag.

De finish is redelijk mat. Het oogt tussen mat en en glans in. Afhankelijk van je voorkeur kun je beter een top coat aanbrengen wanneer je meer glans wilt hebben. Pluspunt is dat de nagellak dan ook langer blijft zitten.

5x Sally Hansen Insta-Dri Swatches waar je vrolijk van wordt

Op deze foto draag ik 2 lagen Tutti Frutti (confetti nagellak) bovenop 1 laag Coconut (witte nagellak). Dit in combinatie met Bubble gum (roze nagellak). Zonder top coat.

Grote verrassing: confetti nagellak

Grote verrassing vond ik de Insta-Dri Jelly Belly confetti nagellakjes:

 • Buttered Popcorn (623)
 • Peach (624)
 • Tutti Frutti (628)

Aanvankelijk dacht ik dat het top coats waren, net zoals Maybelline Color Show Street Artist confetti, maar dit bleek totaal niet het geval te zijn. Het blijken volwaardige nagellakken te zijn. En ik vind ze nog goed geslaagd ook! 

1 laag vs 2 lagen Insta-Dri

Wanneer je 1 laag gebruikt is de confetti nagellak nog doorzichtig. Het lijkt dan meer op een top coat. Vind je dit mooi? Houden zo. 

Wil je dat deze confetti lakjes beter tot hun recht komen? Ga dan liever voor 2 a 3 laagjes. Hierdoor wordt de kleur beter zichtbaar en krijg je een mooi dekkend resultaat. Toen ik een 2e laag had aangebracht zag ik pas hoe mooi deze confetti nagellakjes zijn. Toen pas kwam er een “wauw” gevoel omhoog. 

Tip: voor het beste en meest intense effect kun je het beste eerst witte nagellak aanbrengen en dan 2 lagen van de Insta-Dri confetti nagellak.

Sally_Hansen_InstaDri_swatch

Sally Hansen Shooting Star swatch icm Pink Clay uit de Good. Kind. Pure nagellak collectie.

Alternatieven

Wil je liever een transparante top coat die je over elke nagellak kleur kunt aanbrengen? Koop dan liever Insta-Dri nagellakjes uit de standaard collectie. Voorbeelden zijn:

Ben je bekend met Sally Hansen Insta-Dri nagellak?

Heb je dit al gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.