Top
Producten voor mooie krullen

Het bestaat! Curly Girl vriendelijke haarverf: Navitas Organic Touch Color Treatment

Ik verf mijn haar en ik merk dat dit een aanslag pleegt op mijn krullen. Mijn krullen worden namelijk droog door het gebruik haarverf. Ik zocht hier een oplossing voor en kwam in aanraking met milde haarverf van Jean Paul Mynè en en kreeg hoop! Dankzij hun Navitas Organic Touch Color Treatment kun je je haar verven met een biologische shampoo en haarmasker die vrij zijn van allergenen, siliconen, sulfaten en parabenen. Ik kocht deze Color Treatment en testte of dit inderdaad een milde manier is om je krullen te verven.

Tekst: Debbby Loring (type 2c en 3a krullen) in samenwerking met Angela Loy | Beeldmateriaal: Debby Loring

Milde haarverf voor krullen: Navitas Organic Touch Color Treatment

Krullen verven tijdens het haren wassen

Van nature heb ik donkerbruine krullen, maar zoals je op foto’s van mijn eerdere reviews kunt zien, heb ik zwart geverfd haar (type 2C/3A). Omdat ik flink wat grijze haren heb verf ik mijn haar ongeveer elke 6 weken met blauw-zwarte haarverf. Mijn probleem is dat het mij helaas nog niet is gelukt om een intense blauw-zwarte kleur in mijn haar te krijgen. Dus toen ik las dat ik met Navitas Organic Touch Color Treatment van Italiaanse merk Jean Paul Mynè mijn haar zwart zou kunnen kleuren tijdens het wassen van mijn haar, besloot ik 2 flessen te kopen, namelijk:

 • NAVITAS Organic Touch Shampoo POPPY SEEDS 250ml
 • NAVITAS Organic Touch Mask POPPY SEEDS 250ml
Milde haarverf voor krullen: Navitas Organic Touch Color Treatment

Jean Paul Myne Navitas Organic Touch Color Treatment: milde haarverf voor krullen

Vrij van allergenen, parabenen, sulfaten en siliconen

Op de website van Jean Paul Mynè las ik dat de kleur Poppy Seeds ideaal is om donkerbruin of zwart haar een intensieve zwarte kleur te geven. De shampoo en het masker zijn:

 • organic,
 • mild,
 • bevat geen siliconen,
 • zonder SLS en SLES (sulfaten),
 • vrij van allergenen,
 • en vrij van parabenen,
 • bevatten plantaardige proteïnen (oat and wheat proteins),
 • Argan olie,
 • wilde-roos olie.

Deze treatment is dus Curly Girl friendly (CG method).

Hydratatie en glans

Op de Jean Paul Mynè website las ik over deze Navitas Organic Touch Color Treatment:

“Voor natuurlijk of gekleurd haar. Door zijn unieke samenstelling van organische pigmenten is het nu mogelijk het haar te herstructureren, om het glans, voeding en een toon te geven. Door veelvuldig gebruik van de Organic touch pigments shampoo en mask wordt de kleur van je haar steeds intensiever.”

Dit klinkt goed! Als ik het onderstaande Youtube filmpje bekijk word ik helemaal enthousiast.

Lees ook: Getest: krijg je droge krullen van deze Cream of Nature haarverf?

Andere haarkleur door 1 wasbeurt

Het blijkt zelfs mogelijk te zijn om blond haar te kleuren met een felrode haarkleur. En dat door 1 keer het haar te wassen en verzorgen met Navitas Organic Touch Color Shampoo en Mask.

Instructies Navitas Organic Touch Color Treatment

Volgens de instructie moest ik voor het beste resultaat de volgende stappen uitvoeren:

 1. de Navitas Organic Touch Color Shampoo aanbrengen op vochtig haar
 2. gelijkmatig masseren over mijn hele haar.
 3. De minimale inwerktijd is 3 minuten.
 4. Hierna shampoo goed uitspoelen en het masker gebruiken. ​
 5. De Navitas Organic Touch Color Mask breng je ook gelijkmatig aan op vochtig haar
 6. en moet je circa 3-10 minuten laten inwerken.
 7. Hierna spoel je het uit je haar.

Zo stroef als touw

Zowel de shampoo als het masker zitten in een handige pompflacon van 250 ml. De shampoo schuimt goed en het heeft een kruidige geur. Na het uitspoelen voelde mijn haar zo stroef aan als touw. Het masker zorgde er gelukkig voor dat mijn haar weer lekker zacht werd en gemakkelijk te ontwarren was.

Kleurpigmenten

Beide producten zitten vol met kleurpigmenten dus bereid je voor op gekleurd schuim. Hoe langer je het masker laat inwerken hoe intensiever de kleur wordt volgens Jean Paul Mynè. Ik heb het 15 minuten laten inwerken. Dit is iets langer dan de vereiste 10 minuten.

Milde haarverf voor krullen: Navitas Organic Touch Color Treatment

Het resultaat

Ik had mijn haren ongeveer 6 weken daarvoor zwart gekleurd. Tijdens het gebruik van de Navitas Organic Touch Color Treatment had ik weer grijze uitgroei. Helaas werden mijn grijze haren niet zwart, maar de rest van mijn haar leek wel meer intens zwart. Ook zag ik meer glans, maar geen blauw-zwarte gloed. Het viel me verder ook op dat mijn haar stugger aanvoelde op dag 2. Dit vond ik niet prettig.

Nooit meer haarverf gebruiken?

Omdat mijn grijze haren niet zwart worden door deze Color Treatment zal ik toch haarverf moeten gebruiken. Ik heb echt een goed dekkende verf nodig zodat mijn grijze uitgroei ook mooi zwart wordt. Ik zal mijn haarverf dus niet vervangen door de Navitas Organic Touch Color Treatment. Het is wel een mooi product om te voorkomen dat je haarkleur snel vervaagd en je krullen er dof uitzien door het verven.

Jean Paul Myne Navitas Organic Touch Color Treatment: milde haarverf voor krullen

Jean Paul Myne is een Italiaans merk en de Navitas Organic Touch Color Treatment bestaat uit 12 kleuren

Verkoop info Jean Paul Mynè Navitas Organic Touch Color Treatment

Jean Paul Mynè Navitas Organic Touch Color Treatment is o.a. verkrijgbaar in deze betrouwbare webshop. Er zijn 12 Color Treatments verkrijgbaar waarmee je:

 • je kleurgoed kunt oplichten,
 • een andere kleurgloed kunt creëren
 • of een vervaagde haarkleur weer mee kunt intensiveren.

Mocht je besluiten een Jean Paul Mynè Navitas Organic Touch Color Treatment te kopen, zorg ervoor dat je vlekken direct verwijdert. Ik heb de vlekken op mijn huid er gemakkelijk afgekregen met behulp van zeep. Gelukkig had ik geen vlekken in mijn kleding, maar ik verwacht dat deze zwarte kleur er niet zo gemakkelijk uit gaat.

Lees ook

haarproducten voor krullen kopen Review: Controlled Chaos Hair tegen ontplofte krullen Bounce Curl Review: God's Gift to Curl Heaven Gember Shampoo: kalmeert je hoofdhuid & gaat roos tegen


*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Wel makkelijk zo met een wasbeurt ineens een andere kleur haar hebben – wel lastiger dat je op de vlekken moet letten, maar niet onoverkomelijk he 🙂

 2. Een leuke uitgebreide review! Ik heb mijn haar nooit geverfd en ben het ook niet van plan. Bij sommige meiden valt het trouwens wel erg op dat het geverfd is. Dat is niet mooi 🙂

 3. Jammer dat je haar juist stugger aanvoelde op de tweede dag, terwijl het je haar eerst juist zacht maakte. Zou je dit product nog eens gebruiken?

  • Dag Eva, ik ga het denk ik nog 1 keer uitproberen. Misschien moet ik even wennen aan het stroeve gevoel en merk ik wel een kleurverschil als ik het een paar weken ga gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.