Skip to Content

DIY Oogschaduw aanbrengen: 6 looks die je echt easy kunt namaken

Oogschaduw aanbrengen hoe doe je dit? Het lijkt ingewikkeld, maar als je de basics eenmaal door hebt is het best gemakkelijk. Onthoud practice makes perfect. Als je het eenmaal onder de knie hebt, wordt het gemakkelijker om er op los te experimenteren. Om je bij het oefenen te helpen, zie hier 6 verschillende oogschaduw looks die je stap voor stap kunt namaken: DIY oogschaduw aanbrengen
DIY Oogschaduw aanbrengen

DIY Oogschaduw aanbrengen

In mijn blog post over het Sleek i-Divine Storm en Catrice Absolute Nude oogschaduw palette, heb ik een aantal oogschaduw looks laten zien, zonder erbij uit te leggen hoe je zulke looks kunt namaken. Erg leuk zulke looks en een review over de kwaliteit van de oogschaduw, maar wat heb je eraan als je geen ervaring hebt met oogschaduw aanbrengen? Met behulp van de onderstaande DIY oogschaduw tutorials kun je voortaan verschillende oogschaduw looks creëren.

Overigens, de onderstaande pins zijn trouwens afkomstig van mijn Pinterest board over oogschaduw. Volg mij gerust op Pinterest:

DIY Oogschaduw Look 1: Soft cut crease 

Benodigdheden:
– oogschaduw primer
– donkerbruin kohl potlood
– oogschaduw palette met natuurlijke kleuren & bruin tinten (zie hier voorbeeld paletten)
– mascara
– oogschaduw brushes

DIY Oogschaduw Look 2: Smokey eyes met goud detail

Benodigdheden:
– oogschaduw primer
– zwart kohl potlood
– zwarte oogschaduw
– goud glitters of gouden oogschaduw
– mascara
– oogschaduw brushes

DIY Oogschaduw Look 3: Winged eyeliner

Benodigdheden:
– liquid eyeliner of eyeliner pen
– mascara

DIY Oogschaduw Look 4: Beyonce eyes

Benodigdheden:
– oogschaduw primer
– donkerbruine kohl potlood
– gouden oogschaduw
– liquid eyeliner of eyeliner pen
– mascara
– oogschaduw brushes

DIY Oogschaduw Look 5: Pink glamour eyes

Benodigdheden:
– oogschaduw primer
– wit kohl potlood
– roze & donkerpaarse oogschaduw (zie hier een voorbeeld palette)
– zwart kohl potlood
– mascara
– oogschaduw brushes

DIY Oogschaduw Look 6: Soft glamour eyes

Benodigdheden:
– oogschaduw primer
– metallic oogschaduw bruin tinten (zie hier een voorbeeld palette)
– roze & donkerpaarse oogschaduw (zie hier een voorbeeld palette)
– zwart kohl potlood
– mascara
– oogschaduw brushes

Q | Welke van deze oogschaduw looks vind je het mooist? 


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Norma Groenewegen

Saturday 24th of October 2015

Ga later kijken kan het niet goed. Gister reden we langs de zwaan dan bij stoplichten rechtsaf naar witte de Wit op die hoek bij stoplicht moet ik altijd aan jou denken idee dat jij dat dicht bij woont Hoe ik daarbij kom weet ik niet

Norma Groenewegen

Saturday 24th of October 2015

Ik zou t niet weten die ken ik niet

MacBlogster

Saturday 24th of October 2015

Leuk dat je aan mijn denkt, wauw! Ik woon niet dichtbij de Witte de With, maar wel in het centrum. De frietzaak van mijn ex zit wel in die straat, misschien daarom?

Aartie Biharie

Saturday 24th of October 2015

Beetje apart dat ze bij look 1 eerst de eyeliner zet en daarna de oogschaduw. Misschien wil ze geen duidelijke eyeliner, ik zet eyeliner altijd nadat de oogschaduw goed zit. Of met oogpotlood of liquid eyeliner of een pen & ik mis bij look 1 het omhoog blenden voor een echte smokey eye.

MacBlogster

Saturday 24th of October 2015

Ik ga het binnenkort leren en dan hoop ik mijn eigen tutorials te kunnen maken.

Aartie Biharie

Saturday 24th of October 2015

Nee. Ik zie de laatste tijd veel zgn smokey eyes, terwijl dat het niet is. Ze werken met twee kleuren oogschaduw. Wel jammer want iemand die het leert adhv plaatjes denkt dat ze een smokey eye leert. Nee hoor ik houd me echt aan dat wat ik geleerd heb en daar ben ik 100 van dat dat de smokey eye is. (Btw smokey eye is 'n lastige vind ik). Blenden blenden blenden blenden blenden.

MacBlogster

Saturday 24th of October 2015

Break the rules visagie?

Lisa

Wednesday 12th of June 2013

Handig om te weten tante! Ik vind ze allemaal mooi en kan veel van deze tips leren

Marie-Claire

Saturday 1st of June 2013

Dit Blogbericht spreekt mij het meeste aan omdat ik het lastig vind om oogschaduw op een manier op te doen dat het echt opvalt en eruit springt zonder lelijk te worden. Je laat hier op een duidelijke manier zien hoe je met weinig middelen leuke en spannende ooglooks kan maken :)

FabLuxuryCurves

Monday 13th of May 2013

@MacBlogster @ green is my favorite :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.