Skip to Content

Korting & Beauty Tip: Camomile Silky Cleansing oil

Tijdens mijn visagieopleiding moet ik vaak make-up verwijderen. Ik heb dus een huidvriendelijke cleanser nodig die gemakkelijk make-up verwijdert zonder de huid uit te drogen en te irriteren. Mede door een kortingsactie kwam ik uit bij: The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil. And guess what? It’s Paula approved!

 

 photo Camomile_Silky_Cleansing_Oil_zpshb0rqj7f.jpg

Ongewilde huidbeschadiging

Wist je dat het gebruik van reinigingsdoekjes funest is voor je huid? Volgens de docente van mijn visagieopleiding is het gebruik van reinigingsdoekjes uit den boze. Het beschadigt namelijk je huid. Mijn grote vriendin Paula, je weet wel Cosmetics cop Paula Begoun, zegt dat het gebruik van een huidvriendelijke cleanser belangrijk is omdat dit de 1e stap is waarmee je blijvend je huid kunt verpesten. Hierdoor kwam ik onder andere uit bij: The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil.

4 Sterren beoordeling

Dit product is niet getest op dieren en is geschikt voor de normale tot droge huid. Voordat ik de Camomile Silky Cleansing oil gebruikte, heb ik uiteraard uitgezocht of dit product huidvriendelijk is volgens Paula. Volgens haar Beautypedia experts krijgt het 4 van de 5 sterren, ondanks dat andere producten van The Body Shop met de grond gelijk gemaakt worden op basis van de ingrediënten. Dus als er op de website van Paula staat dat het goed is om dit product te gebruiken, zeg ik netjes: “oké, Paula. Dank je Paula.”

Het gebruik

Doordat het product in een pompflacon zit, kunnen er geen bacteriën in de fles komen die worden overgebracht door je vingers. Het pompje vind ik echter beroerd. Het werkt stroef en er komt vrij veel uit. Wat mij betreft is dit een minpunt en hopelijk doet The Body Shop hier iets aan.

Verwijdert alle soorten make-up

Desondanks, a little goes a long way. Het is de bedoeling dat je de olie op een droog gezicht aanbrengt. Vervolgens masseren en naderhand je gezicht nat maken met water. Als je dit doet bemerk je dat de olie in een zachte melkachtige substantie verandert die je gemakkelijk van je gezicht kunt afspoelen, inclusief het make-up dat eerst op je gezicht zat. Het resultaat: een schoon gezicht dat niet vettig aanvoelt. Huidvriendelijke skin care: Camomile Silky Cleansing Oil

Siliconenvrij

Sommigen van jullie vinden het wellicht belangrijk om te weten dat Camomile Silky Cleansing oil geen siliconen bevat. In het boek “Don’t go to the cosmetics counter without me” wordt de claim dat siliconen in huidverzorgingsproducten slecht zijn, tenietgedaan. Dit is interessant om te lezen, volgens Paula zou onderzoek namelijk hebben aangetoond dat siliconen genezende eigenschappen kunnen bevatten. Lees en oordeel zelf, zou ik zeggen.

Kamilleolie

Ten aanzien van de gebruikte Kamille geeft The Body Shop het volgende aan:

  • “Verrijkt met kalmerende essentiële Community Fair Trade-kamilleolie voor een zijdezachte huid.”
  • “Bij de verbouwing van de kamille worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.”

Zoals het woord “verrijkt” aangeeft, bestaat het product voornamelijk uit andere oliën. Kijkend naar de ingrediëntenlijst staat kamille (Anthemis Nobilis flower) praktisch onderaan en andere oliën, waaronder Soja Oil en Sweet Almond Oil, bovenaan.

Verkrijgbaarheid Camomile Silky Cleansing oil

Camomile Silky Cleansing oil is online te koop bij The Body Shop. Je betaalt €13 voor 200 ml product. Momenteel geldt er een kortingsactie waarbij je het 2e gezichtsverzorgingsproduct voor de helft van de prijs ontvangt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

TrsBrynt796

Saturday 14th of November 2015

RT @MacBlogster: Hoeveel kamille zit er in The Body Shop Camomile Silky Cleansing oil? https://t.co/FYfBRqxy8y

MacBlogster

Saturday 14th of November 2015

Hoeveel kamille zit er in The Body Shop Camomile Silky Cleansing oil? https://t.co/FYfBRqxy8y

chucky1012

Saturday 14th of November 2015

Dat klinkt erg goed! Fijn dat je goed hebt uitgezocht wat er in zit. Goed dat de huid van het gezicht niet vettig wordt na dit gebruikt te hebben. Ben nl. brildragend en dan is het super irritant als de bril van de neus zakt.

Xoxo

Macblogster

Thursday 19th of November 2015

Prettige bijkomstigheid is dat het mijn huid niet uitdroogt en het gemakkelijk te verwijderen is. Het is namelijk wel de bedoeling dat je dit van je gezicht verwijderd met water.

Baran Xan

Friday 13th of November 2015

Baran Xan liked this on Facebook.

Crystaliciousss

Friday 13th of November 2015

Crystaliciousss liked this on Facebook.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.