Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

NYX Wonder Pencil: wat is hier zo fantastisch aan?

Een make-up product dat de naam NYX Wonder Pencil draagt, verdient het om gekocht te worden, zou je denken. Vanwege zo’n naam moet er wel een hype ontstaan. Vooral als er wordt aangegeven dat het een 3-in-1 product is:

 

  1. “Te gebruiken als concealer om oneffenheden te verminderen.
  2. Verlicht uw ogen, door met het potlood uw waterlijn op te lichten.
  3. Omlijn uw lippen, zodat uw lippenstift niet vervaagd.”
Wat is er zo fantastisch aan de NYX Wonder Pencil? photo NYX_Wonder_Pencil_zpsktr2vwzc.jpg

NYX Wonder Pencil

Pluspunten

Oké…. wat is er zo fantastisch aan de NYX Wonder Pencil? En wat maakt dat je dit potloodje zou moeten kopen? Ten eerste wat voordelen:

  • Het is parfumvrij.
  • Het is niet getest op dieren.

Wat is er zo fantastisch aan de NYX Wonder Pencil?

Ik heb Wonder Pencil niet als concealer gebruikt. Hier gebruik ik liever een product voor dat minder puntig is en ik gemakkelijker met een kwast of mijn vingers kan aanbrengen. Het potlood is niet creamy, maar voelt eerder stroef aan als je het met je vingers probeert te vervagen of te blenden met de huid. Het doet me een beetje denken aan ‘de feel’ die wax heeft. Desondanks is het niet moeilijk om het product aan te brengen op je huid. Het blijft goed zitten op de plekken waar je het gebruikt. No smudging aan het einde van de dag.

Wat is er zo fantastisch aan de NYX Wonder Pencil? photo zonder_NYX_Wonder_Pencil_zps8vzucv4v.jpg

Zonder NYX Wonder Pencil

Geschikt als concealer?

Daarnaast is de kleur range redelijk beperkt, vooral als je het als een concealer wilt gebruiken. Er rekening mee houdend dat een concealer 2 tot 4 tinten lichter moet zijn als je er oneffenheden mee wilt wegwerken, kunnen donkere ladies dit dus niet gebruiken als concealer. Als je getint bent, kun je waarschijnlijk nog de meest donkere NYX Wonder Pencil (Deep 03) kopen #fail.

Anderen lazen ook
Yes, eindelijk: Becca Cosmetics kopen in Nederland!

NYX Wonder Pencil als highlighter

Afgezien hiervan, vind ik de NYX Wonder Pencil niet dekkend genoeg om als concealer te gebruiken waarmee je oneffenheden wilt wegwerken. Ik zou het eerder gebruiken om bepaalde delen in het gezicht op te lichten (highlighten) in plaats van het camoufleren van oneffenheden. Mijn voorkeur gaat er dus naar uit om de NYX Wonderpencil te gebruiken als highlighter.

Wat is er zo fantastisch aan de NYX Wonder Pencil? photo 1_oog_NYX_Wonder_Pencil_zpsej3l8zk1.jpg

Rechteroog (waterlijn & binnenkant oog) met NYX Wonder Pencil. Plus wenkbrauwen en cupidoboogje (mond) gehighlight met het potlood.

vs Catrice Highlighter Pen

Thuis heb ik een Wonder Pencil in de kleur Light (01) liggen. Het doet me denken aan de Catrice Highlighter Pen, echter het voordeel van deze Wonder Pencil is dat het mat is. De Highlighter Pen van Catrice is shimmery. Ook kun je met de NYX Wonder Pencil gemakkelijker je waterlijn en het cupidoboogje boven je lippen highlghten vanwege het smalle puntje.

…als lipliner

Omdat de kleur van mijn NYX Wonder Pencil te licht is, heb ik het niet gebruikt als lipliner. Dit vind ik met mijn huidskleur nogal “hoochie mama” ogen. Waar ik het wel goed geschikt voor vind is het highlighten van mijn cupidoboog. Hier creëer je een mooi gevormde en vollere lippen mee.

….als lipconcealer

Ook is de Wonder Pencil geschikt om de kleur van je lippen te neutraliseren, waardoor de daadwerkelijke kleur van je lipstick beter overkomt. Het enige dat je hoeft te doen is vooraf je lippen inkleuren met de NYX Wonder Pencil, voordat je lipstick aanbrengt.

Wat is er zo fantastisch aan de NYX Wonder Pencil? photo Met_NYX_Wonder_Pencil_zpslni3or30.jpg

Het resultaat

Mijn oordeel 

Ik ben best enthousiast over de Wonder Pencil, ondanks dat ik het niet echt een 3-in-1 make-up product vind. Misschien is dit omdat ik een te lichte kleur heb, maar juist met de kleur Light (01) kan ik goed highlighten. Daarnaast vraag ik me ook af: is het hygiënisch om hetzelfde potlood te gebruiken voor je waterlijn, je lippen en het wegwerken van oneffenheden zoals acné? Misschien ben ik te kritisch…. De NYX Wonder Pencil krijgt in elk geval een vast plaatsje in mijn toilettas en zal mijn Catrice Highlighter Pen vervangen vanwege de matte kleur en omdat ik het als lip concealer en highlighter kan gebruiken.

Anderen lazen ook
Make-up newsflash: NYX | ColourPop | MAC | Sleek | OCC

Verkrijgbaarheid

De NYX Wonder Pencil is online te koop bij parfumerie Douglas en verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren (Light 01, Medium 02 en Deep 03). Ze kosten €5,95 per stuk.

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.